Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (408)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Zatraceně, dejte mu tu hlavní roli v Zaklínači, tohle je neuvěřitelný. Bokem vynikajícího hereckého výkonu tu jinak máme hodně dobře poskládané vězeňské drama, které v klidu stihne odvyprávět jeden souvislý (a parádní) příběh, přičemž mu ještě zbude dost místa na to, aby oslnil i pár hezčími scénami (rioting rulez). V zásadě překáží jen linka s policajtem a možná bych vsadil na intenzivnější hudbu u některých pasáží, jinak ale slušnej žánrovej příspěvek, kterej rozhodně neurazí. 8/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Warrior or victim, aneb přehlédnutá červená na semaforu postaví jemného finančníka před volbu, jestli být bílou pichnou, či bílou pýchou.. Waughova studie o kazivých účincích nápravných zařízení se snaží pohybovat ve dvou módech. Ten vězeňsko-gangsterský působí poněkud klišovitě a o atmosféře Training Day či černobílých scén American History X si může nechat jenom zdát. Psychologický mód se stavěním bariéry proti rodině vykazuje plochost Moneyho hrudníku ještě před nástupem do oploceného fitness centra a zbytečně bere prostor tomu prvnímu. Nehledě na to, že snaživý Coster-Waldau tu sice má Movember 12 měsíců v roce a spoustu tetování z časopisu Bravo, ale ten přerod na vypočítavého (skoro)gangstera mu nelze i kvůli konstrukci příběhu příliš věřit. Trošku mi zůstává záhadou, jak se Moneyho řitní pošta vypořádala se vstupní prohlídkou při posledním nástupu do vězení. Falešné dno konečníku? ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Asi nejslavnější současný sestrošuk (pomineme-li LIVINGDEADa) Mikuláš Aules má doma tak hnusnou manželku, že to ze zoufalství raději střelí na červenou a nechá se dobrovolně zavřít. A je z toho vcelku vleklá a nesmyslná pičovina to tom, jaxe rachitický ztvarohovatělý makléř stane téměř přes noc předsedou mexicko-árijského drogového kartelu plného animálních vypatlaných hovad, během jejíž nadmíru přepálených dvou hodin někdo navíc v pozadí permanentně hraje na pilu. Miky je sice spanilý a vůbec, avšak to, že si nechá pod nosem narůst jitrnici a otapetovat hrudní košíček, z něj drsného mukla prostě neudělá, protože se permanentně tváří jako lanisterské princátko, co zrovna před chvíli vyprstilo v karavanu Bryjanu z Tartu a něco mu při tom sežralo ruku. S tímhle kukučem a figurkou modelky Kálvina Klajna by v takovém ZpěvZpěvu dělal negrům děvku, i kdyby tam v prdeli propašoval kamión kontrabandu pro samotného Hitlera. Avšak každé zboží má evidentně svého kupce a je žužu rozkokošné, jak i přes bulvárně přiblblý, recyklovaný a nudný telenovelický scénář a do očí bijící kástingovou minelu ta unylá partička zpocených polonahých pokérovaných ovarových krků a Chajme ve sněhobílých trenýrkách alespoň řádně rozrajcovali našeho homorozumbradu Zadka99, jenž si u toho zjevně i lačně zaadoroval pravačkou. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pomalé, plazivé tempo občas rozvíri drsná krvavá akčnejšia scéna či dojemný plač zhrozeného človeka, všetky tieto aspekty sú vyvedené v dokonalosť a keby sa Ric Roman Waugh miestami odpútal od šablonovitého scenára a naservíroval aspoň z časti nepredvídateľný či niečím odlišný príbeh od zabehnutých väzenských snímok, ktorých už bolo natočených nespočet, tak by sa jednalo o naozaj nevšedný zážitok. Takto tu máme "len" skvostne zahraný a s umom podaný väzenský snímok, ktorý ani v najmenšom nerobí svojím najvýznamnejším predchodcom hanbu. Depresívnu atmosféru dolaďuje ťaživý hudobný sprievod. Hudba nie je tak drásavá, ako by mohla byť. Aj tak tu však máme slušný hudobný sprievod, ktorý možno neprekvapí, ale svoj účel splní. Celkovo je Shot Caller mrazivým filmovým zážitkom, ktorý vás bude držať v napätí až do úplného konca. Už len vďaka tomu úžasnému výkonu Nikolaja Coster-Waldaua a perfektnému filmovému remeslu, stojí film za videnie. Len neprináša do svojho subžánru nič nové. Inak premena alebo vývoj hlavnej postavy je neuveriteľný. Úplne najlepšia premena v histórií filmu. A je to dôkaz, že väzenie z vás nespraví lepšieho človeka, ale práve naopak. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bavil se s přáteli, jenže sedl do auta pod vlivem a přehlédl semafor. Z několika měsíců vězení bylo 17 let. A nakonec podstatně víc. Měl rodinu, spořádaný život, předtím slovo gangster neuměl skoro ani vyhláskovat. Jak se k nim a mezi ně dopracoval, divák postupně zjistí. A je to moc fajn odkrývání, protože ve vězení není nic zadarmo, zvlášť když okolo jsou jen samí vrazi a drogoví dealeři. Ve finále to do sebe docela solidně zapadá, páč nám nesedí, čeho je hlavní postava s ohledem na svou „poklidnou“ minulost schopná (a samotnou vzrůstající reputaci bych rozhodně víc popsal). Vězni možná melou cosi o respektu a úctě, ovšem rodina tam venku je nejvíc. A soustředěný Nikolaj Coster-Waldau nám to dokáže. Jeho vývoj občas sice skřípe, atmosféra je ovšem pohlcující. Samozřejmě jsme ve filmu, takže i tady mezi těmi alfa samci je třeba přivřít oko (pochopíte proč). Nicméně ve výsledku solidní syrové drama, kterak tenhle systém sežvejkne všechno a každého. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Frank (Jon Bernthal) má na krku tetovanie "PEN1," čo znamená "Public Enemy No. 1" (verejný nepriateľ č. 1). PEN1 je tiež názov pouličného gangu z okresu Orange v Kalifornii. (zajo91)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. června 2017 na Los Angeleském FF. (Varan)

Reklama

Reklama