Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(3)

Obsahy(1)

Docent Stehlík (I. Trojan) se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera (O. Vetchý) posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou (T. Ramba). Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný „Dvojčata“ (M. Taclík a M. Hádek) budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu a možná, že nejen u jedné vraždy. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Chudobka k tomuto seriálu (3)

Lesní vražda (2023) (S01E01) 

Nedodívala jsem se, nešlo to. I když je Jiří Strach výborný režisér, tohle se podle mého názoru moc nepovedlo. Chápu, jak měla vypadat ústřední dvojice, ale Tereza Ramba tak přehrává, že se na ni nedalo dívat. Zbrklá, uřvaná, neschopná, věčně naštvaná, protivná.  Pochybuju, že by se někdo choval tak jako ona. Štvala mě i ve Vlastnících. Nechápu také to obsazení. Nemáme snad jiné herce? Vetchý se mi dřív vždycky líbil, ale teď už jede pořád stejně. Řve. Marek Taclík je sice dobrý herec, ale huhlá, není mu občas rozumět. Měl by se učit pořádně artikulovat. Nejlíp z toho pro mě vychází Matěj Hádek. Ivan Trojan by taky nemusel být v každém filmu, jako svého času Geislerová. Mám ho ráda, ale čeho je moc, toho je příliš. ()

Preso s mlíčkem (2023) (S01E02) 

Druhá epizoda byla o něco málo lepší než ta první. Ale... Šéf řve pořád stejně a kapitánka (nechápu, jak k té hodnosti přišla) je neuvěřitelně hloupá a chová se jako blázen. Uvítala bych drzou rebelku, ale to, co předvádí Tereza Ramba, je nesnesitelné. Ani se mi nechce věřit, že to natočil Jiří Strach. Není mi jasné, čím pana režiséra Ramba zaujala, že ji obsadil a nechal ji takhle přehrávat. Celou dobu jsem si přála, aby ta ženská oněměla. Bez té trapné žvýkačky by to asi taky nešlo.  Trojan už se nechová jako úplný trouba, to je pokrok. Šéf pochopil, že ty jeho psychologické rozbory nejsou úplně k zahození. Sláva! Příště nás možná čeká happyend. ()

Rozhodnutí (2023) (S01E03) 

Asi jsem to s těmi dvěma hvězdičkami přehnala. Jedna by stačila. Tu druhou přidávám za to, že byl konečně klid od uřvané Terezy Ramby. ()

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama