Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městě na Floridě žije malý Finn Bell se svou sestrou Maggie a "strýčkem" Joem. Malý ctižádostivý umělec Finn si užívá svůj jednoduchý život protloukající se rodiny tím, že si maluje pestré obrázky mořského pobřeží. Finnova cesta do dospělosti začíná šokujícím příchodem nebezpečného trestance, který chlapce donutí, aby mu pomohl při útěku z vězení. S touto zkušeností, kterou má stále v živé paměti, se Finn dostává do zpustlého sídla bohaté slečny Nory Dinsmoorové, která přišla před třiceti lety o rozum, když ji snoubenec opustil přímo před oltářem. Zde potkává neteř slečny Dinsmoorové Estellu, která se i navzdory svému ranému věku chová k chudému chlapci s chladnou povýšeností, a ten se do ní následně bezhlavě zamiluje. Finnovo setkání s Estellou a její podivínskou bohatou tetou chlapce naplní velkými nadějemi – bude malovat pro bohaté, užívat si jejich svobody a milovat Estellu. Slečna Dinsmoorová však Finna varuje: "Jen ti zlomí srdce, o tom není pochyb". (HBO Europe)

(více)

Recenze (181)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběhu zfilmovanému podle knižní předlohy Charlese Dickense umístění do moderní doby evidentně nesvědčí. Monumentální, třebaže poněkud zanedbané sídlo slečny Dinsmoorové se svou starodávnou atmosférou je s okolním světem v tak silném kontrastu, že to nějak nedokážu strávit. Možná proto, že každý, kdo se zrovna nachází v jeho zdech, působí jako pouhá neskutečná figurína v prapodivném panoptiku. Jakoby se děj odehrával v náhradních kulisách, původně určených pro dvě různá představení z různých epoch. A stejně nesourodou dvojici - nejenom svým původem a vystupováním - tvoří ústřední postavy. Gwyneth Paltrow je velice sympatická, mám ji ráda díky snímkům "Zamilovaný Shakespeare", "Srdcová sedma" nebo "Důkaz" - ale role Estelly jí absolutně neseděla. Byla krásná, rezervovaná i vyzývavá, ale nebyla JEDINEČNÁ, pro tenhle film jí nějak chybělo to správné kouzlo a tajemství neodolatelné přitažlivosti. Takže nakonec musím říct, že nejvíc ze všeho mě zaujaly Finnovy obrazy, které byly zvláštní, uhrančivé i stylové - a neobyčejně půvabné. Měly zkrátka všechno, co filmu chybělo ... 2,5* ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si musel přivyknout na poněkud extravagantní chování postav zejména u Dinsmoorové a Estelly ( Gwyneth Paltrow je tu k sežrání !! ). Záhy jsem začal sympatizovat s režisérovým rukopisem i s neprůhledností hlavních postav. Rozhodně stojí za zmínku jak výtvarná, tak hudební stránka filmu. Nicméně z mého pohledu film na své vyprávění postrádá hloubku příběhu, který tu měl více vyniknout. V paměti mi tak nejvíce utkvěl začátek a konec potažmo pasáže s R. De Nirem. Úsměvná "náhodná" setkání po několika letech mezi Finneganem a Estellou lze asi přejít v klidu. Velké naděje si za mě raději nedělejte... ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Povodnu verziu som nevidel, co vsak v tomto pripade vobec nelutujem, pretoze Velke nadeje su skutocne dobrym filmom. Cuaronova rezia jen neuveritelne krasna, samotne filmove zabery castokrat vyzeraju ako obrazy podfarbene malebnou hudbou. Cele to vsak vyznieva ako omalovavanka s bublinami nad tvarami hrdinov, ktori prednasaju slova, ktore im kladie do ust niekto iny a nie oni sami...slabsie 4*, predovsetkym za technicke spracovanie, hudbu a par skutocne mimoriadnych scen. ()

Dvoja 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že už si pořádně nepamatuji příběh, natož detaily. Jen vím, že jsem tento film viděla před pár lety a od té doby si na něj občas vzpomněla a vůbec netušila jak ho na csfd najít (kupodivu jsem si ani nepamatovala Gwyneth, což mi přijde zvláštní). Ale už jen proto, že ve mě zanechal vzpomínky a stopu - 5*. Zítra na něj hned kouknu..a myslím, že hodnocení určitě nezměním :-). ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Velice nevhodná a pro mě děsivě nesympatická vychrtlá koza Paltrow a poněkud "reklamní" nebo "plakátová" obrazová stránka mi docela hodně kazila dojem z tohohle filmu. Ani Ethan se nijak zvlášť nepředvádí (myslím vzhledem k ostatním jeho kouskům), ani myšlenka filmu se mě příliš nedotkla (vlastně mě nechala úplně chladnou). A to jsem po intru s De Nirem myslela, že bych mohla dát i pět hvězdiček. Při závěru s De Nirem jsem myslela, že bych mohla dát pět hvězdiček. Ale ta omáčka okolo - ne, ne, ne. Alfonsi, i ten Harry Potter je lepší. P. S. Ale líbily se mi ty kresby. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Maľby, ktoré sa objavili vo filme, poskytol súčasný talianský umelec Francesco Clemente. Clemente sa predtým objavil aj na filmovom plátne, a to v snímke Dobrý Will Hunting (1997), kde si strihol rolu hypnoterapeuta. (ZOUi)

Reklama

Reklama