Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (161)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kopáčová a Čermák jsou tím nejlepším z celé minisérie. Havlová je poněkud nejistá a její výkon se rozhodně nemůže srovnat s těmi, které předváděla jako Veškrnová. Čenský nikdy nepatřil k herecké elitě a je evidentní, že něco takového se mu už rozhodně nepoštěstí. Pokud ovšem bude hrát po boku Jana Slováka, mohou vyniknout i Čenského herecké kvality. Slovák je totiž naprostým protipólem Čermáka, nepřesvědčivý, trapně deklamující, zkrátka děsivě hrající. Kopáčová opět vytasila svoji nejsilnější zbraň, schopnost vybudovat solidní atmosféru. Díky tomu je Roubal velmi dobře koukatelný, dokonce přes veškerou snahu Slováka přinutit diváka k vypnutí i opakovaně. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Made in TV Nova? Wow. Tak kde začít? Radši si pusťte díl pořadu Legendy kriminalistiky, je to mnohem sugestivnější. Byť se Případ Roubal týká Ivánka Roubala, ten tu kupodivu má tak málo prostoru, že by se měla minisérie jmenovat spíš Případ Kamila. Roubal tu vlastně nepředvede skoro nic, byť ta jedna sebedestrukční scéna je vcelku mrazivá. Jinak nic, sympatický plešoun, trochu potrhlý, pravda, ale jinak ťu-ťuňuňu. K hercům mám jen toto: Havlová za mě vcelku dobrý, Jenda Čenský is back!!!! (jeho právník mě velmi bavil), David Švehlík výrazně nevýrazný, Kamila Trnková v kalhotkách s kávou, co by zabila víc lidí než gurmánské speciality Lucrezie Borgie a její stoneface - byla velmi přesvědčivá, její táta Jan Slovák byl pro mě velké překvapení (dosud jsem ho nezaregistroval). Atmosféra byla velmi dobrá, ale pokud čekáte kulervoucí vykreslení doby a Roubalova řádění v kombinaci s napínavým vyšetřováním, nedostanete víc než jen soudní konverzačku - pusťte si ty Legendy kriminalistiky, kde mluví Jan Štoček. Hynkovi jste nedali šanci něco předvést, ale zase se mohl beztrestně sklouznout po eskalátoru. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Česi načo siahnu (čo sa filmovej tvorby týka), to poväčšine premenia na "zlato". Bohužiaľ "Případ Roubal" nie je tak celkom onen prípad. Tak nejak som dúfal, že sa človek viac dozvie o samotných činoch, no toto je krimi na báze čistej "dokazovačky" viny /neviny. Hynek ako herec je vydarená postavička všetkého druhu, pre akýkoľvek žáner. Byť to väčší priestor pre neho, aj samotná mini séria by bola vnímaná ďaleko lepšie. Taktiež musím povedať, že čím viac sa blížil záver, tým viac mi prišiel vývoj deja "idealizovaný". Nejak sa mi nechce veriť, že by to všetko išlo tak ľahko .. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt slabého obsazení ve vedlejších, ale výrazných, rolích, šla bych s radostí do plného hodnocení. Rozpor mezi výkony excelentními a absolutně nevýraznými, až amatérskými, mě vyrušoval ve všech částech. Kromě Hynka Čermáka, tvl. toho už asi nechci nikdy potkat osobně 😆, Davida Švehlíka, paní prezidentové i podivné dívčiny s naslouchátkem, velmi chválím zapojení madam Reginy, naprosto skvělé to herecké dámy, přeji si ji vídat častěji a Jituš v roli bordel mamá taky perlila ve velkém stylu. Tereza Kopáčová opět zabodovala, však pokud při výběru herců musela z nějakých zevních vlivů dělat kompromisy, je to škoda, protože má na herce výborné oko. A pokud se jen sekla, nevadí, utnout se může i mistr a koneckonců laťku si nedávným Ochráncem hodila sama vysoko. Jinak parádní retro, výborně poskládané, svižné, finální díl vyvolal až nečekané emoce, no opravdu mi pil krev, jak už dávno nikdo, takže chválím a těším se na další tvorbu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

3/3 Vlajková loď Voyo originál připomíná všechny ty Rédly a Devadesátky, které už před lety nastartoval Svoboda v Sametových vrazích. O porevoluční kriminalitě je samozřejmě nutné mluvit, nezamlčovat ji, ale je otázka, co nám to přináší v takovém množství seriálů. Navíc, pokud se tvůrci rozhodli více věnovat individuálnímu příběhu mladé obhájkyně v podání Kamily Trnkové, než Roubalovi v podání Čermáka, zůstanou na konci opět jen samé otázky. Je to podobný koncept jako u Hořícího keře, kde hlavní postavou také není Palach, ale právnička Burešová. A to nepovažuju za ideální. Takže nakonec to jediné, co je zde nadprůměrné, je výjimečně skvěle zahraný záporák Jana Čenského. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (25)

  • Filmová lokace zatčení Roubala na začátku epizody je ve stanici metra Želivského. Ve skutečnosti byl zatčený na náměstí Míru v Praze. (formelin)
  • Natáčelo se v pražských i mimopražských lokacích, které se shodovaly s prostředími, v nichž se předobrazy filmových postav reálně vyskytovaly. Při přípravách a natáčení byl jako odborný poradce přítomen Jan Štoček, bývalý vyšetřovatel legendární pražské mordparty, které se v 90. letech podařilo rozkrýt většinu závažné kriminální činnosti včetně Roubalových vražd. (rakovnik)
  • Filmová lokace na začátku epizody – erotické natáčení – se nachází v bytě na Jižním městě v Praze. Z okna v pozadí je vidět hotel Kupa v pražských Hájích. (formelin)

Reklama

Reklama