Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento film dávala kedysi Markíza v nedeľnej večernej sekcii "Skutočný príbeh". Väčšinou sa jednalo o televízne, častokrát rodinné neškodné filmy. Takže Alive ma dosť zaskočil. Filmy, odohrávajúce sa v zasnežených horách majú body naviac už za tú atmosféru, tu máme k tomu ešte niečo "navyše". Dúfam, že sa niečo podobné nestane s dnešným uruguayským futbalovým týmom, keby niekto zjedol Diega Forlana, bola by to škoda. VIDENÉ ZNOVA 11/2019: Len škoda tých náboženskýh kecov, ale zase v ich situácii sa človek ani nemôže čudovať. Hodnotenie nebudem znižovať, aj keď by tri hviezdy úplne stačili, predsa len spomienky na prvé pozretie vyvolávajú stále nostalgiu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, zpracování slabší. Poctivá devadesátková výprava je vždycky plus - film působí dost realisticky a prostředí velehor zajišťuje hezké scenérie. Bez umělého digitálu. Ovšem při více jak dvouhodinové stopáži tomu citelně chybí tempo a výraznější režijní otisk. A co si budem, je to trochu nuda. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John Patrick Shanley / Predloha: Piers Paul Read (novela) | Hudba: James Hewton Howard | Distribúcia: Buena Vista Pictures (USA, CA), United International Pictures | Štúdio: Touchstone Pictures, Paramount Pictures, The Kennedy/Marshall Company | Rozpočet: 32 miliónov $ | Tržby: 36,733,909 $ || Silný príbeh zo života, ktorý zďaleka nebol dokonalo zfilmovaný vzhľadom k častej rozťahanosti scén v strede filmu. Avšak konečná pasáž je takým emočným ohnostrojom, že sa mokrým očiam neubráni snáď ani drevorubač. 70% | HD, HD650, HU DTS | ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Tak neuvěřitelné, ale přeci jen se to vážně odehrálo. Skupina namyšlených hráčů, která svedla boj o holé přežití s nedostatkem potravin, s všudy přítomnou a nevypočitatelnou horskou přírodou. Kanibalismus je ovšem hodně zatracované téma, ale v tomto případě se přeživším ani nedá divit a tak dává divákovi brouka do hlavy v otázce, jak by se zachoval on sám. Což je největší pozitivum tohoto filmu, poselství o životě a vůli přežít. Těžko uvěřitelné, přesto skutečné. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl někde ztroskotat, tak bych si radši vybral ostrov v Pacifiku, než zasněžené hory. Dobrý film, ale nedokázalo mě to po celou dobu dostatečně zabavit. Několik silných momentů se tady najde a jako boj o přežití to funguje velmi dobře. Film dokáže diváka vtáhnout do děje, ale jak říkám, mě to až tak neoslovilo. 65% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Herci, kteří představovali ragbyové hráče, museli držet drastickou dietu. Aby na začátku vypadali mohutný a na konci kost a kůže, museli zhubnout okolo 20 kg. Jejich denní příjem byl 1100 kalorií, přičemý běžný člověk potřebuje zhruba 2900. Jejich jídelníček sestával z misky pšeničné kaše, 1 dcl pomerančového džusu a sklenice mléka. Oběd zahrnoval 2 šálky zeleniny a celozrnný rohlík a večeře 10 bobulí vína, plátek sýra a 4 keksy. Herci se tak alespoň chodili dívat do cateringového stanu, jak si dávají do nosu ostatní členové štábu. (Babba)
  • Každé ráno muselo letět pět helikoptér, aby dostalo štáb a herce na místo natáčení. (Morien)
  • Scéna havárie se natáčela devět dní. Většina herců ke konci dnů plných natřásání se na simulátoru musela užívat léky proti nevolnosti. (Morien)

Reklama

Reklama