Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (408)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Skvělý snímek o tom jak vězení transformuje lidi kteří procházejí skrz. Dílo je vyprávěno ve dvou časových rovinách a perfektně popisuje vzestup v potravním řetězci jednoho normálního člověka, který v životě udělal jedinou chybu a teď za ni platí tu nejvyšší cenu. Dříve bohatý makléř (Nikolaj Coster-Waldau) se snaží ve vězení přežít, jenže to není jednoduché a postupně je nucen se ušpinit tak, až není návratu. Své role se chopil nanejvýš přesvědčivě a ztvárnil tak legendárního drsňáka. Po finálním promyšeném zvratu o převzetí moci jsem váhal o pěti hvězdách 86% ()

predators odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak nudného a táhlého jsem dlouho neviděl. Několikrát viděný námět nepřináší nic nového. Navíc celou dobu tápete, vo co vlastně go! Když přičtu jednání neherců (btw Jamie jako mexikánsko-americký porno herec-wtf!!!) a dost naivní pointu,přidám se k nenáviděné menšině, která tomuto skvostu udělí odpad! ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Vychutnal jsem si vše, co film naservíroval. Pro někoho táhlý a monotónní soundtrack, pro mě perfektní ladička atmosféry. Někdo nadává na záběry hledícího hrdiny do vězeňské zdi. Byli jste někdy zavřený? Většinu času tam odsedíte koukáním do zdi. Dobytí hierarchie vraždami a prací pro gang mi nepřijde úplně zcestné. Psychologicky krásně rozebraný dílo ponořené do studie proměny hlavního hrdiny. Občas je potřeba zvolit menší zlo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mnoho lidí možná obyčejný thriller, na který si za rok nikdo nevzpomene, ale už kvůli Nikolajovi, kterého tak často ve filmech nevídáme, pokud nezabrousíme do jeho domoviny, to mohu jenom doporučit. 2 hodiny jsou tak akorát, ačkoliv filmy z toho ranku většinou bývají kratší, alespoň se tvůrcům daří trošku rozvinout příběh a vtělení se do duše člověka zlomeného systémem. Na konci to ve mně zanechalo velmi niterné pocity a celkově jsem dostal mnohem víc, než jsem původně čekal...a samozřejmě nesmí chybět Jon "Frank" Bernthal, bez něj by to prostě nešlo. 👌🏼 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Otázkou je, co uděláš, když se tady chceš plácat s náma ostatníma, protože naše ochrana není jen tak. Nic tady není zadarmo. Všichni v tom jedou, ať jsou s námi nebo ne.“ Od Trestance jsem si nesliboval zbytečně moc, a snad i proto u mě ani nedošlo na nějaká nenaplněná očekávání. Naprosto klíčové je u tohoto filmu si položit zásadní otázku; dokážete hlavní postavě uvěřit proměnu ze spořádaného, nekonfliktního a nijak zvlášť „nabušeného“ finančníka na bezskrupulózní, (v rámci přežití?) všehoschopné hovado s tahem buldozeru? Pokud je vaše odpověď záporná, filmu se asi raději vyhněte. V tomhle ohledu působí tématem opravdu velmi podobný Blok 99 mnohem uvěřitelněji (a také podstatně přímočařeji). Já však na pravidla hry přistoupil a film si převážně užil. I přes to krapet problémové obsazení Nikolaje, který vás možná o své buldočí zarputilosti zcela nepřesvědčí, ale sympatie a potřebu mu fandit vyvolá spolehlivě. Hodnotím slušnými 4*. „Bojovníkova nejsmrtonosnější zbraň...je jeho mysl. Vítej do rodiny, bratře.“ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Money (Nikolaj Coster-Waldau) si svůj trest odpykává v cele číslo 13. Pokoj se stejným číslem má i v motelu v době, kdy je na svobodě. (Yokolobuna)
  • Frank (Jon Bernthal) má na krku tetovanie "PEN1," čo znamená "Public Enemy No. 1" (verejný nepriateľ č. 1). PEN1 je tiež názov pouličného gangu z okresu Orange v Kalifornii. (zajo91)

Reklama

Reklama