Reklama

Reklama

Odsouzená

(seriál)
  • Polsko Skazana
Polsko, (2021–2024), 19 h 54 min (Minutáž: 42–45 min)

Hrají:

Agata Kulesza, Michał Czernecki, Bartłomiej Topa, Martyna Byczkowska, Aleksandra Adamska, Tomasz Schuchardt, Marta Malikowska, Marta Ścisłowicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(27)

Soudkyně Alicja, neprávem uvězněná za vraždu, kterou nespáchala, se snaží pomstít těm, kdo ji obvinili, a žije mezi ženami, které kdysi odsoudila. (HBO Max)

Recenze (6)

sochoking 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál o sudkyni (Agata Kulesza), ktorá sa nespravodlivým konaním polície dostane do väzenia, v ktorom bude musieť prežiť a teda sa bude musieť zákonite stať úplne inou osobou. Prvé štyri časti boli neuveriteľne namakané. Dynamické s kvalitnými väzeňskými kecami a akciou. Potom to však trochu dramaticky ochablo a dosť sa kecalo. Hoci tvrdia, že je to podľa skutočných udalostí, pri pozeraní cítiť, že veľa situácií akosi podozrivo zdarne vychádza a presne pasuje do deja. To však vôbec nevadí. Výborne herecky zahraté s príjemným prekvapením pre mňa osobne v podaní Aleksandry Adamskej čoby tvrdej drsňáčky Pati. 75% ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem Orange Is the New Black, Vis a Vis, Wentworth a teď tenhle počin od našich sousedů, tak mohu srovnávat. Každý z těch seriálu z dámského vězeňského prostředí má něco do sebe, ale tenhle polský kousek mě velmi překvapil v tom, jak se kvalitou zpracování vyrovnává a v jistých momentech překonává své seriálové kolegy. Surové drama, které se rozjíždí hned od začátku s velmi dobrým hereckým obsazením. Úspěšná soudkyně, které se na její svatbě stane něco, za co bude obviněná a ocitne se na druhé straně barikády a je uvězněna s těmi ženami, které tam sama posílala. Hned zjistí, že její právní znalosti jí zde nijak nepomohou a musí přijmout to, že je teď trestankyně a musí se naučit přežít. Mezitím se snaží prokázat svou nevinu, ale jak to tak bývá, tak jsou jí házeny klacky pod nohy... Doporučuji. 90% ()

Hrabovo 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma v první sérii dobře zpracované, v dalších sériích je čím dál méně realistické, až v poslední sérii zcela zmagoří (ta by si zasloužila hodnocení ODPAD). Mám však potřebu vyzvednout fakt, že kdokoliv se octl před kamerou, uměl hrát. Ačkoliv se značná část odehrává na malé ploše vězeňských interiérů, kamera je zajímavá a střih nápaditý. Oceňuji postavu Patrycie, a to jak scénář, tak výkon její představitelky. ()

uhlerado 

všechny recenze uživatele

Považujem to za to lepšie z poľských seriálov, nie je to dokonale, ale veľmi potešilo. Výkony hercov sú nadpriemerne a kulisy väzenia s kvalitným dejom možno komparovat s atmosférou Prison break. Platí to hlavne o prvej sérii, v druhej sa to trošku artifikuje a dochádza k oslabeniu a nepochopiteľnému konaniu protagonistov. Je to pozerateľné, no pomerne natiahnuté a nerealistické. Stačí vidieť prvú sériu. ()

Reklama

Reklama