Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiální text distributora)

Recenze (123)

Dr. Wolfenstein 

všechny recenze uživatele

Osobně se považuji za velkého fanouška Hellraisera, což se u někoho projevuje uznáváním prvních dvou tří dílů, u jiných(například u mě), že mají rádi skoro všechny díly bez ohledu na to, jak moc se vzdalují od původního dvojdílu. Ovšem tohle je rána pod pás! Tady to tvůrci přehnali tak, že ani já už to nevydýchal. Je to film, který by se více než kterékoli předchozí pokračování obešl bez hlavních pekelných protagonistů a mohl být příběhem sám o sobě s vlatními bubáky. Viděl jsem ho jen jednou a znovu to absolvovat nehodlám, ale myslím, že tu není nic co bych nepochopil a celé mi to přišlo naprosto debilní a nepochopitelné, jak mohli mít tvůrci tu drzost něco takového zrealizovat. To, že se hlavní hrdinové v pohodě baví o Pinheadovi a cenobitech, jakoby byl nějaká celebrita běžně známá mezi lidmi je podle mě naprosto ujetá(Pinhead není Candyman). Takových co setkání s Pinheadem v předchzích dílech přežili je pomálu a ti by o něm určitě neposkytovali informace k tvorbě online hry. No, DĚS!!! Jediné co si zaslouží uznání je hlavní dvojice záporáků – tradičně skvělý Dough Bradley, jehož výkon je samozřejmostí a není jej proto v této sérii nutno už více vyzdvihovat a úžasný Lance Henriksen, jemuž ta hvězdička patří. Škoda, že se neobjevil v jiném dílu. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Rick Bota fakt neumí nic. Bál se u toho někdo? Připadalo někomu, že sleduje některý z prvních dvou dílů? Potupné (zatím) zakončení kultovní serie a doufám, že se konečně režie ujme nějaký šikovný úchyl (hovoří se o nekompromisních francouzích), který této serii vrátí čest a slávu. Protože toto je peklo. ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Rok 2005 bol pre Pekelníka plodný natoľko, že sa mu podarilo priniesť na svet hneď dve dietka. Zakiaľ bolo prvé (Deader) príjemným ponurým prekvapením, druhé s podtitulom Hellworld ovplyvňuje veľký boom tínedžerských hororov natoľko, že sa ním sám stáva. Dostáva sa nám tak tona stupidných dialógov, lacných lakačiek a hordy prvoplánových mordov. Záverečný twist vysvetľujúci hromadu nelogickostí zdvihne hodnotenie zo dna bažín na plytké nadýchnutie, aby ho následné pekelné zúčtovanie s absenciou sadistickej deštrukcie tela a mysle znovu poslalo do kytek. I napriek tomu, že Pinhead popiera vlastné zásady a diabolské hry sú obkukané od Jigsawa, nápad s búrlivými večierkami na počesť internetovej hry s hellraiserovskou tematikou nie je tak zcestný. Problém bude v tom, že Bota uzatvára svoju trilógiu tak ako ju započal, moderne, hlúpo, bez atmosféry, čo je medzi nami definícia tínedžerského hororu. Pre démonického Lanca Henriksena (škoda, že si ho pre sériu nevšimli skôr) a nejedny prírodne zvodné dudy nesiahnem po odpadovom hodnotení. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tak třetí Hellraiser v jednom dni (konečně už poslední), docela záhul na kukadla. I když tomuhle dílu by se snad už, až na poslední tři minuty, ani Hellraiser říkat nedalo. Tentokrát snímek, po vetšinu času, s racionálním základem, bez pomoci pekla. Už to vypadalo, že poslední díl zatáhne sérii do maximálních sraček, ale překvapivý závěr až nečekaně potěšil. Jen škoda, že na filmu je okamžitě znát, že je to video film...nezajímaví herci (až na pár slečen :)), laciné a blbé triky, přihlouplé manévry s kamerou a do očí bijící počítačové úpravy. I tak musím ocenit zajímavou myšlenku a schopnost tvůrců z tématu ještě něco vytáhnout, i když to, jak už jsem napsal, s původním Hellraiserem nemá takřka nic společného a mohlo by si to klidně vysloužit jiný název, ale to bych se k tomu asi ani nikdy nedostal. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Za mě jeden z povedenějších dílů série Hellraiser. Příběh je dobrej, postavy jsou sympatycké a hudba je výborná. Atmosféra tu je velmi dobrá a napětí zde je taky. Kamera je velmi dobrá. Na to že tenhle díl má 37% a je podle ČSFD 2 nejhorší díl série Hellraiser tak jsem se u něho docela bavil. Za mě 5-5,5/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Scénář je adaptací díla Joela Soissona "Dark Can't Breathe", které nemá k sérii Hellraise žádný vztah. (gogos)
  • Jedná se o poslední film série, ve kterém ztvárnil Doug Bradley Pinheada. Stejnou roli ve snímku Hellraiser: Revelations (2011) odmítl pro nízký honorář. (cinemag)
  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (gogos)

Související novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama