Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městě na Floridě žije malý Finn Bell se svou sestrou Maggie a "strýčkem" Joem. Malý ctižádostivý umělec Finn si užívá svůj jednoduchý život protloukající se rodiny tím, že si maluje pestré obrázky mořského pobřeží. Finnova cesta do dospělosti začíná šokujícím příchodem nebezpečného trestance, který chlapce donutí, aby mu pomohl při útěku z vězení. S touto zkušeností, kterou má stále v živé paměti, se Finn dostává do zpustlého sídla bohaté slečny Nory Dinsmoorové, která přišla před třiceti lety o rozum, když ji snoubenec opustil přímo před oltářem. Zde potkává neteř slečny Dinsmoorové Estellu, která se i navzdory svému ranému věku chová k chudému chlapci s chladnou povýšeností, a ten se do ní následně bezhlavě zamiluje. Finnovo setkání s Estellou a její podivínskou bohatou tetou chlapce naplní velkými nadějemi – bude malovat pro bohaté, užívat si jejich svobody a milovat Estellu. Slečna Dinsmoorová však Finna varuje: "Jen ti zlomí srdce, o tom není pochyb". (HBO Europe)

(více)

Recenze (181)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Do tohoto filmu jsem vkládala opravdu Velké naděje, proto jsem byla poněkud zklamaná. Nejvíc fascinující na celém filmu mi přišla fascinace Alfonsa Cuaróna zelenou barvou. Ne, že bych si toho nevšimla už v Malé princezně, ale tady, dotažené do extrému to bylo... minimálně fascinující. Roberta de Nira jsem nepoznala, Gwyneth se zdála být (fyzicky) plošší než obvykle... Jinak formální stránka je vynikající, líbí se mi práce kamery, poměrně uzavřený scénář... Ale... Něco mi zde chybělo, zdálo se mi to chladné... (až na Ethanovo: To je mé srdce... Je zlomené. Cítíš to?) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Hodně rád bych se podíval na blata, abych se s Finneganem vedle sebe osudově zamiloval, napil se z fontány a vykročil na složitou životní cestu. Ale k mému vtáhnutí do děje došlo jen v jediné scéně a to při malování Estelliných aktů. Tato pasáž nejzářněji ukazuje všechny tři klady, které Velké naděje mají: Gwynethinu krásu, Cuarónovu životnou režii a přesný náladový soundtrack. Neznám sice předlohu, ale nedokážu se účastně dívat na sestavu postav, kde nikdo není bez mindráku, nevyjasněné minulosti nebo problémového dospívání. Takže nechám všechny zúčastněné v jejich nadějích a touhách, ale sám to zkusím jinde. ()

Reklama

Dvoja 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že už si pořádně nepamatuji příběh, natož detaily. Jen vím, že jsem tento film viděla před pár lety a od té doby si na něj občas vzpomněla a vůbec netušila jak ho na csfd najít (kupodivu jsem si ani nepamatovala Gwyneth, což mi přijde zvláštní). Ale už jen proto, že ve mě zanechal vzpomínky a stopu - 5*. Zítra na něj hned kouknu..a myslím, že hodnocení určitě nezměním :-). ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

..."Znala mě. Znal jsem ji. Vždycky jsem ji znal. Od prvního okamžiku. A na ostatním nezáleželo. To byla minulost. Bylo to, jako kdyby ta nebyla. Byla pouze moje vzpomínka na ni"...Krásně zrežírovaný a nádherně zahraný příběh s úžasným Doyelovým hudebním doprovodem. Zmodernizovaná Dickensova předloha v rukou zručného Cuaróna je nádherným zážitkem k pokoukání. ()

Terzeus 

všechny recenze uživatele

Po opätovnom dozretí dojmov po videní tohto skvostu od Cuaróna opäť zvyšujem hodnotenie na 5*. Podotknem však, že som nevidel ani pôvodný film a ani som nečítal Dickensovu knihu. A na 90% som si istý, že ani jedno z toho by už dojem nezmenilo. Pretože... Cuarón má vynikajúci cit pre obrazovú harmóniu, vynikajúce snímanie exteriérov i interiérov a najmä, každý záber mi prišiel okúzľujúci a magický, nepochybne z veľkej časti nielen kvôli kamere ale aj výprave. Ak si k tomu pridám výborné výkony predovšetkým Hawkeho a Paltrowovej, silný príbeh s výbornou myšlienkou, dostávam dielo, ku ktorému sa odteraz vždy rád vrátim. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Maľby, ktoré sa objavili vo filme, poskytol súčasný talianský umelec Francesco Clemente. Clemente sa predtým objavil aj na filmovom plátne, a to v snímke Dobrý Will Hunting (1997), kde si strihol rolu hypnoterapeuta. (ZOUi)

Reklama

Reklama