Reklama

Reklama

Amerika hledá topmodelku

(pořad)
  • USA America's Next Top Model
Reality-TV / Dokumentární
USA, 2003, 322x42 min

Tvůrci:

Ken Mok

Scénář:

Kenya Barris

Účinkují:

Tyra Banks, Dita Von Teese, Atoosa Rubenstein, Katie Cleary, Janice Dickinson, Dylan Ramsey, Erika Heynatz, Ryan Hansen, Nicole Richie, Bill Maher (více)
(další profese)

Jedna z nejpopularnějších modelingových reality show. Supermodelka Tyra Banks hledá topmodelku. Z několika tisíc dívek jich bylo porotou vybráno 10, které budou po celých 8 týdnu ubytované v luxusním hotelu. Každé kolo budou modelky muset splnit úkol a na konci každého dílu jednu dívku porota vyloučí. (oficiální text distributora)

Recenze (212)

Suzana 

všechny recenze uživatele

Kdepak, všechny modelky do jednoho pytle házet nejde - to by bylo přinejmenším stejně povrchní, jako je celý svět modelingu. Chvílemi mě opravdu bavilo sledovat mladé a většinou hezké, místy i chytré slečny, které si předsevzaly jako svůj životní cíl uspět v tak prázdném světě modelingových agentur, kde se po nich v prvé řadě vyžaduje štíhlost a krása (až na výjimky samozřejmě). Dá se říct, že Tyra taková výjimka je - dnes už top modelka za zenitem se staví do role mentora a její výrazná osobnost je plus této soutěže. Pro svou show vybrala naprosto odlišné dívky ze všech možných vrstev a dává mnohdy průměrné americké dívce šanci stát se hvězdou přehlídkových mol. Show samozřejmě nese typické "dramatické" momenty dívčích hádek, intrik, pomluv a "napínavých vyřazování". Pro mne je však zklamáním ani ne tak forma, jako spíše obsah - bavila bych se mnohem více, kdyby mi skoro všechny dívky nesplývaly - možná 1 z 10 byla skutečně osobnost. Tímto show zavedený stereotyp krásná žena/modelka = hloupá bohužel nevyvrací, spíše ženu karikatizuje. Nejzajímavějším momentem byla přítomnost lesbičky, která pohoršovala pokrytecky věřící spolusoutěžící - takže dvěma slovy bych to shrnula takto > typicky americké ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Skupina protažených kostřiček, kterým vévodí mimozemská Tyra Banks, která všemu děsně rozumí a je (Oh my god!) just like sooo awesome! Po několika dílech to začíná být děsně monotónní a nejde přitom tak moc o to, co se děje (jako že je pokaždé vyřazování a nějaké focení), ale že ty holky prostě fakt nemají co říct. Všechny nám v podstatě pořád vysvětlují, že "Oh my god, I just want to win like sooo bad...like I really don't think anyone else wants it like this bad, like seriously..." Píšu to záměrně v angličtině, protože tohle jsou v podstatě tak všechny slova, co ty holky znaj. Pokud se chcete procvičit - vřele nedoporučuju. Vlastně se skoro stydím, že jsem tu druhou sérii shlídla... ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Komentář ke všem sériím, protože tady jednotlivé nejsou. Dokonalé zabití času při pms. Doporučuji sledovat s pizou na talíři a s komentářem: "Ty tlustej valachu, co máš velikost 38, co tam lezeš, jdou ti vidět špeky!" A k tomu brambůrky, ať se prožerete do velikosti 40, protože vás potom opustí představy, že by bylo fajn se tam přihlásit, kdy vysílali českou mutaci. Nezdá se vám, že od té doby, co to vyhrála plus size, tak šla celá "soutěž" do kopru? ()

Brinkley

všechny recenze uživatele

Tak ani nevím, jak mám tuhle absurdní komedii ohodnotit, osciluji mezi odpadem a pěti hvězdičkami. Přiznávám, tomuto pořadu jsem na čas propadla, ne však z těch důvodů, jak si afektovaná hrošice Tyra Banks představovala. Šlo o nakoukání do americké kultury z pohledu Evropana; do absurdního načinčaného mikrosvěta, kde jsou systematicky psychicky odstřelovány hezké nebo průměrné mladičké hysterky, jež se tomu dobrovolně a s nadšením podvolují. Připadala jsem si jako člověk , který pod mikroskopem zkoumá odlišný živočišný druh. ()

beckham- 

všechny recenze uživatele

Přítelkyně na to kouká, a tak mi nezbývá nic jiného, než se dívat také (pokud tedy neběží fotbal, či cokoliv zajímavějšího). Je to seriál hlavně pro dámské publikum a chce ukázat, že sny se plní - co taky jiného čekat, od americké reality show. Kolikrát se i u něj zasměji, protože co tam některé dívky předvádějí je opravdu k popukání. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (8)

  • V několika řadách se v úloze porotkyně objevila česká modelka Pavlína Pořízková. (ČSFD)
  • Tyra Banks projekt vymyslela a zároveň je jeho moderátorkou a porotkyní. (ČSFD)

Reklama

Reklama