Reklama

Reklama

1923 - Season 1

(série)
Trailer 2

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (26)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále jsem neviděl původní Yellowstone a 1923 je tak to mě primárně pokračování výborného 1883, z kterého se vrací jen pramálo postav, a ty stejně většinou hned zkraje překvapivě vyklidí prostor. Sheridan pokračuje v tom, že se nebojí šokovat v rámci zacházení s postavami, a nikdo tam nemá nic jisté. Mimo to se nám tu rýsuje další přenádherná road-movie, tentokráte začínající v daleké Africe, a pokračující přes Evropu až....To uvidíme až v druhé řadě, kam se tato spektakulární cesta vyvine. Do toho je nám servírován krásný generační přechod Ameriky jako takové, něco, co jsme viděli třeba v Tenkrát na západě, ale tady jsme o nějaké to desetiletí vpřed, a prim tak hrají pračky, automobily, silnice...To vše začíná rezonovat "novou" Amerikou, a staré generace ztrácejí půdu pod nohama, či naopak využívají nastále situace. Herecké obsazení je tu jen taková třešnička na dortu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zprvu zbytečný přívěšek k Yellowstone, nakonec velká pecka, která k mému překvapení nezůstane minisérií, ale bude mít pokračování. Neříkám, že některé díly se netáhly více, ale nakonec mě víceméně bavily všechny dějové linie a hrozně se těším na jejich vyvrcholení, snad tedy opravdu letos. A vůbec nejlepší byla dějová linie z Afriky, jsem fakt hodně zvědavej na to, jak se to celé protne. Ford tu neskutečně válí i v jeho pokročilém věku a ještě před deseti lety bych nikdy nevěřil, že by šel do seriálu. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nebyl by to Sheridan, aby míra násilí a množství smůly, které se hlavním hrdinům lepí na paty nebyly až groteskně úsměvné a chvílemi nehraničilo až s trapností. V závěru sem byl rád, že se ten seriál nejmenuje 1912, protože by bylo celkem jasné, že by se Spencer s Alexandrou plavili na Titanicu...anyway...původně sem čekal, že Sheridan a spol. navážou tam kde skončili v 1883 a to se bohužel nestalo.  Přichází tak další nové postavy, na které je si třeba zvyknout a narozdíl od 1883 drží tenhle sesterský prequel méně pohromadě a nepůsobí tak kompaktním dojmem. Sheridan totiž v tomhle případě rozjíždí hned několik na sobě víceméně (zatím) nezávislých linek, které jsou sice jednotlivě zajímavé, ale tím jak se mezi nimi náhodně přeskakuje a některé se navíc lehce motají v kruhu to zdaleka nefunguje tak dobře jak by mělo (nebo jak tvůrci chtěli). Doufám, že ve druhé sérii s nimi tvůrci zvládnou pracovat trochu lépe. Třeba indiánská linka mě osobně bavila, ovšem v první sérii vedla zatím pouze ke zjištění že místní církev je banda slušných ko*otů. 1923 má každopádně i svoje nesporné klady, na druhou sérii je zaděláno slušně a jelikož mám tohle kovbojské universum fakt rád, nebudu u ní chybět...80% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dají se pochopít všechny ty námitky skalních fandů Yellowstonu a 1883. Ano, s 1923 je to trochu složitější, protože je náladově roztříštěný, emocionálně rozevlátý a několik příběhových linek se rozvijí do přílišné šířky a konec jedničky vlastně zdaleka není takový, jak se po prvních dvou až třech dílech očekává. Ovšem jestli 1883 byl syrový solitaire a pocta westernu, tak 1923 je pocta všem slavným dobrodružným filmům. Občas jsem měl pocit, že vidím to nejlepší z Afriky a některé momenty dávají vzpomenout na legendární Lovce Lvů, jindy to romantické tokání ústřední dvojice (mimochodem fantasticky castingově trefený Brandon Sklenar) připomíná Out of Africa. Sheridan tady rozehrává zkrátka větší a košatější příběh než u jeho dějově staršího bratříčka a nebojí se ho změkčit v podobě docela svěží romance, která náramně připomíná tu z Titanicu. I tak však duchovní otec této série nevynechá momenty ryzího násilí a ultra-záporáky. Především pak Timothy Dalton je vynikající. Dobře našlápnuto ke druhé sérii. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Po dokonalém 1883 celkem sešup, který ale spolehlivě táhnou zpátky nahoru herci a jednotlivé momenty. Sledovat, jak civilizaci táhne kupředu ta nejhorší verbež složená z kněží, policajtů a boháčů, jak je zadupávána do země čest a svoboda, kterými 1883 tak dýchalo, bolelo téměř fyzicky, všechna čest. Prozatím slabší 4 a přesvědčením, že season 2 to jako celek vykopne mnohem výš. ()

Galerie (79)

Reklama

Reklama