Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zastřelená manželka mafiána, majitele diskotéky, kde se scházejí popové celebrity. Policisté, kteří slouží na pražských obvodech, se už naučili jít vládcům podsvětí na ruku. Proto musí lidé z pražského oddělení vražd jednat na vlastní pěst... Na začátku devadesátých let hrálo každé policejní oddělení a každý policista sám za sebe. O to víc se cenili parťáci, na které bylo spolehnutí. (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen tak dál, jen tak dál, jen tak dál! Nedávno jsem sledoval autentické dokumenty o vraždách, které se odehrávaly v devadesátých létech na území naší republiky a musím konstatovat, že způsob natáčení a praktiky vyšetřování si v ničem nezadají s reálnými případy, podle kterých jsou Devadesátky natočeny. Pecka! ()

no2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10 - Zatímco první díl přinesl vyšetřování méně známé vraždy a byl takovým seznámením se s devadesátkami a mafiánskými postavičkami typu Mrázek, Běla či Jonák, druhý díl již nasadil těžký kalibr - vraždu Ludviky Jonákové a vše kolem toho. Tentokrát již je Jonák v hlavní roli a nutno dodat, že Novotný JE Jonák. :-) Přesto bych krotil celkové nadšení a osobně bych tento díl viděl tak na 80 %, jelikož ke skvostným krimi seriálům natočených v ČSSR (např. Hříšní lidé, Dobrodružství kriminalistiky) to má pořád ještě daleko. Na druhou stranu jsem rád, že se konečně natáčejí seriály/filmy o současných (1989 - 2022) tématech (např. Roubal, Guru Jára, divoké devadesátky). Jen houšť a větší kapky! Časem se třeba dočkáme i zajímavých filmových příspěvků na témata podvodné privatizace, zpackané Havlovy amnestie či života Karla Kryla po r. 1989 atd. Nic proti "předsametové" historii, ale kdo má pořád dokola sledovat ta stejná témata (komunisti, Rusové v 1968, normalizace, disidenti, příp. odsun Němců po válce) - z toho už jsem unavený... Uvidíme, co přinesou další díly a zda nebyla laťka již teď nasazena příliš vysoko. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já tedy moc nadšený nejsem. Kamera je přímo katastrofální, připadám si jako v klipu MTV. Je to strašně zkratkovitý způsob vyprávění. Postav policstů je docela hodně, jmen ještě více nepůsobí to přehledně. To že se Michal Novotný trefil do Jonáka je fajn a pravda, hm ale přece kvůli tomu nebudu grilovat vajíčka. Shodou okolností jsem viděl tento týden dvě gangsterky ze stejné doby a stejně výrazných mafinech z Polska a to je úplná jiná liga. Mě to připadá tady z naší seriálovo- filmovou tvorbou stejný z naším hokejem, úspěch je, když postoupíme do čtvrtfinále, ale já chci alespoň finále. Jasně je to lepší než mnoho a mnoho českých seriálových kriminálek, ale ještě jednou zdůrazňuji elitní věci například u našich sevrních sousedů, jsou úplně někde jinde. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od 1. dílu o prsa korejské běžkyně lepší,ale jinak opět nic co by bylo potřeba vidět.Finger s Novotným bavil,kamera debilní,kde se ten druhý kameraman musel snad i sám zazoomovat.Si snad někdy myslím,že ta kamera měla být z filmů Sergia Leoneho :D Případ je to zajímavější,bohužel opět přehršel postav už k tomu patří.Opět si lze všimnout třeba nové tramvaje v odlesku oken.Nějak vlastně z junáka vyšetřovatele roste lepší kriminalista,ale to je jen jeden příběh v tomle štrůdlu.Další díly už vynechám a radši si pustím reportáže či rádoby investigativní novináře.55% ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě příliš mnoho postav, nějak jsem se ztrácela. Finger, Fridrich, Sokol i Bartoš se mi líbili, ale bylo tam všeho nějak moc. Chvílemi jsem nevěděla, kdo je kdo, i když jsem se dívala pozorně. Není to dokument, možná se mohlo vypíchnout jen něco, aby se divák lépe orientoval. S tím vysokým hodnocením se nemůžu ztotožnit. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • V titulcích na konci dílu, v seznamu lidí, kteří byli v kauze odsouzeni, je chybně uvedeno Štillerovo křestní jméno – Narcel místo Marcel. (kriplozoik)
  • Ivan Jonák (Michal Novotný) má v epizodě pistoli Desert Eagle ráže .50 AE, kterou vyrábí společnost Israel Military Industries. Jedná se o jednu z největších pistolí na světě. (Marsu88)
  • Ve 46. minutě před zlatnictvím si npor. Tůma (Ondřej Sokol) „zesiluje“ hlášení o odvolání pátrací akce Marcel na ovladači majákové rampy Tesla AZD 530. Toto ovládání nemá s radiostanicí nic společného. Paradoxně tento „tajný“ Forman ani není majákovou rampou vybaven a není vybaven ani RDST, protože mu chybí na střeše metrový stříbrný prut antény od radiostanice. (mikulin)

Reklama

Reklama