Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jen v Praze se stane přes padesát vražd ročně. Kam vlastně pachatelé odklízejí těla, která se nikdy nenašla? Příběh z časů, kdy dostat mafiána znamenalo se s ním kamarádit. Z dob, kdy vám bývalý kolega z přátelství nabízel lépe placené místo na druhé straně zákona. (Česká televize)

Recenze (89)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Na kolik vyjde takový měsíc potápění?“ – „Dva miliony, možná míň.“ – „Možná jenom milion. Sportka už moc nefrčí, takže zkusíme bábu tutovku.“ Výsledek nadále nekopíruje zahraniční vzory, je autentický a svůj. Půjdou nebo nepůjdou vytáhnout? V sudu zůstane lidská bílkovina, louh nerozpustí projektil a zubní plomby, takže nějaká šance je. Jen ty sudy budou zatraceně hluboko. Viditelnost tak půldruhého metru. Na helmě svítilny a v ruce reflektor. Plavalo se opatrně nade dnem, aby se nevířilo bahno. Venca Plíšek ovšem těmhle „ekologickým“ průzkumníkům s příbramskými SPZ věří. A my věříme týmu okolo režiséra Petera Bebjaka. ()

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl mne zaujal. Tolik se nepracovalo a nevedly se diskuse o pracovních postupech v televizních seriálech od časů plechové kavalérie a Jakuba skláře, to nemyslím ve špatném, po čase dýchl z tv. detektivního seriálu zajímavější a civilnější tón, a ostravští báňští záchranáři si trochu reklamy také zaslouží. No, major Zeman se kdysi do studny spouštěl po laně, teď u Ždákovského mostu to bylo snad i napínavější. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dlouho jsme museli čekat na podobný seriál! Profi prácička. Atmosféra. Herci. A ten závěrečný pohled na sud v hlubinách - mňam. Jak nemusím Ondřeje Sokola, tak vážné role zvládá na jedničku. Jen ty jeho změny v emocích vyjádřené výrazem tváře, když se rozloučil s Kozákem s tím, že musí jet do Prahy. Není to uspěchaný, děj se příjemně valí dál, aniž by musel zkratkovitě přeskakovat a přitom se člověk ani na vteřinu nenudí. Tož jen tak dál! ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo, to je teda něco.. Seriál vůbec není taková pohoda na sledování, jak jsem doufal a dost se liší od tradičních kriminálních seriálů, které nám ČT tak ráda prezentuje. Atmosféra u pátrání potápěčů opravdu pozoruhodná a právě tahle linka mě přinutila přiklepnout lepší hodnocení, navíc to i k něčemu přece jen bylo.. Už i na toho otřesného Sokola si zvykám, nebo se už nějak otupil... Postupně si to už sedá, hlavně díky skvělému Fingerovi. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co všechno muselo předcházet samotnému hlubinnému ponoru na Orliku a jak vlastně vytipovali místo, kde ty sudy budou? Úplně jsem měl husí kůži, když na konci našli první sud. NaOH tedy hydroxid sodný nebo také louh se celkem blbě sháněl a víš o tom, že ho měli od Roubala? A co to má ten Sokol alias npor. František Tůma jako vedlejšku s Armény a jak to s ním dopadne? U předchozích dílů jsem váhal, ale tady dám všech 5 frček. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Na konci epizody zazní skladba „A to tě trochu bolí“ od skupiny Alice. (Punisher)
  • Přepadení banky IRK se natáčelo 9. srpna 2020 před budovou České spořitelny na Vršovickém náměstí v Praze. (PetrNovak)
  • Při telefonátu s ostravskými potápěči zvedne telefon kapitán Plíšek (Martin Finger) se slovy: „Praha zdraví Ostravu.“ Stejný pozdrav použije v seriálu Případy 1. oddělení (od r. 2014) v epizodě Olizovač (2016) kapitán Martin Pražák (Filip Blažek), když volá do Ostravy kvůli jazykové radě. (azcr)

Reklama

Reklama