Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (669)

kingik 

všechny recenze uživatele

Ducha, žijícího v regálech newyorské knihovny, se nepříliš úspěšně pokusí kontaktovat trojice parapsychologů z místní univerzity. Když přijdou o finance ze školní kasy, rozhodnou se Peter, Raymond a Egon podnikat a otevřou si firmu zabývající se odchytem duchů. Klasická komedie nepostrádá řadu gagů a opírá se o nebývale kvalitní triky, ale dříve se mně líbila přece jenom víc. 80% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ghost busters se s ničím nepářou, hned od počátku je jasné, že téma nasvědčující horroru, bude převráceno úplně naruby, až z toho vznikne osvěžující komedie. Ta je taktéž dost přímočará - ujetý Bill Murray, lítající zelená hlava, trošku nasranější Zuul a nakonec křížení proudů (což zde není gay!) u velkého "sněhuláka". Krotitelé duchů byli lákadlem pro každé dítě, není proto divu, že jen vyslovení názvu, či vzpomenutí na chytlavý ústřední song v mnoha z nás vyvolává příjemné pocity nostalgie. Jen je třeba připustit, že 80. léta prostě většinou neplodila příliš důmyslné filmy, a ani infantilní Ghost busters nejsou vyjímkou, avšak klišé v jejich podání jsou ještě celkem slušně stravitelná. 7/10 ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Who you gonna call? Ghostbusters! Dnes již legendární komedie. Snímek, u kterého výsledné ohodnocení nijak nostalgie neovlivňuje. Jednoduše proto, že Krotitelé duchů jsou svým způsobem nadčasoví. Na svou dobu inovativní technická stránka, perfektní chemie mezi herci, spousta odkazů na (nejen) známé horrory a hlavně perfektní letní jízda, která se dá opakovat znovu a znovu a znovu... a znovu. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Při možnosti vidět "Krotitelé duchů" po více jak patnácti letech znovu, a navíc v kině (díky ArtFilmFestu 2012) člověka překvapí, že se jednalo o originální koncept podle původního scénáře. Z dnešního pohledu je to až nepředstavitelné, že byla doba, kdy high concept filmy nebyly jen jednou položkou v již dříve existující franšíze, ale dokonce samy franšízy zakládaly. Dnes se Hollywood původních scénářů a originálních konceptů k vysokorozpočtovým snímkům štítí. Není divu, že filmovému průmyslu dýchá na krk jeho videoherní konkurence. Jistě, i tam se o velký podíl tržeb dělí především schematické áčkové tituly, které navíc kopírují prvky a postupy filmů, ale současně se může prosadit i malé studio či dokonce jednotlivec s osobitou vizí. Tvůrci indie hitů jako "Super Meat Boy", "Limbo" či "Bastion" by mohli vyprávět. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ulítávali jsme na tom všichni, někteří víc, jiní míň. Hravé, horkou jehlou šité a zřejmě stále lákavé i pro dnešního diváka. Solidní vizuální efekty a několik sympatických nápadů režiséra doplňuje dnes už kultovní hudba, skvělá atmosféra a herecké výkony chlapíků s laserovými děly, kteří poté, co newyorská Socha svobody opustila svůj podstavec, utnuli zničení světa sumerským bohem. Na druhou stranu si přiznejme, že je to krapet vlezlé a na sílu, mnohem více zábavy (tady přeci jenom asi víc úřadovala osvědčená firma ILM) navíc alespoň v mých očích představila o pět let mladší dvojka. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (127)

  • Scéna, v níž Louis Tully (Rick Moranis) prochází mezi hosty na večírku a všechno komentuje, včetně ceny salámu, byla natočena napoprvé, v jednom souvislém záběru a byla hercovou improvizací. (Alfréda)
  • Na storyboardech (které jsou součástí brožury u dvoudiskového DVD vydání) jsou zbraně pro protonové batohy Krotitelů vyobrazeny jako hůlky - dlouhé tyče s koulí na konci. Krotitelé z nich stříleli tak, že švihali zápěstím jako kouzelníci, zatímco mířili hůlkami na duchy. Hůlky byly pro film nakonec pozměněny na laserové zbraně, aby odpovídaly představě, že Krotitelé vytvářejí svoji výstroj z praktického vybavení. (griph)
  • Prvotná myšlienka na film sa zrodila v hlave Dana Aykroyda (Raymond Stantz), ktorý si v jednom časopise prečítal o parapsychológii. Dočítal sa, že existuje zariadenie, ktoré údajne zachytí ducha alebo démona. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama