Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (407)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Otázkou je, co uděláš, když se tady chceš plácat s náma ostatníma, protože naše ochrana není jen tak. Nic tady není zadarmo. Všichni v tom jedou, ať jsou s námi nebo ne.“ Od Trestance jsem si nesliboval zbytečně moc, a snad i proto u mě ani nedošlo na nějaká nenaplněná očekávání. Naprosto klíčové je u tohoto filmu si položit zásadní otázku; dokážete hlavní postavě uvěřit proměnu ze spořádaného, nekonfliktního a nijak zvlášť „nabušeného“ finančníka na bezskrupulózní, (v rámci přežití?) všehoschopné hovado s tahem buldozeru? Pokud je vaše odpověď záporná, filmu se asi raději vyhněte. V tomhle ohledu působí tématem opravdu velmi podobný Blok 99 mnohem uvěřitelněji (a také podstatně přímočařeji). Já však na pravidla hry přistoupil a film si převážně užil. I přes to krapet problémové obsazení Nikolaje, který vás možná o své buldočí zarputilosti zcela nepřesvědčí, ale sympatie a potřebu mu fandit vyvolá spolehlivě. Hodnotím slušnými 4*. „Bojovníkova nejsmrtonosnější zbraň...je jeho mysl. Vítej do rodiny, bratře.“ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nad Hartonovým rozhodnutím by sa dalo špekulovať, ale bolo to jeho vlastné rozhodnutie ako naloží so svojim pobabraným životom. Možno trochu pomohli aj okolnosti vo väzení. Každopádne príbeh zaujímavý, herecky slušné (Waldau skvelý a Bernthal zase nesklamal), spracovanie kvalitné, ale hlavne sa mi páčila atmosféra snímku a aj hudba. Z mojej strany spokojnosť .. to je tak, keď dostanete viac ako ste čakali. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nehledejte v tom realitu, raději se nechte unášet v přílivu testosteronu, kterým vás bude tahle atmosferická bombička postupně utápět. Jasně, že je to lehce přitažené za vlasy, ale v dnešní době krize maskulinity působí tahle sebranka ultradrsných hrdinů a padouchů jako "balzám na duši" (nebo právě naopak?). 8/10 ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi bylo retrospektivní vyprávění nesympatické, avšak díky šikovnosti režiséra jsem na to po chvíli zapomněl. Waugh velmi zručně vykreslil atmosféru vězeňského prostředí se vším všudy. Přerod hlavního hrdiny je působivý jakožto jeho motiv a zásady. Waldau se snaží ze všech sil a je to znát. Film bez příkras s notnou dávkou naturalismu a drsných póz, které sem rozhodně patří, ač jsou místy spíše úsměvné. Rozhodně přínos do sbírky vězeňských dramat. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nebavilo mě to, přišlo mi to úmorně dlouhé, hlavní postava mi byla nesympatická, a celkově to podle mě trpí nedostatkem nějaké větší scenáristické invence. Odhlédne-li se ale od faktu, že podobných filmů už vznikly mraky, pak se filmu jisté kvality upřít nedají. Nikolaj Coster-Waldau v hlavní roli je například herecky velmi přesvědčivý, a některé scény jsou relativně silné. Za sebe ale tento typ filmů nevyhledávám, a konkrétně zde mi ta chlapácká drsnost přišla místy poněkud nevěrohodná - a celkově jsem měl dost problém věřit ději, takže u mě ten film prostě bohužel nezafungoval. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Frank (Jon Bernthal) má na krku tetovanie "PEN1," čo znamená "Public Enemy No. 1" (verejný nepriateľ č. 1). PEN1 je tiež názov pouličného gangu z okresu Orange v Kalifornii. (zajo91)

Reklama

Reklama