Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... člověk

(seriál)
  • Francie Il était une fois... l'homme (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Animované dějiny světa ve slavném francouzském seriálu pro děti aneb Co byste měli vědět o své minulosti. (oficiální text distributora)

Recenze (190)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nepřekonatelná edukativní klasika, ostatně jako celá série Byl Jednou Jeden...jenže nejlepší může být jen jeden, a tím je Byl Jednou Jeden Život;) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden člověk... a ten stvořil seriál o sobě a o své minulosti. Ten člověk musel být génius, protože stvořil další dílo, které němá v seriálech obdoby a jako už třikrát mu teď tleskám za odvahu přivést do světa televize něco víc než obyčejný seriál pro děti. Opět to přesáhlo mé očekávání a zase jsem s radostí nad dobře obětovaným časem hleděl na kreslené postavičky, kterým nechyběl vtip, nápad ani příjemná poučnost. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne nejzabavnejsi serial ze serie Byl jednou jeden, ale stejne jako v pripade ostatnich, i tady se najdou nejaky ty chyby. Tohle je vlastne prvni Barilleovo serial a trosku asi jeste hledal styl. Misty je totiz animace takova divna a krome znamejch charakteru tu jsou vsemozny xichty, obcas, asi z duvodu usetreni casu se postavy nebo pozadi nehejbou, i kdyz by treba meli, obcas tu jsou do deje dany zabery nebo fotky realnejch veci a zabavnost/pouceni je taky dost nevyvazeny, zatimco v nekterym dilu do vas behem peti minut nahusti informaci, ze se to neda pamatovat, jindy celej dil postavy jen tak blbnou a clovek pomalu nevi, co ze to maj predstavovat a o co ze to jde. No a dalsi problem, kdyz pominu fakt, ze to je hlavne zamereny na francii, coz se ale dalo cekat, pride mi, ze nekterejm i treba mene dulezitejm vecem je venovano strasne prostoru a pak tu spousta jinejch, taky dulezitejch veci, chybi a nebo jsou v rychlosti shrnuty treba behem jedny minuty. Obcas se k necemu sice v dalsim dile tvurci vrati, ale preskakovani v case je misty drobet neprehledny. Ale i kdyz to vypada, ze jsem celej serial pekne zkritizoval a nelibil se mi, tak to neni pravda, libil se mi hodne, je perfektne zabavnej, misty mi pripominal Asterixe a neco jsem se precejen dozvedel a zapamatoval a to si 5* zaslouzi. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda všechny seriály Byl jednou jeden.. . O něco více mě bavil Život, ale Člověk byl taky super. Velice chytré, humorné, originální a poučné. Souhlasím, že by to mělo vidět každé dítě. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

''Byl jednou jeden...'' je rozhodně nejlepší dokumentární série, jaká kdy byla natočena. Vědomosti jsou nám podávány zajímavou a zábavnou cestou, neboť vše je vloženo do poutavého animovaného příběhu. Byl jednou jeden člověk je spolu s vynálezcem ta zajímavější čast, Život se mi líbil jen když jsem byl menší a pořad sledoval v Jů a Hele... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Francouzská perla s nezapomenutelným výchovným dopadem. O člověku snadno, rychle, přehledně a především vtipně a zábavně. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Jooooooooooo, tak toto je pro mě kult. Nezapomu, jak sem to každou neděli sledovala. Vždycky sem si rychle ustlala postel, umyla zuby..to abych se mohla nerušeně dívat a máma neměla řeči..Jo a taky ste fandili těm zlým?:)) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Mňa to sice nebavilo tak ako "Bol raz jeden život", ale opäť musím odceniť ako umne a nenásilne dokázali tvorcovia skĺbiť vzdelávaie so zábavou. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pohled na historii je sice už trochu zavátý prachem, pořád se na to ale dá koukat. Jak čas postupuje a historie se zhušťuje, stává se ze seriálu hodně faktografický a někdy až nepřehledný komentář, hlavně pro děti. A samozřejmě s akcentem na historii z francouzského pohledu. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a poučný pořad pro děti. Naše generace to sledovala, ovšem pochybuji, že dnešní děti u toho dokáží v náporu počítačů, PSPček, playstationů a podobných věcí, nám tenkrát neznámých, vydržet. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Geniální nápad, jak udělat školu hrou. Seriál má vysokou naučnou hodnotu, přitom je ale velmi zábavný. Měl by se ve školách promítat, místo nudných a nezajímavých vyučovacích hodin. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem měl strašně rád jako malý. Velice zábavnou formou podáno něco naučného o lidském těle. na ty večné zápasy hodných krvinek s bacily nelze zapomenout. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Osobně považuji tento cyklus za nejlepší. Historie lidstva pro všechny generace. Zvláště mě zaujala 30. a 40. léta dvacátého století v Evropě. Bez obalu a ohledu na národnost tvůrců. Přirozený a hlavně lidský pohled do minulosti, která byla veskrze temná a zlá. ()

Reklama

Reklama