Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Tvůrci ikonického internetového seriálu sKORO NA mizině přichází s novým seriálem Liga mužské moudrosti, který je opět financován pouze z finančních příspěvků svých fanoušků. Tento útok na hyperkorektnost přinese nejen nové téma, ale i nové herce, jakými jsou například Michal Isteník, Eva Leinweberová či Tomáš Havlínek. Kreativní tým a Jiří Langmajer však i nadále zůstávají. Hlavní myšlenka seriálu je, že se tvůrci musí postavit proti hyperkorektnosti současné doby, proti špatně podanému či zneužívanému fenoménu #metoo a tak dále. (Filmové studio Dolní Vítkovice)

(více)

Recenze (57)

easaque 

všechny recenze uživatele

1* Docela jsem se těšil s čím novým přijdou autoři SKORO NA mizině a po prvním díle je to u mě velké zklamání, které se ani vzdáleně nepřibližuje humoru předchozího pořadu. Sice chápu, že si chtěli udělat srandu ze současné přehnané korektnosti, ale u mě to nezabralo a vtípky vyznívají do prázdna. Navíc chybí hlavní členové divadla Mír tak je to dost nuda. Zkusím ještě druhý díl a uvidí se …. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] … A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ... BLA BLA BLA BLA BLA BLA ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Popravdě řečeno bys tu měl mít i třetí genderově neutrální hajzly." ________ Ok, vezmu to z druhýho konce. Pokud jsem tomu porozuměl dobře, tvůrci populárního internetovýho seriálu 'sKORO NA mizině', režisér Vladimír Skórka a scénárista Petr Kolečko, se pokusili natočit další internetovou sérii s názvem 'Liga mužské moudrosti', která je koncipovaná jako reakce na cancel culture a politickou korektnost. Asi jsem moc velká sněžná vločka a sluníčkář (lol, koho to sere), ale přišlo mi, že z toho nakonec vzešla taková ostravská low-budget kopie seriálu 'MOST!'. Jenže zatímco seriály 'MOST!' i 'sKORO NA mizině' perfektně pracovaly s českým humorem, ironií a nadsázkou, tady maj komediální džouky tah na branku leda tak pro voliče Volnýho bloku a SPD. Není to sice tím, že politickou korektnost taky považuju za úlet, ale většina fórů stylu "romové a LGBT bad" je tak neuvěřitelně prvoplánová, primitivní, a snaží se být "politicky nekorektní" tak debilně, až to ani vtipný není. Celkově ani nelze poznat, co je tvůrčí záměr a co zase obyčejnej faux pas. Jestli bude divák s tímhle seriálem sympatizovat taky dost záleží na jeho světonázorech a vkusu, což není moc dobrá vizitka. Co naplat, čecháčkům a flaztencům se to bude nejspíš líbit. Každopádně jsem zvědav, jak dlouho tenhle projekt zůstane naživu. Dost mě taky udivuje, co tady dělá tak talentovaná herečka Pavla Gajdošíková. Langoš samozřejmě nesměl chybět. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zatím pomalejší rozjezd, druhé Skoro na mizině to není. Přesto je hezké vidět pár známých tváří v podobném projektu. V něčem se to podobá Mostu, ale není to taková sranda. Sledujeme partu ostravských chlapů, kteří tráví čas převážně filozofováním v hospodě. Proti jejich kecům a přístupu se postaví jejich ženy, které už se sebou nechtějí nechat zametat. Jak to bude dál se uvidí. "Ty Xeno na baterky." ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna za Pavlu Gajdošíkovou, šikovnicu, jinak křeč vyvařená, ubohá. Nekorektní počiny oblibuji, ovšem bez českého tlačení na slezskou pilu. Mírovské sKoro se nekoná ani omylem, Most zůstává v tomto směru veledílem, seriálový Okresní přebor zázračným zjevením formanovského střihu. Jo a aby se rozumělo: OSTRAVA!!! To znáči, že scenaristu, ani kašparu z PrahE netřéba. Tu su syncy šikóvni, aj děvuchy. U nas srandu piše život sam, stači v cuklach rano vyběhnut do Vendy a nařehtaš sa jak cyp, nimusiš čučet na juťub, bo v každe knajpě fiči lével jak hovádo, kery nemaš šajn ani pohopit. A to buď, kurwa, rád, že davno zburali U slunca, bo tam toto pustit, tož to bys co zažil! Fčil už teho neni, ale sveho času skleněne popelníky litály kolem hlavy pinglovi, aj na motorovku došlo a fšecko dřevo sa popílilo. Stoly, židle, bitky jak hovado.  Ni v noci, normalka rano po šichtě. Ceš točit nekorektně? Tož sa zajímaj a něvymýšlaj umněle, trápne bludy pro debíly. Je jásne, že každy musi robit, kura ale musi to mnět fazonu a ksychty šecky od nas, bo jinač se ti na to mistni vyseru a pošlu ťa do regionalneho prostoru, kery každy ostravak vklada do věty na místo spojky. Bo žadny Ostravak ze sebe něněcha robiť toto mamrdstvo. Tož gdě zme. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch počinů, u kterého si prostý občan chrochtá, protože mu tvůrci rozumí; sleduje něco, co důvěrně zná...lidová zábava. Kdežto intelektuálové v něm vidí přesah s chytrými odkazy, umně skrytými za zemitou mluvou, přesto však dokonale reflektující dnešní dobu...satirická šleha. A přitom si ti první možná neuvědomují, že spíš než veselé karikatury jich samých, jsou to nepříliš lichotivé fotomontáže. A těm druhým nedocvaklo, že přestože v hovně občas zahlédnou zrní... celozrné pečivo, to z něho nedělá. Ale pokud napíšu, že jde o slaboduchý humor založený na fekálních dialozích, které pronáší stereotypně pojaté postavy a ústřední motiv, tzn. ohrazení se proti cancel culture, je podáno bez nápadu, tak u jedněch budu nafučený cip, co nerozumí srandě a u druhých lopata, která nerozkódovala geniální Kolečkové myšlenky. Pro mě je to jeden z nejpřeceňovanějších současných scénáristů, takže přijímač mám nastavený ledabyle; mám totiž raději jiný druh humoru (Okresní přebor mě bavil moc, ale považuji ho za dílo Prušinovského). Že je něco nekorektní, mi nestačí. Ono to ohrazení se proti čemukoliv, jde i chytřeji a pořád to může působit jako těžký punk. Výše popsané není kritika práce herců i ostatních techniků, snaha je to sympatická, ale spíš zdůvodnění, proč se k davů nadšených konzumentů ostravské vlny nekorektna neřadím. Jeden Kozub, z Ostravy centrum zábavy ČR nedělá. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Petr Panzenberger neboli Jean Paul Polapil ze Studia Kamarád se tady posunul pěkně přes nekorektní hranici a takhle by ho děti nechtěly vidět. Ale já jo, byl skvělej. Zato Petr Čtvrtníček, nakolik byla jeho postava těžce divná a přehnaná, i on TO hrál divně a přehnaně a jeho projev se mi nelíbil. Vždy jsem ho bral víc jako vtipálka než herce. Vymejšlet a remcat kraviny mu jde líp, než někde hrát. Jinak si na herce nemůžu stěžovat, většinou dobří. Je škoda, že Michal Isteník po druhém nebo třetím díle někam zmizel a už se neukázal. Jinak z celého seriálu čiší malý rozpočet a slušelo by tomu víc zapracovat na scénáři, aby to nevyznívalo tak trapně a amatérsky. Myšlenka je to úctyhodná, protože kam dnešní svět spěje, to není dobré. Ale jo, byla to sranda. Nejlepší hláška: "Piča není mýdlo, ne? Se nevymydlí." ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Trochu Most, trochu Skoro na Mizině, trochu Lajna. Snaží se to hrozně moc, občas úspěšně, občas neúspěšně, ale je to na dobré cestě. Snad budou další díly. Isteník je prostě nejvíc, tyhle role mu sedí jak prdel na nočníku. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Stejně jako většina ostatních jsem se dostal na Ligu mužské moudrosti přes Lajnu a sKORO NA mizině. Po úspěšných projektech jsem byl zvědavý, co nového nám Vladimír Skórka a jeho tým přinese. Na začátek musím říct, že poslední dobou už mě neustálá korektnost leze na nervy. Je toho moc a jsem velmi rád, že žiju v ČR, kde se k tomu přistupuje vcelku rozumně a není to jako hysterie v Británii a Americe. Je jen dobře, že se právě do tohoto tématu tvůrci nekorektně opřeli. Tohle by v Británii nebo v Americe vzniknout snad ani nemohlo. Za to mají body k dobru. Jinak to bohužel jde už kvalitou o level níž. Zejména proto, že to nevychází z reálné situace. Například Míráci to snad ani nehráli, ale jednoduše si to prožili a pak to umně zdramatizovali. Tady už je to napsané a je to vidět. Všechny situace a dialogy jsou sice místy stále vtipné, ale je to tlačené na sílu a je toho moc najednou. Občas mě přijde, že už i ty nadávky jsou tam dané jen aby tam něco bylo. Jako krátkou oddechovku na pobavení to ale beru a nechávám jim tři hvězdy. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

"Jste na mě to..." "No, řekni to..." "...sexističtí." "Piču." (...) "...a zejtra poletíš, ty Xeno na baterky, vole." (...) LMM má svoje momenty, ale strategie tvůrců se tentokrát jaksi minula účinkem, i přestože je výběr hereckých talentů slušný (např. skvělá Pavla Gajdošíková) náladou je to jaksi chtěné, nucené, scénáristicky už ne tak jisté a místy i dost blbé. Sice se LMM v pár místech slušně vyslovuje vůči woke a cancel culture, i když ji, co si budeme nalhávat, většinou jen trapně zesměšňuje a nechápe. To jde ale hodně opět i s výběrem herců, kteří tomu dávají či nedávají sami šťávu, ne každý má holt tah, jaký předvedl v osmi dílech sKORO NA mizině Kozub, třeba takovej Michal Isteník válí ve všem, v čem jsem ho doteď viděl, bohužel ale s jeho odchodem jako kdyby i započal konec tohohle projektu. Jeho vyobrazení typické české hlavy zkrátka nikdy nestřelí vedle (speciálně, podobně jako Martin Hofmann, když hraje horkou hlavu). To se ale nedá říct o všech ostatních aktérech. Skórka vždycky jako kdyby tak za pár dílů vymáčkl maximálně potenciál myšlenky a pak už dál objektivně neví, co s tím. 5/10 ()

husokachna odpad!

všechny recenze uživatele

Dal jsem první díl a bylo to hrozný. Ať už jde to Kolečko do prdele. EDIT: Dal jsem i druhý a je to fakt otřesný, totální ztráta soudnosti. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Celkem výstižně to napsal Bart. Mně nevadí, že si to dělá srandu z politické korektnosti, ale ono je to málo vtipný a většinou jenom cringe viz Bart: "Asi jsem moc velká sněžná vločka a sluníčkář (lol, koho to sere), ale přišlo mi, že z toho nakonec vzešla taková ostravská low-budget kopie seriálu 'MOST!'. Jenže zatímco seriály 'MOST!' i 'sKORO NA mizině' perfektně pracovaly s českým humorem, ironií a nadsázkou, tady maj komediální džouky tah na branku leda tak pro voliče Tomia a SPD." ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Liga mužské moudrosti sice místy dokáže pobavit, ale mnohdy je zamýšlený humor neskutečně debilní a autoři příliš „tlačí na pilu“. Své publikum si seriál jistě najde, ale podle mě se dalo téma zpracovat mnohem důstojněji a zaujmout tak širší spektrum diváků. 55% ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Zatím velmi slušný rozjezd, pobavilo, ale musel jsem zkouknout třikrát, abych pobral všechny narážky a odkazy. Uvidíme, jak se to vyvine dál, zatim na český poměry internetových seriálů nadprůměr. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nemá chybu. Petr jako by se stal Ostravákem a podle toho i vypadá humor. Klobouček Kolečkovi, tohle málo který cajzl dokáže. A Vláďa Skórka... Ten je prostě náš, tam by byla každá chvála jen nošení sov do Atén. Skvělé kluci, jen tak dál. ()

Pafnuc odpad!

všechny recenze uživatele

Strašně, strašně, strašně, strašně, strašně, strašně, strašně, strašně, strašně, strašně, strašně, strašně trapný. Strašně. ()

tereez odpad!

všechny recenze uživatele

To je až neuvěřitelný, kolik profláklejch tváří se upsalo k něčemu takovýmu. :D Četli scénář? A přišlo jim to jako dobrej nápad, však celej národ je pln idiotů, kteří budou hýkat nadšením z toho, že se někdo konečně strefuje do tý hYpErKoReKtNoSti? Protože kde bysme byli, kdybysme se třeba ženskejch ptali, jestli chtěj taky šukat? Úpadek civilizace toto, tak snad se šuká rovnou a bez otázek, Máňo, drž, hahaha! Celej první díl a deset minut z druhýho, víc nezvládnu a snižuju z jedný na odpad. ()

Reklama

Reklama