Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Inspektor má právo vědět, za co byl chválen." Než se však mistr světa ve ztrácení parťáků prostřílí k písemné pochvale od starosty, tak ukáže světu, jak se léčí simulantův infarkt, proč není vhodné stát při výstřelu za tarasnicí nebo jak se zatýká v kostele. Mě to tedy bavilo, ale pokud bude Harry někdy potřebovat pomoci s nějakými teroristy, tak mu nepomůžu, protože se ještě necítím na státní pohřeb. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Harry "Dirty" Callahan nekompromisne ruluje aj v treťom pokračovaní a ja som si s nim užil zase raz dobrú porciu akcie. Slabším článkom je tu však parťáčka Moorová. Vytiahnutá z kancelárie na ulicu sa zrejme mala postarať o nejaké komické momenty, no nestalo sa tak. Našťastie to Klinto utiahol aj sám a zase dal partičke teroristov jasne pocítiť, kto je zákon :) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Eastwoodov Harry Callahan je v treťom pokračovaní ešte viac drsný, nebezpečný a ešte viac nepriestrelný ako v prvých dvoch dieloch. A to i napriek faktu, že dej sa nám pribudnutím partnera nežnejšieho pohlavia trošku zženštil. To ale nahráva do ruky ostrým hláškam a zvýrazneniu jeho postavy. Dej je už tradičnou dobrou kriminálkou s nejakou tou dobrou prestrelkou, ale naháňačka po strechách krížom cez pol San Francisca bola mierne prehnaná. 75%. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Oproti výborným prvním dvěma dílům byl pro mě Enforcer studenou sprchou. Tohle se nepovedlo. Harry je sice pořád frajer a hází solidní hlášky, ale zároveň je taky tou jedinou věcí, která drží tenhle film nad vodou. Scénář je mizerný, hudba nepovedená (však ji v tomhle dílu dělal někdo jiný), kromě Eastwooda tu všichni předvádí výkony jak z toho nejblbějšího béčka a režijně to také není moc zvládnuté. Povedené momenty se tu najdou ("Dám jim auto", finále), ale na to, že je film oproti Magnum Force o celou půl hodinu kratší, jsem se místy strašně nudil. O napětí předešlých dílů si tenhle film může nechat zdát. První dva díly s radostí zařadím do své filmotéky, tento s radostí vynechám...Docela slabé tři hvězdičky. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl Harryho série už zaznamenal větší pokles kvality. Od skvělého druhého dílu se pár věcí změnilo, bohužel k horšímu. Záporákovi je vidět do obličeje už na úplném začátku, což nedává šanci většímu dějovému zvratu, jako tomu bylo v předchozí části. Navíc je ten záporák celkem slabý a vlastně celý děj je tak trochu nezáživný. Tohle je prostě jeden z těch slabších dílů callahanovské serie. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Snímek byl uveden do kin těsně před Štědrým dnem jako alternativa k rodinným filmům, které se v té době promítají. (ClintEastwood)
  • Clint Eastwood si pročítal spoustu scénářů, ale nemohl najít "ten pravý". (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v San Francisku v Kalifornii. (reich)

Reklama

Reklama