Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jen v Praze se stane přes padesát vražd ročně. Kam vlastně pachatelé odklízejí těla, která se nikdy nenašla? Příběh z časů, kdy dostat mafiána znamenalo se s ním kamarádit. Z dob, kdy vám bývalý kolega z přátelství nabízel lépe placené místo na druhé straně zákona. (Česká televize)

Recenze (89)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "Něco tady je." Wow, aneb jak napínavý může být hledání jehly v kupce sena, respektive sudů na dně přehrady. Neskutečná gradace, snad nikdy mi žádný český seriál ani film nezpůsobil takový hodinový pnutí s tak fantastickým pocitem zadostiučinění na konci, jako tady. Ty postavy, ty dialogy, ta kamera! Horkej adept na nejlepší věc, co tady u nás za posledních dvacet let vznikla. Fantazie a furt tomu nemůžu uvěřit. ()

JB001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl jsem manželkou nepřímo donucen  sledovat tento díl vychvalovaného seriálu, ale pro mne osobně to bylo emočně nezajímavé a nemohl jsem se dočkat až konečně vytáhnou ten sud a budu moci jít spát. Sledovat Krejčíkovou se Siniakovou v Melbourne, Roryho v Dubaji nebo Slavii proti Ostravě v Edenu bylo mnohem zábavnější. No a co se týče kriminálních seriálů, tak se těším na druhou řadu Ozark a Devadesátky klidně oželím. Holt den má jen 24 hodin a je třeba s volným časem nakládat podle svých představ ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl by podle mě obstál i jako celovečerák do kin a pro mne jde o zatím to nejlepší z celého seriálu. Ucelený scénář, dusivá atmosféra parného července, rekonstrukce potápěčských aktivit a mnoha problémů kolem naprosto dokonalá. Kamera je tedy pořád strašná, ale občas se tady uklidní na alespoň nějaký statický záběr, a Pagáčová se naštěstí jen mihne. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, takže jestli to chápu správně, tak z celého seriálu o devadesátkách se to nakonec smrsklo jen na kauzu orlických vrahů, která se tu řeší už čtvrtým dílem. Mrázek a Běla se tu jen mihli jako bezvýznamná stafáž v prvním dílu. Jonáka vyřešili během druhého dílu. A teď už jen Orlík a tak to bude až do konce. Kdybych se chtěl podívat na film o Kopáčovu gangu, pustím si Sametové vrahy. Navíc mi je čím dál tím více nesympatický hlavní potenciální klaďas Plíšek. Pokud tohle má být předobraz starého Plíška, čili moudrého a laskaveho nestora s intuicí Kolomba v podání Bolka Polívky, tak tvrdím, že jde o dvě naprosto a zcela diametrálně odlišné osoby. ()

no2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10 - Vždycky jsem žil v domnění, že aby se našly ty sudy, tak stačí, aby někdo dal povel, přijeli policejní potápěči na Orlík a během pár hodin je hotovo.  Inu, mýlil jsem se. :-) Jinak tleskám, pro mě zatím nejlepší díl. Zapomeňte na Novotného alias Jonáka ve 2. díle, zapomeňte na Slezáčka coby mafiána Alexeje ve 3. díle. Atmosféra na Orlíku je hustá tak, jak ji známe z top seriálů zahraniční produkce. A střet rozdílných "světů" pražských kriminalistů a ostravských záchranářů jsem si užil. Finger jako vždy nejlepší, "chachaři" mu značně sekundují. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Na konci epizody zazní skladba „A to tě trochu bolí“ od skupiny Alice. (Punisher)
  • Při telefonátu s ostravskými potápěči zvedne telefon kapitán Plíšek (Martin Finger) se slovy: „Praha zdraví Ostravu.“ Stejný pozdrav použije v seriálu Případy 1. oddělení (od r. 2014) v epizodě Olizovač (2016) kapitán Martin Pražák (Filip Blažek), když volá do Ostravy kvůli jazykové radě. (azcr)
  • Policejní snímek, který má František Tůma (Ondřej Sokol) na nástěnce, patří spartakiádnímu vrahovi Jiřímu Strakovi. (Frontier)

Reklama

Reklama