Reklama

Reklama

Proti ledu

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1909 uvíznou dva průzkumníci z dánské expedice v Grónsku a čeká je boj o přežití v ledové pustině. (Netflix)

Recenze (119)

Shakers 

všechny recenze uživatele

História sa opakuje aj na netlfixe a zatiaľ čo jeden Lannister bojuje o prežitie (Waldau), ten druhý všetko riadi od stola (Tywin). Dosť bolo srandy. Príbeh dánskych prieskumníkov očividne znamená pre dánskeho herca niečo viac, keďže okrem toho, že si zahral hlavnú postavu, si to aj produkoval a zároveň si k tomu napísal aj scenár. Takéto dobrodružné filmy mám rád, no občas to bola aj trochu nuda. Tie zaujímavé scény trvajú len krátko a nie je ich veľa (obzvlášť tie s medveďom), no zvyšok je len prechádzka peknou zamrznutou krajinou a čakanie na záchranu, ktoré strhujúce nie je vôbec a zaujímavé tiež moc nie. Ako celok fajn, našťastie je to krátke takže to moc nenudí, na jedno pozretie fajn. 60% - 3* ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Triviální film, který paradoxně nenabízí survival vzrušení ani výpravné dobrodružství a jediné napětí u něj pocítíte v několika málo scénách ponorkové paranoie mezi ústředními postavami. Na islandsko-dánskou produkci ze severských lokalit překvapivě slabé. Ani vizuál nejde vypíchnout, je s ním nakládáno rutinně a nenápaditě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to, že na filmu spolupracovala půlka islandského národa, je to tady až moc nudné a nezáživné. Chladný survival bez špetky originality. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Průměrný dobrodružný mrazivý Survival z Netflixu. Za mne bohužel trochu zklamání. Letošní Survival Duel zatím vyhrává Gold, který mi přišel o třídu lepší téměř ve všech směrech. Zde jsem nejdříve 2x usnul a dokoukal spíš ze slušnosti. Nicolaj Coster-Waldau je sympaťák a Joe Cole po výborné roli v Gangs of London mi zde přišel trochu nevyužit. Film je dle skutečných událostí a to je jedním z důvodů proč se zde toho tolik nestane. Krom scény s ledním Medvědem, která sice mohla být intenzivnější ve stylu Revenanta, to se fakt nestalo, ale i tak je to nejspíš nejlepší scéna celého filmu, což je možná trochu smutné. Chladná atmosféra funguje, výprava je hezká a samotný děj není samo o sobě úplně blbý, jen je to bohužel docela nuda a odbočení od Survivalu v druhé půli mi nevyhovovalo vůbec. Své fanoušky si film určitě najde, ale já jsem rád, že je film už za mnou. Podobné Madsovému Arctic. Příběh 3/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 2/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 5.5/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Určité napínavé momenty přicházejí, ale tvůrci nejsou schopní je naplnit. A strhnout. Jakmile se objeví nějaký potenciál, tvůrci jej zašlapou (třeba scény s medvědem). Jasně, chápu, jde o adaptaci memoáru, přesto mohli přidat zapamatovatelnější scénu, pocit syrovosti, nějaký nekompromisní moment. Mají k dispozici extrémně krásné lokace, ale pracovat s nimi neumějí. Nejvíc ale asi zklamává tempo, protože film (má lehce přes 100 minut) subjektivně působí jako mnohem delší. Hlavní postava, posedlý dánský průzkumník, se snaží vyvrátit tvrzení Ameriky, že nelítostné Grónsko je rozděleno na dvě části země, a tím dokázat, že Grónsko je celistvé a zcela patří Dánsku. Společně s naivním mladíkem, který se přihlásil jako dobrovolník, aniž by skutečně chápal, do čeho jde, riskují své životy, aby našli jeden orientační bod, jeden důležitý důkaz. V průběhu toho poskakujeme o týdny kupředu. Během náročné výpravy se jeden učí od druhého, sáhnou si na fyzické i psychické dno, ze slabých psů se stává maso pro zbytek smečky, nakonec zůstávají sami a po překonání jednoho úkolu je čeká další. Dál poskakujeme dopředu. Jenže napětí je lehce umělé, o interakce mezi nimi divák ztrácí zájem. Nefandil jsem jim, nebál jsem se o ně. Bez ohledu na to, kolik překážek se jim dostane do cesty, výsledek nestrhne. Baltasar Kormákur měl z pozice producenta předložit drsnější podívanou. Za mě bohužel žádné vzrušení: jen mizerná chemie mezi dvěma dobrodruhy a nudná lekce historie. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ľad, sneh, mráz až do kostí a dvaja muži, ktorí bojujú o svoju záchranu. Nemôžem povedať, že by ma tento film nadchol, no ani strata času to nebola. Príjemná pohodovka na večer pod dekou a so šálkou teplého čaju. Priemer. 60/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Takový jednoduchý, přímočarý survival film na 1 pohodové shlédnutí. Víc v tom není a ani bych zde nepsal nějaká výrazná negativa. Úvod, který tvořil ještě více postav mě moc nebavil, ale jakmile se děj začal soustředit na hlavní dvojici, tak se to už zlepšilo. Samozřejmě, sem tam se našla nějaká ta nudná pasáž, především ve finále tu máme pár logických děr, ale co už. Co se týče nějaké extrémní napínavosti s přežitím, tak to tu moc nenajdeme, ale neříkám, že to měla ta dvojice úplně snadné. V posledních minutách se tu najde i trochu emocí. Nikolaj Coster-Waldau zde předvedl standart, ale neurazil, stejně tak jako jeho parťák. Ta jedna scéna s medvědem byla docela dobrá (tu druhou ke konci na mysli nemám). Celkový vizuál na zmrzlé Grónsko byl dobrý. Takže na 1 shlédnutí při nudné noční to nebylo nejhorší, ale vylepšovat by se dalo více. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Filmu dominuje krásna grónska príroda a niekoľko napínavých scén. Nie je ich však veľa, skôr málo a mám dojem, že ak by Kormákur neostal iba na stoličke producenta, tak by bol výsledok hutnejší. Každopádne scény so psami a ľadovými medveďmi boli korením filmu, halucinácie naopak príliš napätia nevyvolali. Ak by tu nevystupovali Coster-Valdau a Charles Dance, tak by sa Proti ľadu asi nedostalo ani na Netflix, čo by ale bola škoda. V súčasnom vianočnom období získava film o niečo viac plusových bodov. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Drsný arktický survival film podle skutečné události. Celé se to odehrává v Grónsku v letech 1909-1912. Výprava se snaží dokázat, že Grónsko je ostrov a že si na něj tedy USA nemůže dělat nárok. Jenže jsou chyceni v ledu. Kapitán se rozhodne ve společnosti mechanika podniknout výpravu a důkaz obstarat. Tato cesta se jim ale protáhne na několik let. Nemají to vůbec jednoduché a sáhnou si na samotné dno. Podaří se oněm dvoum dobrodruhům doručit tento důkaz až do do Dánska? Krom Nikolaje Coster-Waldau v hlavních roli tu moc známých jmen není. Filmu bych leda vytknul pomalejší tempo. "Je to medvěd!" ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slabší survival, veľa ľadu, ale nevidel som tam príliš veľa života ohrozujúcich, priam úchvatných situácií, ktoré by diváka strhli. Okrem boja s medveďom, to bolo dobré. A ani prízrak Hedy Reed z Poldarka nebol zlý, celkovo to ale žiadny Revenant teda nebol. Taký úsporný režim o prežití v divočine. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přesně tak nudný survival, jak se dá očekávat. Herci nemají moc příležitostí hrát, napětí se zde prakticky nenajde a tak pouze sledujeme duo hrdinů, jak chodí po nudné ledové pustině v Grónsků. A těch pár hezkých obrázků nic nezmění. Nudná hodina dějepisu, kterou si z nějakého zvláštního důvodu vydupal sám Coster-Waldau. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tento thriller z divociny o preziti originalitu ma a vypraveni je epicke. Divaci kabelovych televizi vedi co ocekavat. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Tento film je na ČSFD podceněný. K jeho napínavosti bych řekl, že jsme ho sledovali celá rodina, včetně třináctiletých Prťat a nikdo se ani jednou nepodíval na hodinky. Je to hodně dobré, v závěru až paranoicky dramatické. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tohle prostě nechceš, odvaha, strach jen se dívat, zima nebezpečí, hlad, prostě šílená doba a šílená snaha v životě. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Staré polární výpravy já tuze rád, ale zprvu jsem byl trochu zklamaný, že scénárista nejspíš mnoho fantazie nepobral. Dva chlapi vyrazí na sever Grónska, střih - 30.den, prohodí pár vět, střih - 50.den, zase pár vět, střih - 80.den, to už dojdou na konec cesty k mohyle, střih - 130.den, jdou zpátky... zdánlivě žádná psychologizace postav, téměř žádný děj. Ale pak jsem si uvědomil, že takováhle "severská" strohost mi vlastně vyhovuje a o čem vlastně taky na pustém severu furt žvanit, že jo, prostě cíl je jasný, jde se dál a dál a hotovo. Druhý poločas už je pak o něco dějovější i pestřejší. Ale stejně se mi na filmu nejvíc líbily jeho čarokrásné "arktické" exteriéry (natáčelo se prý převážně na Islandu). A nejvíc na mě zapůsobila scéna zhruba v polovině, kdy naše milé táborníky na výletě nečekaně navštívil méďa Béďa v bílém huňatém kožíšku; scéna bohužel příliš krátká, ale zatraceně působivá. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Technická stránka je ok, ale príbeh tých dvoch snehuliakov ma nezaujal a bolo mi jedno, či to prežijú. Kto má rád studené survivaly tak asi bude celkom spokojný, ale psíčkári asi nebudú nadšení z toho, že tam vo veľkom chcípajú psy. 5/10. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Proti ledu je typickým survival dramatem ve stylu snímků Arctic, Hora mezi námi, Mezi vlky, Přežít či Revenant. Všechny tyto filmy spojuje jediné, kruté a nehostinné prostředí, kde jsou ústřední postavy obklopené sněhem a teplota se zde dostává v průběhu noci do silně mínusových hodnot. Příběh Proti ledu by měl být v zásadě navíc umocněn tím, že je natočen na základě skutečných událostí. To však automaticky negarantuje kladné vyznění filmu vůči divákovi, a to platí obzvlášť v tomto případě. Těmi nejdůležitějšími elementy u survival snímků jsou napětí a výkony hlavních představitelů. Islandsko-dánský projekt v obou bohužel selhává. Divák nepociťuje s postavami potřebnou sounáležitost, a jejich osud mu je naprosto lhostejný, záhy po začátku se tak miláčkem publika stává pejsek, konkrétně husky jménem Bjorn. Právě nudný způsob vyprávění, nezajímavé dialogy postav a jejich nedostatečné vykreslení jsou těmi největšími úskalími celého filmu. Jedinými pozitivy tak v Proti ledu zůstávají islandské scenérie a přívětivá stopáž. Finální verdikt jedna hvězda a doporučení upřednostnění jakéhokoli v úvodu zmíněného snímku či z posledních let vynikajícího Marťana od Ridleyho Scotta. 👎 (02.03.2022) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je taký typický mrazivý survival so všetkým, čo k tomu patrí - medveď, strata psov, jedla... Ale ako na scénu vstúpi ženská v predstavách, tak to výrazne stráca tempo a začína nudiť. ()

Reklama

Reklama