Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Určitě to není tak dobré jako předchozí dva díly, ale líbilo se mi, jak se podařilo do série vměstnat humor a to bez toho, aby se musela postava Harryho Callahana příliš měnit. Na víc i ženský element tomu docela pomohl, aby byla série oživena. Scénář kriminálky už bohužel tak dobrý není a fandy předchozích filmů může nudit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Násilník, okrem iného, stojí za pozornosť aj kvôli zvláštnemu príspevku k téme feminizmu. Callahanovi je vyčítané, že nechce spolupracovať so ženou, avšak on upozorňuje na to, že tu ide o skúsenosti a nie gender. Bol by som zvedavý, aká diskusia by sa okolo toho rozpútala dnes, ak by bol podobný motív s rovnakým vyústením rozpracovaný v nejakej súčasnej krimi. Inak všetko po starom, kolegovia sú blbci, starosta je mäkkýš, pribúda mŕtvol a Callahan občas prehodí hlášku, je drsný, ale vždy spravodlivý. A rýchlo to ubehne. 70% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze serie o Drsnym Harrym jeden z tech slabsich, problem je, ze Clint moc nezatyka, moc nehlaskuje a hlavni zaporak se moc neprojevuje a tudiz tu neni ani moc mrtvol. Navic diky tomu, ze ma Clint partacku a taky misty diky nehodici se hudbe, to obcas vyzniva spis jak parodie. Ale jinak to je docela slusna kriminalka za slabsi 4*. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tretie pokračovanie o inšpektorovi Callahanovi je najslabšie z tých troch, ale aj tak stále ma dosť slušnú úroveň. C.Eastwood aj po tretíkrát je veľmi presvedčivý, nič nestratil zo svojej charizmy, tá sa dala krájať, taká bola hustá. Bolo tu aj veľa hlášok a Clint aj v tomto ohľade bodoval a v niekoľkých scenách som sa poriadne nasmial. A keď Callahan dostal partačku, už len to bolo úsmevné. Hudba bola strašná, tie tóny mi pripadali ako z Marsu, nech sa nikto nehnevá. Len tej akcie tu mohlo byť aj oveľa viacej, ale aj tak spokojnosť. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Smysl Enforcera lze vyjádřit pomocí následující rovnice: Psychopatický Thomas Gottschalk terorizující San Francisco mínus (čím dál tím míň špinavější Harold, jenž dokáže naordinovat k rektální aplikaci neobvyklé tvary čípků + nový parťák probouzející v něm netušené pohnutky zastánce emancipace). To vše odmocněno jednou přesnou ránou z bazuky, která pak umožní soudnímu koronerovi zahrát si týden trvající hru "Najdi na pozemku Alcatrazu všech 259 kousků Bobbyho Maxwella". Pro ty méně matematicko-kinematograficky zdatné: V Babylonii měli Chammurapiho zákoník, ve Friscu Callahanův a soudce je nějaký pan Magnum.. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Jedná sa o deviaty najziskovejší film roku 1976 na svete. (westerns)
  • Clint Eastwood si pročítal spoustu scénářů, ale nemohl najít "ten pravý". (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v San Francisku v Kalifornii. (reich)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno