Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (669)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som niekde spomínal, že ducháriny, upírske a im podobné filmy znášam iba vo forme komédií alebo paródií. Dalo by sa očakávať, že Ghostbusters budú pre mňa tým pravým orechovým. Vo svojej dobe zažili veľký úspech, ktorému však v súčasnosti už dosť dobre nerozumiem. Hitovka je notoricky známa, Sigourney je pôvabná, na niektorých vtipných nápadoch som sa aj pobavil, ale keďže mi chýbajú nejaké nostalgické spomienky na prvé premietanie, tak je výsledný dojem iba mierne nadpriemerný. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zdravím Legase... ;-) - nenechme se mýlit, to, že triky vypadají dneska směšně, je snad dané dobou - ovšem není to důvod hodnotit film níž - tehdy byly vynikající a tvůrci si na nich dali záležet přinejmenším tak, jako dnešní počítačoví experti. Navíc potěší trio Murray Aykroyd Ramis jako lehce vážní, lehce směšní vědci, krásná Sigourney a Rick Moranis. A sliz :-) Klasika. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Při možnosti vidět "Krotitelé duchů" po více jak patnácti letech znovu, a navíc v kině (díky ArtFilmFestu 2012) člověka překvapí, že se jednalo o originální koncept podle původního scénáře. Z dnešního pohledu je to až nepředstavitelné, že byla doba, kdy high concept filmy nebyly jen jednou položkou v již dříve existující franšíze, ale dokonce samy franšízy zakládaly. Dnes se Hollywood původních scénářů a originálních konceptů k vysokorozpočtovým snímkům štítí. Není divu, že filmovému průmyslu dýchá na krk jeho videoherní konkurence. Jistě, i tam se o velký podíl tržeb dělí především schematické áčkové tituly, které navíc kopírují prvky a postupy filmů, ale současně se může prosadit i malé studio či dokonce jednotlivec s osobitou vizí. Tvůrci indie hitů jako "Super Meat Boy", "Limbo" či "Bastion" by mohli vyprávět. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z filmů, kdy vyšší hodnocení dávají pamětníci a nižší smradi, kterým chybí 3D PC efekty. Ale holátka, film se většinu svého života dělal bez počítaček, a tam se učil, co dneska frčí, stimmt? Asi ne, že? Jinak pro mě jednoznačně parádní komedie, které slovenský emigrant Reitmann umí, s atraktivním duchařským námětem, výborným scénářem a skvostnými výkony všech, opakuji všech, herců! ()

Galerie (114)

Zajímavosti (127)

  • V samotném závěru filmu je zmíněna dodnes spolehlivě nevysvětlená záhada pádu tunguzského meteoritu s tím, že k události došlo v roce 1909. Ve skutečnosti se však katastrofa udála 30. června 1908. (oje)
  • Herce Harolda Ramise v roli Egona Spanglera v českém znění daboval herec Jaroslav Kaňkovský. Ramis i Kaňkovský nejenže se narodili ve stejném roce (1944), ale oba také ve stejném roce (2014) zemřeli. (Ištván87)
  • Dan Aykroyd (Raymond Stantz) chtěl, aby obří "Stay Puft Marshmallow Man" byl kombinaci firemních maskotů Michelin Mana a Pillsbury Doughboye v námořnické čepici. Kostým Marshmallow Mana vytvořil tvůrce speciálních efektů Bill Bryan, který si postavu rovnou sám zahrál, přičemž svojí chůzí napodoboval Godzillu. Pěnových obleků bylo osmnáct a každý z nich stál 25 000 až 30 000 amerických dolarů. (FilmFan24)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama