Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (407)

verbal 

všechny recenze uživatele

Asi nejslavnější současný sestrošuk (pomineme-li LIVINGDEADa) Mikuláš Aules má doma tak hnusnou manželku, že to ze zoufalství raději střelí na červenou a nechá se dobrovolně zavřít. A je z toho vcelku vleklá a nesmyslná pičovina to tom, jaxe rachitický ztvarohovatělý makléř stane téměř přes noc předsedou mexicko-árijského drogového kartelu plného animálních vypatlaných hovad, během jejíž nadmíru přepálených dvou hodin někdo navíc v pozadí permanentně hraje na pilu. Miky je sice spanilý a vůbec, avšak to, že si nechá pod nosem narůst jitrnici a otapetovat hrudní košíček, z něj drsného mukla prostě neudělá, protože se permanentně tváří jako lanisterské princátko, co zrovna před chvíli vyprstilo v karavanu Bryjanu z Tartu a něco mu při tom sežralo ruku. S tímhle kukučem a figurkou modelky Kálvina Klajna by v takovém ZpěvZpěvu dělal negrům děvku, i kdyby tam v prdeli propašoval kamión kontrabandu pro samotného Hitlera. Avšak každé zboží má evidentně svého kupce a je žužu rozkokošné, jak i přes bulvárně přiblblý, recyklovaný a nudný telenovelický scénář a do očí bijící kástingovou minelu ta unylá partička zpocených polonahých pokérovaných ovarových krků a Chajme ve sněhobílých trenýrkách alespoň řádně rozrajcovali našeho homorozumbradu Zadka99, jenž si u toho zjevně i lačně zaadoroval pravačkou. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pořádných dramat z vězení je poslední dobou ještě méně než hezkých prostitutek a o to více jsem příjemně překvapen, že se letos za oceánem urodila hned dvě. Brawl in Cell Block 99 na to šel více psychologicky a minimalisticky představil zrůdnou cestu k morálnímu ospravedlnění, Shot Caller je komplexním příběhem o velkém časovém rozhraní, kde sice najdeme více klišé, ale zároveň nás pozadí na zadek promyšlené narativní schéma, díky němuž film výborně graduje a nechává otazníky až k inteligentní závěrečné pointě. Vrstevnatý děj nijak nebrzdí nastolené tempo, naopak dynamicky rozvíjí motivace hlavní postavy a vytváří silný podklad pro finále, v němž se vyprávění stabilizuje na hlavní časové rovině. Vykreslení vězeňské hierarchie mi sice přijde trochu absurdní a tým detektivů nedostává tolik prostoru, aby situaci ještě více zdramatizoval, ale jinak hodně cool záležitost s hodně cool Nikolajem v čele. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Vychutnal jsem si vše, co film naservíroval. Pro někoho táhlý a monotónní soundtrack, pro mě perfektní ladička atmosféry. Někdo nadává na záběry hledícího hrdiny do vězeňské zdi. Byli jste někdy zavřený? Většinu času tam odsedíte koukáním do zdi. Dobytí hierarchie vraždami a prací pro gang mi nepřijde úplně zcestné. Psychologicky krásně rozebraný dílo ponořené do studie proměny hlavního hrdiny. Občas je potřeba zvolit menší zlo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pomalé, plazivé tempo občas rozvíri drsná krvavá akčnejšia scéna či dojemný plač zhrozeného človeka, všetky tieto aspekty sú vyvedené v dokonalosť a keby sa Ric Roman Waugh miestami odpútal od šablonovitého scenára a naservíroval aspoň z časti nepredvídateľný či niečím odlišný príbeh od zabehnutých väzenských snímok, ktorých už bolo natočených nespočet, tak by sa jednalo o naozaj nevšedný zážitok. Takto tu máme "len" skvostne zahraný a s umom podaný väzenský snímok, ktorý ani v najmenšom nerobí svojím najvýznamnejším predchodcom hanbu. Depresívnu atmosféru dolaďuje ťaživý hudobný sprievod. Hudba nie je tak drásavá, ako by mohla byť. Aj tak tu však máme slušný hudobný sprievod, ktorý možno neprekvapí, ale svoj účel splní. Celkovo je Shot Caller mrazivým filmovým zážitkom, ktorý vás bude držať v napätí až do úplného konca. Už len vďaka tomu úžasnému výkonu Nikolaja Coster-Waldaua a perfektnému filmovému remeslu, stojí film za videnie. Len neprináša do svojho subžánru nič nové. Inak premena alebo vývoj hlavnej postavy je neuveriteľný. Úplne najlepšia premena v histórií filmu. A je to dôkaz, že väzenie z vás nespraví lepšieho človeka, ale práve naopak. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snímek. V první třetině si říkáte, že je to strašný béčko, pak se to ale začne dál a dál rozvíjet, začne přibývat drsných scén a je tu čím dál tím víc krve, ale zároveň nás to více vtahuje do samotného příběhu ústředního antihrdiny. Spoiler alert! Jako na rovinu, ten přerod, alespoň tak, jak je podaný ve filmu, není moc realistický a uvěřitelný. Ale opravdu to nakonec diváka i docela vtáhne a na konci jste napjatí, jaké bude tedy rozuzlení. A i když není nijak scénaristicky světoborné, je zde vidět snaha o to se odlišit od podobných příběhů. A to se počítá. Celkově prostě zvláštní film. 3,5* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Frank (Jon Bernthal) má na krku tetovanie "PEN1," čo znamená "Public Enemy No. 1" (verejný nepriateľ č. 1). PEN1 je tiež názov pouličného gangu z okresu Orange v Kalifornii. (zajo91)
  • Jedno z tetování, které má na sobě Frank 'Shotgun' (Jon Bernthal), je hákový kříž. (Varan)

Reklama

Reklama