Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

Webb 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl už docela dávno a dnes jsem si ho pro udělení hodnocení potřeboval více oživit. Tomuto příběhu ze skutečné události se nedá moc co vytýkat, stresové situace lidi mohou měnit a tak charaktery přeživších beru tak jak nám jsou předkládány. Jenže Alive chybí lepší technické zpracování, což je u dvouhodinového snímku trochu problém. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To už ste nás mohli rovno podrezať.“ Natočiť taký nudný, pomalý a nezáživný film o tak silnej a šialenej skutočnej udalosti, to sa často nevadí. Dvojnásobne u Franka Marshalla, ktorý tak skvele debutoval zábavnou Atrachnofóbiou. A potom nakrútil toto. Túto vec. Niektorým filmom býva občas vyčítané, že príliš tlačia na pílu. Niekedy však býva najväčším záporom snímky práve to, že na nič netlačí, hoci by bolo pre tempo, atmosféru a celkovú chuť lepšie, aby tlačila. Tu si (zrejme) tvorcovia povedali, že kanibalská realita už žiadne ďalšie tlačenie na pílu nepotrebuje. Prakticky je však Frankov dvojhodinový film nezáživný, rozťahaný a nezdravo nevýrazný. Slabé herecké obsadenie (jedinou známou tvárou je nevýrazný Ethan Hawke) len definitívne potvrdzuje, že máme dočinenia s ambicióznym, no nakoniec (bohužiaľ) bohapusto priemerným filmom s premrhaným potenciálom. ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

Tak tohle by snad ani zvrhlý mozek scénáristy nevymyslel... to se prostě muselo stát. Klobouk dolů před těmi kluky, muselo to být dost strašné. Nejvíc mě šokovalo, že to maso jedli.... syrové. Nevím proč, ale tak nějak jsem si představovala aspoň nějakou tepelnou úpravu... no nic, raději se v tom nepitvat a už vůbec nepřemýšlet, jak by se člověk zachoval v jejich situaci. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Skoro až neuvěřitelný příběh o touze přežít, silné vůli a chuti nevzdávat se. To, co si museli tito týpci prožít bych nepřál nikomu, nejhorší je to rozhodnutí sníst lidské maso svých mrtvých přátel, na to museli být opravdu silné povahy, ale pokud chceš přežít, nemůže jinak. Strhující příběh se silným tématem, výborným scénářem, opravdu výborné dílo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

silný příběh jehož zpracování mě ovšem u srdce nechytlo a místo toho abych se o hlavní hrdiny bál a prožíval s nimi jejich neštěstí tak sem jim to úplně nevěřil. Celkem bych si tohle dokázal představit mnohem intenzivnější a ani ten kanibalismus mi tu nepřišel kdovíjak kontroverzní, ale spíš jako logická volba zoufalých lidí jako jejich jediná možnost přežití....65% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • O úsilí po dosiahnutí maximálnej autentickosti svedčí aj skutočnosť, že nakrúcania sa ako poradcovia zúčastnili aj niektorí z tých, čo to všetko prežili na vlastnej koži a herci, obsadení do hlavných úloh typovo zodpovedali svojim reálnym náprotivkom. (ash99)
  • Otevírací a závěrečnou scénu, kdy se k nehodě vyjadřuje John Malkovich jako Carlitos Paez, napsal pro film právě skutečný Carlitos. (Morien)
  • Film se natáčel chronologicky, což je u filmů s podobnou stopáží neobvyklé. Záměr tvůrců byl věrohodněji vytvořit atmosféru mezi trosečníky. (Morien)

Reklama

Reklama