Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nešikovný prostoduchý zlodějíček Quentin přepadne směnárnu. Tam však zrovna mají pouze jeny, eura vykoupili Japonci. Směnárník mu ale poradí banku o kus dál. To už je ovšem zalarmovaná policie a Quentin, který se na útěku schová do kinosálu, kde promítají film pro děti a velice se baví, je zatčen... Pak pro dozorce nastává pravá kalvárie: s Quentinem, který stále dobrosrdečně rozpráví, nikdo nechce na cele být. Nakonec ho dají k Rubymu, známému lupiči, který jistému Vogelovi ukradl dva miliony. Peníze se ale nikdy nenašly a Ruby zarytě mlčí. A nepřestane mlčet ani tehdy, když se s ním v cele začne bavit neúnavný Quentin... Ruby zuří: Vogel totiž zabil jeho milenku Sandru, která byla bohužel Vogelova žena. Ruby pojme pevné odhodlání z vězení utéct a Vogela při první příležitosti zabít. Nejdřív se ale musí dostat alespoň do vězeňské nemocnice. Podřeže si proto žíly, čehož si Quentin všimne právě včas. Aby se mohl za svým „přítelem“ – jak ho už začal nazývat – dostat, učiní totéž. Oba se tedy opět shledávají na vězeňské marodce a Ruby začíná mít pomalu dotěrného Quentina dost... Rubyho vzápětí převezou na psychiatrii. Quentin si rozbije hlavu o zeď a ocitne se tam též. Ruby plánuje útěk. Quentin, který by udělal všechno, aby mu pomohl, zavolá na pomoc přítele Martineaua a připraví svůj vlastní útěk. Jenže v téže době má utéct s pomocí podplaceného ošetřovatele i Ruby. Quentin to samozřejmě netuší a násilím ho osvobodí, aby mohli utéct spolu Věc se ale nepodaří tak, jak bylo naplánováno, a tak se oba uprchlíci ocitnou na ulici v nemocničním úboru a bez auta, kterým bojácný Martineau odjel... Ruby se nejdřív na Quentina hrozně zlobí a je přesvědčený, že je převlečený polda. Teprve když se dozví, že Quentin je také zloděj, začne ho brát aspoň trochu na vědomí. Oba muži vniknou do domu jistého žokeje, aby získali šaty a auto. Musejí vzít zavděk šaty jeho ženy, protože žokejovy jsou jim příliš malé, a odjíždějí v žokejově voze. Jsou velmi nápadní dámským oblečením, a tak Ruby navrhne, aby se rozdělili, snadněji uniknou. Když je ale Quentin zanedlouho přistižen při pokusu o krádež dalšího auta, Ruby mu přispěchá na pomoc... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 213)

bangee 

všechny recenze uživatele

Francouzská kinematografie mě moc neláká. Ale u tohoto filmu (zvlášť na začátku) jsem se výborně bavil. Nenáročná, svižná a vtipná komedie. Quentin je výborná postava a Depardieu jí hraje excelentně, Reno vedle něj moc nevyniká, nicméně celkový dojem to nekazí. Jenom škoda, že jsem to viděl s českým dabingem. Nic proti němu (dabingu), ale Quentinovy hlášky (alá "máš oči jako kůň") by mohli v originále znít o hvězdičku líp. Čtyři z pěti. :-) ()

MarleyCZ 

všechny recenze uživatele

Film,kterého jsem si ze začátku moc nevšímal a až jsem se jednou k němu dostal, byl jsem nadčený a musím říct že režisérovi Francis Veberovi se to opravdu povedlo, jak v osazení hlavních rolích Jeana Reno a Gérarda Depardie tak ve scénáři. Byl jsem překvapený jak Gérard Depardie dokáže zahrát 'blbce'. Film se mi celkově líbí, je hodně humorný 80% ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Hm, na počudovanie sa to veľkej väčšine páčilo a dokonca sa na tom bavili. Mne to pripadalo ako Kameňák.. Zlaté časy francúzskych komédií sú zdá sa ta tam. A nespasia ich ani hviezdy typu Reno či Depardieu. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Reno je dobrý jako vždycky, a ač nemám Depardieua moc v lásce, tady byl prostě bombastický. Takhle geniálně zahraného blbce jsem ještě neviděl. Příběh pěkně odsýpá, moc fajn zábava na volný večer. Takže hledáme ošetřovatele, jeřábníka, debila a zabijáka... Super! ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní, černé, vtipné, s výborným obsazením hlavních rolí a zajímavým dějem. I když se přiznám, že při prvním zhlédnutí mě zarazil vlekoucí se začátek (a dabing všech vedlejších postav mi drásá nervy doteď), při každé další repríze si film užívám. ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Komedie, která se mi hodně zalíbila... smál jsem se téměř nepřetržitě. Tolik legendárních hlášek, které neomrzí, v jednom filmu se málokdy setká! Drž hubu je zkrátka jedna z nejlepších komedií! ()

Joey(1) 

všechny recenze uživatele

Viděno x-krát a vždy se bavím jako napoprvé, kultovní záležitost... A dabing Štěpničky dokonce předčí samotný originál. "Co vám připomíná tato skvrna?" "Čistírnu." ()

Hermi14 

všechny recenze uživatele

Dokonalé. Nic jiného říci nelze. Většina komedií časem omrzí a člověk se u nich už ani nepobaví. Ne tak u Drž hubu. U této komedie vždy brečím smíchy. Jean Reno si zase jednou vystřihl chladného a stoického zabijáka, kterého jen tak něco nerozhází a kterého u Rena můžeme vidět poměrně často. Naproti tomu se postava Gérarda Depardieu dost liší od jeho "klasických" rolí. Jeho "mentál" je bezkonkurenční. Přestože jsou si postavy podobné jako noc a den, výborně se doplňují a celý film svižně ubíhá. Něco takového tady již dlouho nebylo. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Skvělé gagy. Upřímný útok na bránici. Reno a Depardieu dvojice k pohledání. Skvěle funguje. Francouzi komedie uměj. Když chtěj. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Tohle mi připomíná jeden starý dobrý výrok: některé zákony se zkrátka nedají porušit. Ale čas od času se najde někdo tak blbý, že neví že to nejde, a ten je poruší všechny. :-D Myslím že je to kvalitní komedie, s originálním námětem i dějem. Není to nic optimistickýho, a nemá to hollywoodský happy end, ale je sranda to sledovat. ()

Fawkes 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček udělím pouze komediím, které mě po celou dobu rozesmívají, ne u kterých se zasměju jen občas i kdyby děj byl jakýkoli. Tento solidně vtipný kousek potvrzuje ten první případ. Hlášky, které ze sebe chrlí Depardieu jsou neuvěřitelné. Jak jsem doteď nechával francouzské komedie být, po tomto je asi začnu sledovat. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

S odstupom času a po zhliadnutí ďalších francúzskych komédií musím priznať, že sa jedná o jednu z naj k komédií natočených mimo USA. Jean Reno patrí už dávno medzi hereckú elitu, no Depardieu mu tento krát dôstojne konkuruje. Veľmi vtipné, nápadité a skvelo zvládnuté či po stránke réžie, scenáru alebo celkového spracovania. ()

JirkaLexa 

všechny recenze uživatele

Grandiózní! Skvělá komedie s mými velmi oblíbenými herci. Skvělé scény, při kterých se člověk smíchy málem rozpláče a nezapomenutelné hlášky, které si lidé pamatují již po deset let a stále na ně nezapomínají. Téměř každá věta či činnost Gérarda Depardieuho je skvělá a směšná v dobrém slova smyslu. Opravdu nezapomenutelný zážitek nostalgicky připomínající dětství. Před Intouchables byl pro mne toto nejlepší francouzský film, možná také proto, že jsem jich moc neviděl. Každopádně, kdo neviděl, jako by nebyl! 100% ()

Octane 

všechny recenze uživatele

Tuhle komedii jsem viděl pár let zpátky, neměl jsem to ale ohodnocený a tak jsem si to dal nedávno znova. Musím říct, že i po těch letech co jsem to viděl poprvé jsem se dost bavil, parádní dvojka Reno-Depardieu a jejich příhody nenechali moji bránici v klidu. Kvalitní franzouzská komedie, která vtipem nešetří, i když ke konci to možná trochu zvážnělo. Kolem a kolem vtipnej film! ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

" Naco koukáš ? Nic nevidím. Aha ten pavouk, jednou jsem zkoušel jednoho vycvičit, ale trochu mně zklamal. nemněl dobrou vůli. Dal jsem povel ale on neposlouchal. A přitom to byly tak jednoduchý věci, sedni, lehni, couvej a nic. Koukal na mně a nevypadal že to chápe " ××× Depardieu tady zaválel jako v ničem jiném. To prostě nejde ohodnotit jinak než plným počtem " Ty seš vážně magor. Říkám že se musíme zbavit policajtskýho auta, a ty přivezeš druhý " ~ " To je ale úplně jiný auto " ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

-- V RÁMCI FILMOVÉHO ÚTERKU -- ,,Máš oči jako kůň." Tak blbě kouzelný film o jednom bláznivém a střeleném paku a o drsňákovy co ukradl pěkně tučnou sumu nehledejte. Zábavy není po málu, každá scéna v provedení hlavních herců v podobě Jeana Rena a Gérarda Depardieura má švih, vtip a jejich postavy jsou pro ně ušité na míru. Třeba takový Quentin je tak sympaticky praštěný, až je vám ho ve filmu líto, že se pořád honí za svým kamarádem a stále se mu to nedaří a nedaří, ale na konec... No nebudu sem dávat žádný spoiler, takže se mrkněte sami. Mě se každopádně tento francouský film velmi líbil a pěkně mě pobavil. Délka je ideální a ten ušmiknutý konec nevadí. - 7/10 - ()

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama