Reklama

Reklama

Barbaque

  • USA Some Like It Rare
Trailer 1

Obsahy(1)

Je docela fajn mít malé řeznictví ve městě ve Francii (točilo se v Le Havru). Manželé Pascalovi jsou docela v pohodě, ale pak začne konkurence řetězců tlačit, militantní vegani prudí jak umějí, takže kšefty jdou od desíti k pěti a začíná to zlobit i mezi manželi. Sofie (Marina Foïs) místo sexu raději kouká na televizní seriály a jednoho dne naštvaný/nadržený Vincent (Fabrice Eboué) jistého obzvláště agresivního vegana praští a zabije, No jo, ale co teď? V černé komedii Fabrice Ebouého je řešení nasnadě. Naporcovat, vykostit a rozprodat. K čemu to ale povede – budou zákazníci nadšeni z nové nezvyklé chuti, nebo policie zjistí, co se vlastně stalo? (Peabody)

(více)

Recenze (30)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Koukám, že se této hororové komedii dostává vcelku vřelého přijetí na všech frontách, na mne to ale úplně nefungovalo. A to si přitom z vegetariánů udělám legraci rád při každé možné příležitosti. Humor tu funguje jen na téhle jedné lince, a horor spočívá v pouhém gore. Delikátní francouzskou hororově komediální kanibalskou šmakuládu si představuju jinak. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

-„Ty si mi dal ľudské mäso?“ -„Vegánske. Sú to bylinožravce“. Podarená kanibalská komédia plná vtipných hlášok a krvavých porcovačiek. Funguje humor, funguje gore, funguje chémia medzi hlavnými postavami, ktoré sa rozhodnú zaloviť si na otravných vegetariánov, čo prospeje nie len obchodu, ale aj ich manželstvu. Mne táto „iránska šunka“ chutila. A chutiť by mala aj morbídnejším divákom, ktorí ku spokojnosti nepotrebujú intelektuálne filmové umenie. Škoda len, že tvorcom došli v závere nápady, takže to ukončili až príliš povrchne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šíleně morbidní kanibalsko-veganská hororová komedie z Francie! Pro mne rozhodně překvapení a hodně se mi film trefil do nálady. Příběh se zaměřuje na manželský pár, kterým to po 20 letech už moc neklape, jejich malé řeznictví už příliš nevynáší, ale vše se změní jakmile omylem přejedou chlapa, který čirou náhodou byl Vegan a rozhodnou se ho naporcovat a prodat a poptávka po novém "veganském" mase samozřejmě roste. Od téhle chvíle začíná ultimátní serial killer lov na Vegany a je to jízda. Je to plné morbidních hlášek zesměšňující vegany a platí i typický francouzský humor, který já osobně dost můžu, takže všechny tyhle komické, ironické, sarkastické, černočerné a morbidní situace se mi trefily do vkusu. Pro citlivější diváky to bude samozřejmě přes čáru a pro vegany tím tuplem, ti tady dostávají na Frak neuvěřitelným stylem ( to jsem v žádné filmové podobě ještě neviděl, dalo by se říct, že je film satirou) a potěší i Gore, různé porcovačky všelijakých končetin ( je tu jedna 5 minutová scéna, kde ústřední pár komicky zavraždí asi 10 lidí různými způsoby). Finále je akčnější, ale rozhodně šlo cítit, že už tvůrcům dochází nápady film správně ukončit, ale na zážitku to rozhodně neubírá. Smál jsem se nahlas, za mne svěží hororová komedie. Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 4/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 7.5/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Myslíš, že je nažive? Keby jedol mäso, bol by odolnejší" :D Solídna, čierna komédia "vegániVSmäsoráčí" z francúzska s osobitým humorom, ktorý mne sadol ako riť na šerbeľ. Čo sa hororu týka, ide o odľahčenú formu, a i keď ide o násilí páchanom na ľuďoch, celé je to podané tak nejak, aby to vyslovene nebolelo :) .. každopádne, ani ho nie je veľa, pričom pointa spočíva v úplne niečom inom. Dalo sa .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Policista:  „Až ty grázly chytíme, naděláme z nich sekanou!" Není třeba, řeznictví se o ně postará samo. Černohumorná komedie pobaví, i když byla možná zamýšlena i jako společenská satira. Každopádně představa farmy na vegany, co je budete posílat na pastvu a dojit....je stejně zábavná jako jejich lov. Ostatně honu na vegany si divák užije požehnaně. Jeden by nevěřil, jak vtipná může být likvidace bližního. A když ji ještě prostřiháte s vhodně zvolenými záběry zvířat na lovu, pak je o zábavu postaráno. Pravda, film nejspíše ocení cynici, ale to už je věc druhá. Rozhovory o kanibalismu, bohatých, peprné výrazy a výborný výkon představitele Vincenta. A odhodlání někoho sejmout jistě není pro běžného člověka jednoduché. Zdejší obsah si totiž vymýšlí - Vincent nechtěně sejme prvního vegana autem, proto zabít dalšího není pro něj vůbec snadné. Držel jsem jim palce do poslední chvíle, ale asi málo. Jo a íránské vepřové není to samé co irácké, i když obě začínají na i. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Velký překvapení. Parádní černohumorná hororová komedie s příchutí lidskýho masa. Tohle se mi trefilo do nálady. Bavil jsem se od začátku do konce. Plno nezapomenutelnejch hlášek. A u scény "Allah akbar" jsem se málem pochcal. U filmu jsem si nemohl nevzpomenout na vynikající "The Green Butchers" z roku 1993 kde šlo taky o lidský maso. K 13.11. 2022 má tenhle kousek 6 pěti hvězdičkovejch hodnocení. Já si myslím, že je to hodně málo. A zaslouží si jich daleko víc. Takže na vážkách mezi 4 a 5 hvězdičkama volím plnou palbu. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tuhle lehce Hororovou, kanibalskou, humornou jednohubku, s íránským vepřovým masem, doporučuje 10 veganů z 10 =) Zábavná hlavní dvojice, dobrá hudba, chutné porcovačky, finální scéna, kdy jde zachránit svoji ženu, byla výborná. Pobavilo. (158. hodnocení) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Mile malá nekorektní  indie prasárnička, kde si  člověk říká, jak by mohlo to iránské vepřové chutnat.   Rozjezd je trochu pomalejší, ale sotva se Vincent odhodlá k porážce č. 2 začíná divoká jízda. Doporučuje jedenáct z deseti řezníků. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sekáčik vidím v akcii rád, ale radšej nech sa zaborí do bravčovej kotlety než do chrbta návštevnáka mäsiarstva. Tvorcovia sa snažili urobiť film čo najdivnejším a tá podivnosť má byť vtipná. Tá humorná zložka mi nesadla a to som sa pritom tešil na nejaký ostrý výsmech vegánom a iným klíčkožravcom. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto absurdní a zvrhlá prasečina, která se vůbec nebere vážně a s neskutečnou lehkostí vystřeluje porážení lidí jako dobytka až ad absurdum. Nesnáším přesně všechny tyhle veganský dementy, co vám ty svoje sračky cpou až s fanatickým přesvědčením. Všechny ty karikatury znám osobně, jeden vedle druhého, dement vedle dementa a Eboué se rozhodl poukázat na to po svém. Dokonce i na mě je to občas až přílíš úchylné, ale je to neskutečná prdel. Při lovu sem místy opravdu prskal smíchy. Poprosil bych o podobnou komedii, kde se budou lovit youtubeři a instagramový modelky. Pří sledování jsem si často vzpomněl na De grønne slagtere od Jensena. Ale zatímco Jensen to bral celé až moc vážně a místy to bylo opravdu hodně zvrhlé a psycho, tam Eboué jasně střílí naprosto do parodie a ani na vteřinu se nesnaží z filmu dělat nic než ujetou komedii s neuvěřitelnou nadsázkou. Víc takových filmů, pls.80%. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná svěží komedie s originálním nápadem, kdy znuděný manželský pár začne nahánět vegany a vraždit je, aby následně prodávali jejich drahé maso ve svém řeznictví. Díky tomu se dočkáme kopy anti-veganských fórů, hlášek a absurdních situací, kdy se infiltrují do veganských kruhů, vybírají si správnou oběť a následně si ji uloví. Potěší sympatické výkony, neurážející celková kvalita filmu i kratší stopáž, naopak mě ale zamrzel "obyčejnější" konec. Ve výsledku jde ale o uspokojivý nový závan do žánru kanibal hororu řízlého s komedií. Dočkáme se i mírného gore, ale humor je v podstatě to, co nese celý film bez potíží až do finále. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Íránské vepřové... moc roztomilá zápletka. Jen být tvůrce, přitlačil bych víc na pilu. Když už kanibalská komedie o lovu a "výrobě masa" z veganů, tak pořádně krvavá a ještě víc nekorektní a crazy, tady bylo znát, že monsieur Eboué (scénář, režie i hlavní role) se často krotil a prostřednictvím své filmové postavy i jakoby nesměle moralizoval. A jeho žena našeptávačka, taková francouzská Lady Macbeth, byla sice ukázkově amorální a psychopatická bestie, ale bohužel jenom na papíře, její představitelka se na svou roli příliš nehodila. S typově jinými herci a odvážnějším (šílenějším) scénářem by se dal na takový výživný námět natočit mnohem bizarnější nářez. Ale asi to nebylo úmyslem a i ve své polovičatosti je tahle komedie příjemně morbidní a samozřejmě na hony vzdálena obvyklým středoproudovým komediím. A propos Jeunetovy Delicatessen znáte? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud se vše odehrávalo v rovině řezníci vs. vegani, bylo to v pohodě. Alespoň po nějaký čas. Hláška následovala hlášku, došlo i na porcovací gore a při honu na vegany jsem se od srdce zasmál. Jenže i hlavní devíza filmu časem poněkud vyčichla a to především z důvodu nadužívanosti. A pak se ukázalo, že kromě navážení se do lidských býložravců film nic moc jiného nenabízí. Díky poměrně sporé minutáži to zase tolik nevyniklo, ale i tak bylo těch hlucých míst víc, než by bylo zdrávo. Každopádně i tak se jedná o záýbavnou jednohubku, byť s troškuz promrhaným potenciálem. 60% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Názor na veganství jako takový mám umírněnej. Ovšem názor na psychouše, co vám vyjmenujou sto tisíc důvodů a složek jídla co by se nemělo jíst. Ty posílám někam. Takže mě film poměrně dobře, zlomyslně zabavil. Někdy to už bylo přes čáru, ale jinak v pohodě. A smích se taky dostavil. Miluju steaky. 70%. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Upřímná hororová komedie s pifkou na vegany, která reprezentuje skoro to nejlepší z Francie za posledních dvacet let - snímek má nadhled, přirozené herce a nebere se nijak vážně. Prostě dobrá překvapivá zábava od Francouzů. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Ulov si svého vegana😁. Francouzská černá komedie řízlá gorem. Manželský pár má řeznictví, které nápadnou aktivisté za práva zvířat a zničí obchod. Do tohoto problémy doma a když náhodou jednoho zabíjí a udělají z něho šunku, jejich obchod najednou prosperuje. Film má hodně vtipných momentů a některé smrti se fakt povedly. Na pobavení jo ale na napětí či hororovou stránku zapomeňte. Za tu srandu a ten nápad 70%. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Originálna francúzska hororová komédia, kde sa občas zasmejete a miestami ponúkne celkom fajn gore. Postavy vybraté super, niektoré vtípky poriadne rozosmiali, ako celok som sa však nejako extra nebavil. Čakal som to o veľa viac vtipnejšie alebo krvavejšie. Finále také bez nápadu. Čisté 3*. ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Pro mě byla tato komedie odpočinkovou zábavou s převážně neokoukaným dějem, zábavnými momenty a v některých okamžicích jsem ocenil její satiru společnosti. Občas balancuje na hranici (ne)vhodného humoru a může se zdát poněkud přehnaná nebo urážlivá (především pro citlivější vegany). 60% ()

Reklama

Reklama