Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiální text distributora)

Recenze (124)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle je vážně těžké. Jestliže byl 5,6 a 7 díl jakýmsi odbočením, či přejetím z jedné dějové cesty na jinou (nižší kategorie) tento osmý díl vede úplně někam jinam (a proč to nenapsat - vede přímo do prdele). Tohle opravdu zabolí každého fanouška a každou fanynku série a o to více, pokud (jako v mém případě) Pinhead patří mezi vaše nejoblíbenější hororové postavy. Ze všech hellraiserovských sequelů se tento nejvíce veze čistě jen na jménu známé série. Tohle totiž vůbec není o Pinheadovi ani Cenobitech (a opravdu se to česky vyslovuje jako kenobité????? brrr), teda pardon, v závěru si scénárista zřejmě vzpomněl, že vlastně píše osmé pokračování Hellraisera, příběhu o Pinheadovi, řádu řezné rány a konfiguraci nářku (a on zatím psal jen klasickou teenagerovskou vyvražďovačku s opravdu nesympatickou a protivnou omladinou plnou souložení a nahých prsou) a tak tam připsal závěrečnou scénu, kterou to chtěl všechno zachránit. Nezachránil nic, ale alespoň nám připravil nejlepší scénu z celého filmu. Původně jsem to chtěl odstřelit, jenže, tohle je mnohem koukatelnější a i když docela mimo hellraiserovskou mytologii, jaksi ucelenější, než šestá část série Hellseeker a jestliže jsem neodstřelil tu, nemohu ani tuto, takže dávám jen o půl hvězdičky (hlavně teda za tu poslední scénu, tak trochu za Henriksena, i když se teda moc nenadřel a návrat Shatterera). ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zábavné a odvážne. Som rád, že Bota túto otrasnú sériu aspoň dôstojne ukončil, keď svoje režírovanie tak nedôstojne začal. Hellraiser: Hellworld už naozaj nemá ani štipku z dusivej atmosféry prvého Hellraisera, no aj tak celkom solídne funguje a baví ma takmer rovnako ako Hellbound Heart: Hellraiser II. a určite viac než ostatné časti. Posledná (dúfam!) časť už nie je gorefestom ako jednička a dvojka, skôr sa to dobre hrá na moderný slasher, čo mu celkom dobre ide. Lance Henriksen je dokonalý, pointa závratne príjemná a mordy sú fajn. Trvalo to, ale konečne môžem skonštatovať, že sa jedná o vydarený priemer. Suma sumarum: H1, H2, H8, H3, H7, H5, H4, H6. ()

Reklama

TO 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to nevypadalo úplně špatně. Magická kostka jako hra na internetu, fandové pekla jdou na párty do strašidelného domu. Poté však přeskočila výhybka na nudnou blbost, která je zakončena kravskou pointou, alespoň že dost překvapivou. Docela mě potěšil úplný závěr, kde se představí Pinhead skoro tak, jak ho známe z prvních dílů. Po hodně špatných částech 4–7 vidím mírné zlepšení, možná jen proto, že jsem ho vidět tak moc chtěl. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Ani ôsme pokračovanie Hellraisera ma nejako veľmi nesklamalo - na rozdiel od hodnotení užívateľov. Prevažnú väčšinu asi sklamal príbeh, ktorý nemá až tak veľa spoločné s pôvodným námetom. To však nemení nič na tom, že aj toto spracovanie je kvalitné, má slušnú zápletku (ktorá vygraduje v závere), nostalgicky pripomenie Pinheada a spol, a najmä - pobaví! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem uvažoval, že dám hvězdy tři. Protože tady funguje nejen Pinhead, ale také naprosto výtečný Lance Henriksen. A TAKÉ atmosféra, která je až překvapivě stylová. A TAKÉ mytologie, a to už je opravdu ale hodně co říct. A TAKÉ ten strašidelný dům. Přičemž sám velký Pinhead z těch všech věcí funguje překvapivě nejméně. Tenhle díl mě bavil, ale trojka je lepší, tak jsem nechal ty dvě. Ale je to fakt těsně. Pekelný svět sice vyloženě neurazí, ale je pořád stejně zbytečný, jako dva díly předchozí. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • V čase 11:06 se hlavní postavy vydávají vozidlem na sraz Hellworldu. Toto vozidlo má rumunskou poznávací značku. V čase 12:14 po příjezdu na party má americkou poznávaci značku. (Horryx)
  • Lance Henriksen (Host) dostal po konci filmu od produkce velkou čokoládu ve tvaru Pinheada (Doug Bradley). Musel ji však odmítnout, jelikož je alergický na čokoládu. (ČSFD)
  • Snímek byl natáčen současně s filmem Hellraiser: Návrat mrtvých (2005). (gogos)

Související novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama