Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když sekretářka nebezpečného právníka Maurice Messera zjistí, že její šéf stojí za obchodem s děvčaty, zaplatí to životem. Aby pomstil její smrt, vrací se z Austrálie její bratr - tajuplný Hexer. A Scotland Yard si rázem na nedostatek práce nemůže naříkat. (Pohrobek)

Recenze (17)

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Vynikajici cernobila kamera, originalni detaily a predevsim stale pritomny lehoucky parodicky podton... Doporucuji. Jinak tzv Wallaceovky jsou v Nemecku velmi popularni - v obchodech lze koupit snad 8 DVD boxu, kazdy po 4 filmech... Kazdy Nemec je zna, s kymkoliv o nich lze debatovat, kazdy ma svoji oblibenou... Der Hexer patri k tem nejcasteji zminovanym. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení imdb nejlepší západoněmecká wallaceovka, ale podle mého názoru i takový Indický šátek je lepší. Tato byla na můj vkus příliš užvaněná. Částečně chyběli osobitější herci a napětí bylo rozmělněné, nehoustlo a negradovalo. Nicméně, závěr je překvapivý a vtipný. Silné tři nebo slabší čtyři hvězdičky. U nás běžel film pod českým názvem "Záhadný Hektor". ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mno podla mna reziser Alfred Vohrer nikdy nenatocil nic svetoborne, aj tie jeho Wallaceovky boli len rezisersky priemerne, len zrucna reziserska rutina. Na Nemcov samozrejme dobre, lebo ti maju kinematografiu hodne rozkolisanu. Tiez sa mi zdal ten inspektor ze jede po stopach Jamesa Bonda 007 -ky :vystupovanie, dialogy, handry, boty ...... proste som sa nemohol toho zbavit. Krasne zenske su ako plus, no a najdu sa aj strielcky, slusny priemer : 66 % ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Když sekretářka nebezpečného právníka Maurice Messera zjistí, že její šéf stojí za obchodem s děvčaty, zaplatí to životem. Aby pomstil její smrt, vrací se z Austrálie její bratr - tajuplný Hexer. A Scotland Yard si rázem na nedostatek práce nemůže naříkat... Jedna z nejlepších černobílých wallaceovek. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Tento film se v několika detailech se liší od dalších německých „Wallaceovek“. Za prvé humor zde neleží především na jedné postavě, kterou zpravidla ztvárnil Eddie Arent, ale jednotlivé postavy čas od času předvedou nějakou tu humornou scénku, ať již pouze vtipnou, nebo i s lehkým sarkastickým podtónem. Za druhé je film díky postavě Elise, kterou hraje Sophie Hardy také o poznání lechtivější než jiné adaptace, v několika málo scénách je příjemně svůdná. Za třetí, Scotland Yard nejde jen po zločineckém gangu, ale také po onom záhadném „Kouzelníkovi“ a vyšetřování není jen na jednom hlavním detektivovi, pátrajících postav je tu víc a to je jen dobře. Film uplynul v báječně svižném tempu a závěrečné rozuzlení je chutnou třešničkou na dortu této velmi zábavné adaptace románu Edgara Wallace. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama