Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se Robert McCall (Denzel Washington) vzdal života v elitní jednotce, snaží se vyrovnat s hrůznými činy, které v minulosti spáchal, a nachází zvláštní útěchu ve službě spravedlnosti ve jménu utlačovaných. Když překvapivě zdomácní v jižní Itálii, zjistí, že jeho noví přátelé jsou pod dohledem místních zločineckých bossů. Když se události změní ve smrtící spád, McCall ví, co musí udělat: stát se ochráncem svých přátel a postavit se mafii. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (318)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tady vlastně ani moc nehodnotím kvality filmu jako takového, protože zase nejde o žádnou oscarovku... ale dívat se od začátku na tu bandu grázlů, jak si to nafrněně rázují městem, a čekat, až se s nimi Denzel konečně pustí do křížku, to je prostě ta nejlepší divácká satisfakce. Džípíčko jak vyšitý. [HBOmax] ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Ukázková série, v níž je zastoupen tradiční nešvar druhých a třetích dílů. První díl byl v lecčems originální s dynamickou atmosférou, na níž měla největší zásluhu tajuplnost hlavní postavy. Druhý díl, který už tento aspekt postrádal, však ještě nabídl prohnilou vládní agenturu s nemilosrdnými zabijáky. A v této závěrečné epizodě už klesající kvalita vzala za své. Nudný, chaotický vývar z vody, kde je McCall odsunut na vedlejší kolej, chybí charismatický záporák a jednotlivé dějové linky působí roztržitě a neuceleně. Ačkoliv tato série rozhodně nemá šanci stát se legendou ve svém žánru, rozhodně si zasloužila důstojnější zakončení. 40% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Denzel už pár let vypadá jako podsaditý taťka, ale pořád z něj jde setsakra strach, jak dokazuje začátek filmu. Obecně tuto sérii nevyhledávám, viděl jsem všechny díly jednou a nejvíce mám asi překvapivě dvojku. Trojka se výše nedostane, je taková překvapivě komorní a pomalé tempo mi v tomto případě nesedlo, místy až celkem nudilo. Když však dojde na akci, je Antoine Fuqua stále suvérenní a mě teď jenom zajímá, jestli se Washington nechá překecat i počtvrté a zavaří tak českému distributorovi. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Závěr trilogie o novodobém Robinu Hoodovi z Obi, který se tentokrát přesunul do malebné vesničky v Itálii, kterou teroruzují krutí mafiáni. Třetí Equalizer je rozhodně nejnaivnější ze všech dílů a celkové schéma je podobné Sedmi Statečným s tím rozdílem, že nyní to je pouze jeden statečný. Vesnička je maximálně idilické místo, kde se všichni mají rádi, popíjejí kávu nebo čaj a večer si promítají filmy. Jako kontrast je zde maximálně krutý mafián, který věší umírající důchodce, vypaluje obchody a uřezává ruce a hlavní hrdina s tím musí něco udělat. Equalizer 3 má minimum akce a přestože jsem určitě nečekal akční jízdu, ke konci jsem s napětím vyhlížel, kdy se objeví nějaký skrytý ultramafián a dojde k tomu pořádnému vyvrcholení. To zde chybí i když se divák dočká satisfakce a maximálního happyendu. Pořád je to ale velice dobrý film, který s přehledem táhne Denzel Washington, skvělá kamera a umírněná Fuquaova režie. Ale čekal jsem víc. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua/Denzel Washington a skvělé uzavření povedené Trilogie. Třetí díl není lepší než první díl, ale předčil sequel a za mne jde opět o skvěle odvedenou práci na mé oblíbené téma. Fuqua je v tomhle revenge módu jako doma a byť nejde o žádnou zběsilou akční jízdu ve stylu Wicka a Extraction, vůbec to nevadí, jelikož Equalizer může těžit ze skvělého hlavního hrdiny, atraktivního prostředí i působivých dialogů, díky tomu film vyčnívá nad jinými revenge akčními žánrovkami. Denzel Washington má charisma na rozdávání a to jak v jednu chvíli dokáže zahrát milého sympaťáka a v druhou chladného a nekompromisního hitmana s pohledem, ze kterého mrazí je úžasné. Tentokrát se podíváme do malebného Italského městečka, kde je Denzel zraněný a zvyká si na klidný idylický život příjemných obyvatel, jenže město terorizuje místní Mafie a Denzel bude muset vzít zákon do svých rukou. Film si sice drží poklidné tempo, ale díky skvělému prostředí, příjemným postavám a poutavým dialogům nikdy nezačne nudit a když dojde na akci, tak je to příjemně brutální vybíjená s efektivními killy. Nejlepší je dost možná samotný úvod, který je moc hezky brutální. Bavilo mne i Italské duo Brothers/Villains, kterí dostali, co si zasloužili. Trochu mne však zklamalo samotné finále, které mi přišlo poměrně uspěchané a zúčtování se záporákem nebylo tak satisfkační jak celé finále z OBI z jedničky, ale přes to se dokážu přenést. Pořád jde o kvalitní podívanou, kterou jsem si příjemně 2 hodiny užíval. PS jeden jumscare při výbuchu s auty byl smrtící! 75% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Děj filmu se převážně odehrává ve vesnici Atrani, která leží u pobřeží Tyrhénského moře. Je to nejmenší vesnice v Itálii (0,12 kilometrů čtverečních) a patří k těm nejmalebnějším. (DJMaroko)
  • Hlavní natáčení začalo 10. října 2022 na pobřeží Amalfi v Itálii. Natáčení pokračovalo do 20. listopadu, poté se začátkem prosince přesunulo do Neapole a v lednu 2023 skončilo v Římě. (sator)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama