Reklama

Reklama

Amerika hledá topmodelku

(pořad)
  • USA America's Next Top Model
Reality-TV / Dokumentární
USA, 2003, 322x42 min

Tvůrci:

Ken Mok

Scénář:

Kenya Barris

Účinkují:

Tyra Banks, Dita Von Teese, Atoosa Rubenstein, Katie Cleary, Janice Dickinson, Dylan Ramsey, Erika Heynatz, Ryan Hansen, Nicole Richie, Bill Maher (více)
(další profese)

Jedna z nejpopularnějších modelingových reality show. Supermodelka Tyra Banks hledá topmodelku. Z několika tisíc dívek jich bylo porotou vybráno 10, které budou po celých 8 týdnu ubytované v luxusním hotelu. Každé kolo budou modelky muset splnit úkol a na konci každého dílu jednu dívku porota vyloučí. (oficiální text distributora)

Recenze (212)

karinakari 

všechny recenze uživatele

Patřím k těm nadšencům, kteří viděli všech 19. řad. ANTM stojí celé na největší hvězdě, někdejší super modelce Tyre Banks. Soutěž je uzpůsobena k její reklamě a propagaci a samotné účastnice ji vnímají jako bohyni všeho, co k modelingu patří. Mně Tyra přirostla k srdci a čertím se pokaždé, když o ní vyjde článek, jak je tlustá a ošklivá. Jak by sama Tyra řekla, má takové jméno, že si klienti rádi připlatí za retušování a jiné úpravy. Bez Mr. a Ms. Jay by to taktéž nebylo ono. Stačí říct, že 19. série, u které se změnil celý koncept soutěže, a Jayové byli nahrazeni, je strašný propadák. Jako správná vlastenkyně, jsem ocenila účast Pavlíny Pořízkové a bylo mi velmi líto, když jí nahradili. Spolu s drzou Janice Dickinson byly mé nejoblíbenější porotkyně, hlavně díky skvělým komentářům. Show mě naučila nahlížet na modeling a samotnou ženskou krásu úplně odlišně, než jak tomu doposud bylo. Konečně dokážu ocenit editoriální look, stejně tak ugly beaty a rozhodně už nejsem fanouškem komerčního vzhledu modelek. Nejvíc mě na pořadu baví focení a někdy se nestačím divit, s jakým nápadem tvůrci přijdou. S úspěchem účastnic a výherkyň je to jiná. Po skončení každé série zadávám do Googlu jednotlivá jména, abych věděla, kam to děvčata dotáhla a moc valný to není. Uspěla většinou jen ta z prvních sérií, což je v mnohých případech opravdu škoda. Ale tak to chodí ve světě, kde každá holka chce být modelkou. U nás stačí mít plastiku prsou nebo být večírková královna, a právě proto si cením těch, co se prosadily ve světě. Oceňuji Tyry pokusy o to dát šanci i silnějším a menším dívkám, ale to musíte být sakra úžasná, aby se vám povedlo porazit ty vysoký vychrtlý kozy. Bohužel, se domnívám, že pořadu odzvonilo. Zbytečná modernost s cílem zapojit diváky je vyloženě na škodu. ()

wosho odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám rád reality show. Jsem předem naplněný neobjektivním pohled a vím, že to není vůči této zábavě férové. Ale to je mé osobě u zadnice a TOTO je opravdová sračka a odpad ze samého pekla. Banda koček se ze snaží ze sebe udělat supermodelku a tak místo provádění felace fotografům a hledačům talentů, raději jde se svou levnou kůží do televize a divák s minimální inteligencí se nudí a nechápe. Peklo!!!! ()

Reklama

jack.hnut 

všechny recenze uživatele

WTF:-))? Lidi, Vy mě bavíte, každey pseodointelektuál na csfd tady dá najevo, nakolikk touhle show opovrhuje. Názory se snad tvoří po 15 minutách? Tvrzení: Jsou tam samý blbý nanynky- často se tady používá: h**** v hlavě. Ale no tak? Hlavně nezapomeňte, abyste vypadali taky trochu chytře znale světa modelingu, vytáhnout Zoolandera :-D Jej... Tohle je show hlavně o tvrdý práci, přerodu z naivek z Texasu, Idaho a spol v topmodelky. Brzy mi došlo, že tady nestačí jenom přirozeney talent, je to o touze něco skutečně dokázat a jít tvrdě za tím, naprosto se oddat svému . Neříkám, že všechny holčiny jsou členky Menzy, ale i to vyvolává vtipný situace- většinou tyhle soutěžící vypadnout jako první. Navíc... a co pokládám za klad celý série, tady nepomáhá taktizování (Survivor) ani hlasy diváků (American idol, BB). Pravdou je, že zatím se topmodelkou staly vždy dívky s komerčním vzezřením, použitelné především pro americký trh. Dívky na druhých místech jsou většinou určené pro high fashion a jsou poté skutečně úspěšné. Obrovským kladem seriálu je i jeho autorka/ moderátorka Tyra Banks. Ačkoli její silná osobnost a všudypřítomnost může neznalé americké kultury iritovat. Ona je Oprah 21. století. Kdo neviděl její televizní talkshow nazvou prostě Tyra, mi jistě dá zapravdu. Ne nadarmo ji časopis Forbes zařadil mezi 100 nejvlivnějších osob showbusinessu. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto několik sérií (fajn, co si nalhávat, na některé ty holky se docela pěkně kouká), ale často za skřípění zubů. Neustálé hádky mezi věřícími a nevěřícími, cesta do Evropy, kdy se dívky chovají, jako kdyby je měli vystřelit na Mars, časté spory kvůli focení ve sporém či žádném oblečení... apod. ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Krávy, píčy, slepice a úplně vymaštěný doroty, nějaká ta, jako prdel Věry Bílý hnusná negryně se sebevědomím Pamely Anderson, pár pseudo zasloužilých modelín a nějaká afektovaná negerská buzna, která si nechá říkat slečna. To je k obsazení. A děj? Oh my God, jakýpak děj, když jde o americkou soutěž modelek? ()

Galerie (352)

Zajímavosti (8)

  • Tyra Banks projekt vymyslela a zároveň je jeho moderátorkou a porotkyní. (ČSFD)
  • V několika řadách se v úloze porotkyně objevila česká modelka Pavlína Pořízková. (ČSFD)

Reklama

Reklama