Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Norma Jean chce být za každou cenu herečkou a Marilyn zápasí s démony minulosti. Dramatické osudy Marilyn Monroe v americkém životopisném filmu. (Česká televize)

Recenze (7)

TO 

všechny recenze uživatele

Zpracování zajímavé, ale i přes krásné a často odhalené obsazení se to nevymyká televiznímu průměru. 50% ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Velice povedený film o božské MM, kterou si v jednom filmu zahrály dvě herečky, kažá úplně jinak. Originalita tohodle filmu spočívá v tom, že pojal MM jako dvě rozdílné ženy: Norma je sexuální dračice co si jde tvrdě za svým snem, být slavná a bohatá. Za to Marilyn hledá ve svém životě lásku a pochopení, za to nachází jen smutek, alkohol a drogy. Samotný film tak není čistě biografií této moderní ikony, ale spíše studií rozkladu člověka pod tíhou sebe sama, svých tužeb a snů a hlavně neschopnosti si určit priority pro svůj život. A to je velice těžké pro každého člověka. Zkrátka v televizi vzniklo oslnivé drama, které by nemělo být zapomenuto, už jen pro ty herecké výkony Ashly Judd a Miry Sorvino. Obě dvě si šáhly na dno svých sil a pro svoji roly udělaly a ukázaly všechno co jen mohly. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tim Fywell nám tu předložil zajímavou hereckou úlohu a oříšek. Jedna osoba - dvě herečky, dva pozoruhodné a pravdivé přednesy. Konflikt Ashley Judd a Miry Sorvino, souboj mladé, nejisté Normy Jean Dougherty a hotové star Marilyn. Všechno se vlastně zakládá na skutečných událostech, každopádně se však nejedná pouze o suchý portrét. Jedinečný příběh, osobitý přístup, zajímavý výsledek. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

54. Zlatý Glóbus za rok 1996 - nominace (2) - Nejlepší herečka v minisérii / TV filmu - Ashley Judd, Nejlepší herečka v minisérii / TV filmu - Mira Sorvino ()

pankreminek odpad!

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu chybí to co měl MŮJ TÝDEN S MARILYN a to, že nedával pocit jakobychom opravdu sledovali tu jedinečnou Marilyn. Norma Jean odprezentovaná jako děvka (naprosto nevhodně zvolená Ashley Judd) a Marilyn jako smažka. Ve filmu chybí spousta důležitých událostí (vystoupení pro Americkou armádu v Koreji, založení Marilyn Monroe productions, spolupráce s Miltonem Greenem a dalšími slavnými fotografy, natáčení filmu PRINC A TANEČNICE s Laurencem Olivierem,...) a především z filmu vůbec není patrná popularita Marilyn a dychtivost veřejnosti ji svím způsobem vlastnit, což byla jedna z hlavních příčin mnoha událostí v jejím životě. Že se mnou závěrečná scéna s posledním výdechem "Marilyn" neudělala vůbec nic, což když vezmu v potaz, že pravou Marilyn opravdu miluju a obdivuju, už o něčem svědčí. PS: Nedávno jsem si řikal, jak by bylo super, kdyby byl o MM natočen plnohodnotnej životopis, ale po tomhle zážitku bych se do toho snad radši nepouštěl, protože natočit dobrý film o Marilyn je prakticky nemožné, vzhledem k tomu jak byl její charakter složitý. Proto stále žasnu jak jí porozuměli autoři MÉHO TÝDNU S MARILYN. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama