Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (3)

Epizoda 1 (2021) (E01) 

Jelikož jsem z Klatov, Pohádku mám kousek a letos na jaře jsem ji konečně navštívil a odcházel od ní s velmi trpkými pocity, kauza s Ivanem Roubalem mi není cizí a od prvních informací o seriálovém zpracování jsem byl zvědav, kdy jej budeme moci vidět. A třebaže vzniklo pod štítem Novy, která nemá s minisériemi prakticky žádné zkušenosti, první díl je nadstandardně skvělý a už teď chci vidět zbytek. ()

Epizoda 2 (2021) (E02) 

Druhá epizoda hodně strádá za perfektním rozjezdem té první a dost zastiňuje ambice svého předchůdce stát se nejlepší minisérií roku. Na tomhle konceptu je ale především ta chyba, že je seriál příliš krátký a musí se hodně ubírat na poutavosti, aby se všechno stihlo uzavřít hned v následujícím díle. ()

Epizoda 3 (2021) (E03) 

Vedlejší postavy perfektní, samotný příběh rovněž, bohužel se ale na všechno extrémně chvátá a ze silně poutavého případu nedávné temné stránky českých dějin se na poli takhle zkrouhnuté stopáže nedá stvořit stoprocentní dílo. Ta naděje tu na něj ale byla. A ne malá. ()

Reklama

Reklama