Reklama

Reklama

Zatóiči čikemuri kaidó

  • Japonsko 座頭市血煙り街道 (více)

Obsahy(1)

Umírající žena poprosí Zatóičiho, aby předal jejího malého synka otci, který se s chlapcem nikdy nesetkal. Když Zatóiči tohoto muže hledá, zjistí, že ten byl donucen místním šéfem yakuzy splácet své dluhy z hazardu neobvyklým způsobem: malováním nelegálních erotických obrázků. Rozhodnut spojit otce a syna dohromady, se Zatóiči vydává proti místní yakuze. Poté se ještě postaví soupeři nejdůstojnějšímu: vládou poslanému zručnému samurajovi. (lioncel)

(více)

Recenze (10)

decouble 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s postavou Zatóičiho. A upřímně Vlk samotář (jako další známá japonská samurajská série) mi přijde mnohem lepší, Zatóiči sice má svůj originální styl šermu, ale zase u toho (na rozdíl od Vlka samotáře) nekápne ani kapka krve. Finále povedený, ale jinak tam vlastně nebylo nic extra zajímavýho. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Umírající žena poprosí Zatoichiho, aby předal jejího malého synka otci, který se s chlapcem nikdy nesetkal. Když Zatoichi, po nějakém tom společném putování, tohoto muže vyhledá, zjistí, že byl donucen místním šéfem yakuzy splácet své dluhy z hazardu neobvyklým způsobem: malováním nelegálních erotických obrázků. Rozhodnut spojit otce a syna dohromady, se Zatoichi vydává proti místní pobočce yakuzy. Když ji zlikviduje, musí vzápětí dotyčného malíře ještě jednou zachránit. Postaví se proto do cesty soupeři nejdůstojnějšímu: vládou vyslanému zručnému samurajovi, opravdovému mistru meče. Scéna jejich vzájemného souboje je naprosto dokonalá, je to asi to nejlepší z celé této rozsáhlé filmové série. …Poučení: dát nějaký milodar kovanému yakuzákovi, může být také bráno jako nesmírná urážka cti – samuraj vždy jen slepě poslouchá rozkazy, klidně zabije ženu i dítě… ...Bonus: třetí a zároveň i poslední film ze série Zatoichi, kde hlavní ženskou roli hraje sympatická Miwa Takada. ()

Reklama

0verseer 

všechny recenze uživatele

Môj prvý kontakt so sériou Zatóiči a vlastne aj s japonskou kinematografiou ako takou. Putovanie nadprirodzene zručného slepého bojovníka s malým chlapcom miestami prechodne stráca tempo a pôsobí trochu neucelene, napriek tomu sa oplatí dopozerať až konca. V závere totiž ponúkne jeden z najikonickejších filmových súbojov vôbec. Záverečné precitnutie hrdého samuraja zoči voči pokornému Zatóičimu bolo mimoriadne silným momentom, ktorý výrazne vylepšil celkový dojem z tohto snímku. 7/10 ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Sedmnáctý film ze série o Zatoichim. Ichi je umírající ženou požádán, aby doprovodil jejího syna ke svému otci. Zdánlivě jednoduchý úkol se komplikuje, protože chlapcův otec Shokichi je držen v zajetí bose Gonzo a dělá pro něj né zrovna poctivou práci (přímo zakázanou). Ve finále opět Zatoichi čelí velké přesile, ale překvapením je hodně povedený úplně finální delší souboj jeden na jednoho, ve kterém Ichi narazí na velmi silného a sobě vyrovnaného protivníka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když vidíte více snímků se Zatoichim, začnou vám postupně některé splývat a přestanou být až tak výjimečnými, jako ty, které jste viděli dříve. Díky tomu, že se postava v podstatě nevyvíjí, až na to, že je méně vtipná a mí více vousů, jsou jednotlivé epizody zaměnitelné co do pořadí. A s těmi novějšími se mi to stává více a více. ()

Galerie (47)

Reklama

Reklama