Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(3)

Obsahy(1)

Docent Stehlík (I. Trojan) se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera (O. Vetchý) posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou (T. Ramba). Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný „Dvojčata“ (M. Taclík a M. Hádek) budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu a možná, že nejen u jedné vraždy. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (196)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Další generická blbost od ČT dojela do svého konce a i ta trojka je u mě tentokrát silně hraniční. Vlastně jsem tak znavený těmato lehce zapomenutelnými minisériemi, že se mi nechce ani moc nadávat na to, co tu mohlo být všechno mnohem lépe uděláno a radši budu držet hubu a krok s přesvědčením, že u pokračování rozhodně nebudu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vývoj mého hodnocení dostatečně okomentován u jednotlivých epizod, nakonec vcelku vratká trojka. Očekávání velká, pachuť z jejich nenaplnění větší. Lehká naděje plynoucí z podařené prostřední části nakonec pohřbena tou poslední, jež mi  opět nepříjemně připomenula karikatury kriminálních seriálů, jaké neustále chrlí další české televize bez velkého "č". ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejnovější třídílná minisérie režiséra Jiřího Stracha byla během své únorové televizní premiéry hojně propíraná v bulvárních médiích zejména kvůli kritice hereckého výkonu Terezy Ramby. Ta totiž ztvárnila mladou policistku, která si svým nevybíravým chováním nezískává příliš mnoho sympatií. Mně ale možná ještě více vadil výkon Ondry Vetchého, ve kterém jsem viděla jen a pouze kopii nabručeného Tomáše Kozáka. Docent není špatný počin, ale kvůli nevěrohodně napsaným postavám vyšetřovatelů mě dokázal zaujmout až v napínavé závěrečné třetině. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach není neschopný režisér, rozhodně se ale už proměnil v rutinéra. A na scénáři je poznat, že ho píše bývalý polda s novinářem, který nemají naprosto žádný cit pro vyprávění. Tak ukrutná nuda se jen tak nevidí a neexistuje tu žádná snaha vykřesat z toho nějak tematicky nebo emocionálně soudržný příběh. Zaláskovanost to policejního aparátu je pak už na hraně strašidelnosti. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Docentovi bych vytkl pouze trochu přeakčnělý závěr. Zde by bylo mnohem lepší trochu ubrat a zachovat decentnější notu. Jinak bavilo hodně, je vidět, že Mareš je od fochu a základ policejní práce dokáže dostat i do veskrze vyfabulovaného příběhu. Ani jedna postava není černobílá, navíc jsou díky skvělému obsazení i dobře zahrané. Napětí, záhada, klasická policejní týmová animozita, špetka humoru ... sázka na jistotu, která vyšla. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se mj. v kavárně Místo v pražských Dejvicích. (Winster)
  • Když policisté počítají vesty ve skladu filmařů, visí na zdi chodby za producentem plakát z filmu Laputa (2015) s tváří Terezy Ramba, která v seriálu hraje kapitánku Moniku Fousovou. (PenelopaW)
  • Impulsem ke vzniku seriálu Docent byla skutečnost, že Jiří Strach se nestal režisérem Případů 1. oddělení (od r. 2014). Přitom to byl právě on, kdo dvěma neznámým scenáristům k realizaci Případů 1. oddělení výrazně pomohl. „To on nám dvěma píšícím amatérům dal na podzim 2011 tip, za kterým správným člověkem v televizi máme s Případy jít, aby se to hnulo,“ říká Jan Malinda. „A i když Jirka potom Případy nerežíroval, vzal to s nadhledem granda a pravil: ‚To nevadí, kluci. Až si ty vaše Případy jednou doděláte, tak pro mě napíšete třídílnou detektivku pro Ivana Trojana.‘“ (fallrock)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno