Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Flego 

všechny recenze uživatele

Akčný príbeh o troch miliónoch dolárov, ktoré jedni chránia a druhí chcú ulúpiť. Ak by šlo len o toto, film by zahynul v podpriemernosti. Našťastie je to dobre vykreslená atmosféra povodne v malom mestečku a je to práve ona, ktorá filmu dodáva nezvyčajnosť a šmrnc. Dávam tri + preto, lebo mi tu niečo vadí a nedokážem to popísať. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Spíše podprůměrný akčnák, který neurazí po půlnoci v telce, ale rozhodně na něj nepůjdete do kina, případně si ho nepustíte před půlnocí jako hlavní tahák večera. 58% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem se chtěl projet na vodním skútru po chodbách své neoblíbené střední školy, leč záplavy se jí vyhnuli obloukem. Teď už se jen modlím, aby se z mojí staré taky nevyklubala taková semetrika…Ne teď vážně – jde o hodně průměrný film, který mě nějak závratně neokouzlil, ale ani nejde o vyloženou ztrátu času. Morgan Freeman i Christian Slater už předvedli mnohem lepší výkony. Film mi nenabídnul žádnou nervy drásající scénu ani nezapomenutelnou hlášku. 50% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý devadesátkový akčňák - žádné sterilní počítačové animace, ale poctivé kulisy, které mě opravdu hodně potěšily (zatopené městečko, model bortící se přehrady a tak). Je to tak dobře a atraktivně udělané, že i kdyby byl příběh ještě o něco pitomější, stejně mě bude bavit se na film dívat. Slatera mám od True Romance hodně rád, ale tady mi svým "mirkodušínovstvím" lezl dlouhý čas krkem; vrcholem bylo, když se snažil zachránit z vody chlápka, který ho ještě chvíli před tím chtěl oddělat (podobné excesy toleruju jen Jackiemu Chanovi). Ale pak jsem se vybodnul na kritiku, smířil se s tím, že Hard Rain je holt film pro mládež, a užíval si všeobecné vodní radovánky všech zůčastněných (škoda, že moje trafikové DVD neobsahuje bonusy o filmu, zajímalo by mě, jak se tahle taškařice natáčela a jak si ji herci užívali). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že v poslední době na film nějak myslím. Koukám tu na své hodnocení a uvažuji, že až se na něj znovu podívám asi přehodnotím na čtyři. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Skvelý akčno - katastrofický zážitok, ktorý nevsádza na prvotriedny scénar, ale na prvotriedne adrenalínové sekvencie a špičkovú výpravu. Už si len môžme predstaviť ako by film dopadol, keby ho režíroval pôvodne navrhnutý John Woo. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem si od filmu slibovala více. Neudobřil si mě ani skvělý Morgan FREEMAN, který, jak se mi zdálo, mohl úlohu zahrát s větším důrazem. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Do zajímavých lokací zasazený a velmi slušně natočený veskrze akční snímek od převážně seriálového režiséra , který nepostrádá dobré přestřelky , dějové zvraty a muže zákona na opačné straně barikády. Film: 72% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman je pro mě vždycky zárukou kvality filmu a tady to mu není jinak. Tři miliony jsou opravdu silným lákadlem, kterému se strašně těžko odolává. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Vesměs klasický akční film, jehož nejsilnější devizou je faktor, který většinu filmů shazuje do šedivých vod průměru, a tím je katastrofa. Idea povodně je zde vskutku více než dobře využita a vytváří slibnou atmosféru a živnou půdu pro akční kousky, ve kterých se neztratí ani takový výlupek jako Christian Slater. V kombinaci s neustálým deštěm, který charakterizuje i samotný název filmu Hard Rain jde o odpočinkovou thrillerovou podívanou, která se nejlépe vychutná z tepla domova za deštivé a ponuré noci, která znásobí atmosféru. A kdyby ani to nepomohlo, tak se alespoň nechte unést na charismatické vlně Morgana Freemana… ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu na rozpacích, jak film ohodnotit, místy byl totiž dost slušný. Takže jedna bankovní loupež a ohromné množství vody a solidní Morgen. Freeman. Asi ale zůstanu u tří hvězd. ()

Budweiser 

všechny recenze uživatele

Obyčejná zápletka - obrněné auto veze prachy ze svozu pobřežních bank. Zřejmně se jim dostane voda do sání a auto přestane na vodu jet :) Nj, nemaj kluci jezdit v takový hloubce. Asi jim nedošlo, že auto mají sice obrněný, nikoli vodotěsný :) Na tři melounky doláčů v autě si ale však dělá chutě partička gangsterů. Netrvá dlouho a chuť na prachy dostane i promáčený sherif. Kdo u nich bude dřív? Vypuknou přestřelky na všechny strany ... každou chvíli je někdo na straně jedné, o chvilku dýl už na straně druhé. Když už se konečně postřílej, ale že jim to trvalo nekonečně dlouho :) zbyde řidič, vůdce gandu a statečná ochránkyně kostela. Sice se to dalo čekat, ale prachy se zachránili a to je přeci hlavní! :) Ne kecám, gangstříček si jeden pytel s prachama přeci jen odvezl ... na lodičce. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se začal dívat, aníž bych si předtím přečetl, o čem to je. Prostě mi to připadlo zajímavý jak žánrově, tak i podle hereckého obsazení. A nechal jsem se uchlácholit názvem a čekal jsem od toho katastrofickej film. No ale ono to je katastofický jen v tom, že město sužují velké deště a místní přehrada tu vodu nemůže pojmout a tak se město začně zatápět. Ale v tom všem je hlavním motivem honba za velkými penězi. A musím teda říct, že zakomponovat akční honičku do zatopeného města nebyl vůbec špatný nápad. Má to spád a honičky na skútrech mezi zatopenými domy vypadají úchvatně. A Morgan Freeman jako padouch, ze kterýho se nakonec vyklube hodný hošík, mě potěšil, protože na takové role u něj nejsem zvyklý. Neváhal bych tomu dát klidně 4*, ale když mě přišlo, že té náhody tam je až moc a vždy se na poslední chvíli něco pokazí nebo naopak zachrání. Jinak ale, řekl bych, nadprůměrný thriller, 68%. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

skoda ze sa rezie neujal povodne zamyslany john woo, tak by mohlo ist o akcnu klasiku v zanre, takto je to "iba" slusna zabava (i ked nadherne vyzerajuca vdaka kameramanskej praci petere menziesa). dodnes nechapem koho napadlo spravit z christian slatera akcnu hviezdu (naco nema postavu ani dostatok charizmy)... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film som videl niekedy na zaciatku roku 1999 a presne si pamatam, ako som si pozical fajny katastroficky film o povodni a zaplavach. Omyl! Zase akcnak. Takze som sa dost sklamal. Potom tusim 2002 - 2003 som si film opat pozrel, a zistil som, ze ide len o klasicky hollywoodsky film a dobre odvedene filmarske remeslo. Nic viac. Hviezdne osadenstvo je len prazdnym lakadlom pre divakov. 52 % ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Akční film, který nijak nevybočuje ze šedi průměrnosti. Dokonce ani Freeman film nevytahuje nahoru. Trapně hláškující Slater je vrcholem drzosti. 55%. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Zajímavě laděný thriller do zpustošeného městečka velkými záplavami, v důsledku odpouštění vody z nedaleké přehrady. Morgen Freeman a Christian Slater jako velcí rivalo, kteří musí nakonec spojit své síly, aby přežili dlouhou a deštivou noc. ()

Reklama

Reklama