Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jen v Praze se stane přes padesát vražd ročně. Kam vlastně pachatelé odklízejí těla, která se nikdy nenašla? Příběh z časů, kdy dostat mafiána znamenalo se s ním kamarádit. Z dob, kdy vám bývalý kolega z přátelství nabízel lépe placené místo na druhé straně zákona. (Česká televize)

Recenze (89)

papuchalk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem moc seriálový typ, a tady se zase potvrdilo proč. Naředěný obsah. Já tohle medium prostě nedokážu docenit. O samotném případu jsem se nedozvěděl nic. Kdo vraždil, proč a jak. Tohle je podané pouze z pohledu policie a ještě hodně zkratkovitě. Možná to je záměr. Aspoň mě to navedlo na film Sametoví vrazi, který je opravdu povedený. Přesto uznávám, že určitou atmosféru a informační hodnotu to má, a zpracované to je velice dobře. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo, to je teda něco.. Seriál vůbec není taková pohoda na sledování, jak jsem doufal a dost se liší od tradičních kriminálních seriálů, které nám ČT tak ráda prezentuje. Atmosféra u pátrání potápěčů opravdu pozoruhodná a právě tahle linka mě přinutila přiklepnout lepší hodnocení, navíc to i k něčemu přece jen bylo.. Už i na toho otřesného Sokola si zvykám, nebo se už nějak otupil... Postupně si to už sedá, hlavně díky skvělému Fingerovi. ()

Reklama

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl nastolil nový standard seriálu, jehož hlavní zápletka orlických vražd eskaluje každým dílem a je čím dál tím víc napínavější. Jedinou výtku mám snad k nepříliš uvěřitelně napsaným postavám, které v původním seriálu byly buď víc klidní (původně Polývka, teď Finger), nebo víc obezřetní (Vetchý, teď Bartoš). Jasně, řeším blbost a kdyby postavy byly na novo vytvořené, neřešil bych to, ale když jedete podle něčeho, co znáte a postavy se chovají takto, kazí to dojem. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, takže jestli to chápu správně, tak z celého seriálu o devadesátkách se to nakonec smrsklo jen na kauzu orlických vrahů, která se tu řeší už čtvrtým dílem. Mrázek a Běla se tu jen mihli jako bezvýznamná stafáž v prvním dílu. Jonáka vyřešili během druhého dílu. A teď už jen Orlík a tak to bude až do konce. Kdybych se chtěl podívat na film o Kopáčovu gangu, pustím si Sametové vrahy. Navíc mi je čím dál tím více nesympatický hlavní potenciální klaďas Plíšek. Pokud tohle má být předobraz starého Plíška, čili moudrého a laskaveho nestora s intuicí Kolomba v podání Bolka Polívky, tak tvrdím, že jde o dvě naprosto a zcela diametrálně odlišné osoby. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl by podle mě obstál i jako celovečerák do kin a pro mne jde o zatím to nejlepší z celého seriálu. Ucelený scénář, dusivá atmosféra parného července, rekonstrukce potápěčských aktivit a mnoha problémů kolem naprosto dokonalá. Kamera je tedy pořád strašná, ale občas se tady uklidní na alespoň nějaký statický záběr, a Pagáčová se naštěstí jen mihne. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Přepadení banky IRK se natáčelo 9. srpna 2020 před budovou České spořitelny na Vršovickém náměstí v Praze. (PetrNovak)
  • Vyšetřovací tým řeší, zda podezřelé pachatel zatknout, protože na ně nic nemají, když nebyla nalezena těla obětí. V různých zemích je praxe různá. Někde platí, že bez nalezení těla oběti není možné pachatele obvinit z vraždy. U nás však tato možnost byla a je. (sator)
  • Na konci epizody zazní skladba „A to tě trochu bolí“ od skupiny Alice. (Punisher)

Reklama

Reklama