Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Absolutně geniální o hodně brutálnější než Kult Hákového Kříže! Tohle téma mě nějak začalo bavit ale čekal jsem víc fightu ale byl tam jeden fakt suprovej! Prostě to bylo psychycky užasně natočený drama o náckach proti japončíkum...konec jsem trošku sice čekal ale i tak geniální Russell Crowe kterej mi trochu jeho rolí připomínal Nortna z American History X... ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Skinhead sa bude furt chovať ako debil, aj keď sa skrýva za "vyššie plány, rasovej očisty"! Film realisticky zachýtáva rasovú neznášanlivosť medzi "šikmo/okými" a skupiny domácich austrálskych skínov, ktorí sa zároveň búria voči systému. Výber hercov veľmi oceňujem hlavne Russel Crowe(ktorý ma presvedčil, že zahrá čokoľvek ) a nebohý Daniel Pollock, ktorí sa postáv ujali absolútne presvedčivo. Pre mňa najlepšie natočený film pojednávajúci o spomínanej problematike. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dysfunkční rodinné prostředí, mindrák, jeho otupení pocitem sounáležitosti ke kolektivu, agrese, destruktivní chování, dno. Wrightova spirála surového násilí postrádá nějaký vyšší smysl, pokud tedy nebylo účelem ukázat, že podobný životní styl vede k neodvratné zkáze. Jenže, sociální inteligencí neoplývá každý a tak se vždycky objeví jedinci, které bude klapot Romper Stomper botek spíše fascinovat.. Apropo, při pohledu na svůdnou krásu skinheadských dívek se nedivím, že jediná možná poloha je zezadu a to ještě za předpokladu, že fotografie Adolfa na zdi podnítí nácičkovu sexuální představivost, aneb jsi tak těsný, můj Vůdce, už budu.. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

I přes fakt, že film je silně poznamenán dobou, ve které vznikl (což je ovšem obecně problém každého filmu), je Romper Stomper i dnes celkem drsná sonda do života melbournských neonacistických skinheadů. Prý ho leckde ve světě ve své době zakazovali, což už se dnes zdá trochu nepochopitelné, jelikož hranice toho, co lze zobrazit ve filmovém médiu, se rok co rok značně posunuje a skoro čtvrtstoletí starý snímek má z dnešního pohledu téměř nevinnou tvář, přesto je to dílo nekonvenční a ve svém vyznění syrové. Naprosto autentická hudba (dobový Oi! punk rock), která koresponduje s dobou, v níž v naší republice vyhrával hitparády rasistický Oi! Orlíku, kakofoní iritující ruchy, někdy trochu zmatená kamera a přesvědčivé herecké výkony ústřední trojice... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozorne si prečítajte obsah a pozrite galériu, aby ste vedeli, do čoho idete. Ešte si to pre istotu zdvojnásobte, aby ste aj tak neboli prekvapení. Crowe je v tomto filme totálny magor a prenáša to na celú svoju brainwash partiu. Boj za rasovú čistotu Austrálie je intenzívna, krutá, nekompromisná jeden a pol hodinová brutálna bitka na nože, ktorá by mala otvoriť oči všetkým rasistom po celom svete. Ona by ich ale v ich vyčínaní možno ešte viac podporila. Neviem. Po 10tich rokoch sa na to chystám znova, mám DVD. VIDENÉ ZNOVA: Australian history X a Mechanický klokan v jednom, možno trochu menej okázalom a komornejšom vydaní. Scenáristicky nie príliš dotiahnuté, kde zmizli napríklad číňania? ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Čierny kabát, ktorý nosí Hando (Russell Crowe), bol počas druhej svetovej vojny súčasťou zimného oblečenia tankových divízií Waffen SS. (Jello Biafra)
  • Film získal australskou filmovou cenu v kategorii nejlepší herec, nejlepší zvuk a nejlepší původní hudba. (Sufferer)
  • Film byl odmítnut městskou radou v Glasgow. (Lajty)

Reklama

Reklama