Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (23)

Městečko South Park - Moč (2009) (epizoda) (S13E14)

  • Epizoda je parodií na katastrofický film 2012 (2009), který měl premiéru několik dní před jejím uvedením. Pokusy na opicích odkazují na film 28 dní poté (2002) a záchranář držící v ruce červenou dětskou botu odkazuje na film Přežít (1993). (Zdroj: ČSFD)

Sněžné bratrstvo (2023)

  • Na rozdíl od závěru filmu Přežít (1993), v němž zbylí přeživší v trupu letadla zjistí, že jsou zachráněni, až podle zvuku blížících se vrtulníků, závěr tohoto filmu přesně zobrazuje, jak přeživší zjistí, že se Nando (Agustín Pardella) a Roberto (Matías Recalt) dostali do civilizace díky vysílačce, což vede k tomu, že se připravují na svou záchranu. Film však také zobrazuje, jak jsou zbývající přeživší zachráněni všichni najednou. Ve skutečnosti zpočátku nebylo ve vrtulnících dost místa, aby mohli být všichni zachráněni okamžitě, a tak byla zachráněna část skupiny, zatímco zbývající muži zůstali na hoře ještě jednu noc. Dva ze tří záchranářů, kteří měli zůstat přes noc se zbývajícími muži, se údajně odmítli přiblížit ke špinavému trupu, a tak si postavili stan venku, zatímco druhý záchranář se rozhodl spát v trupu, aby poskytl pohodlí ostatním mužům. (Johnny.ARN)

Sněžné bratrstvo (2023)

  • Tento film se zabývá následky záchrany přeživších podrobněji než film z roku 1993. Není zde však zachycena reakce veřejnosti na zprávu o kanibalismu, když se nakonec provalí. Přeživší si tento detail nechávali pro sebe tak dlouho, jak jen mohli, a mluvili o něm pouze se svými rodinami. Veřejnost se dozvěděla, že jedli zásoby z letadla a rostlinnou hmotu nalezenou v horách. Jakmile se to rozkřiklo, uspořádali přeživší jednu tiskovou konferenci, kde o této záležitosti diskutovali. Předvídatelně se našla veřejnost, která byla zděšena, a podnítilo to mnoho debat na téma morálky v situaci přežití. (Johnny.ARN)

Hora mezi námi (2017)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia, a tiež v Londýne. Na rovnakých miestach na natáčal aj film s rovnakou témou (pád lietadla), a to Prežiť (1993). Film sa natáčal od 5. decembra 2016 do 17. februára 2017 a v júli 2017. (MikaelSVK)

Mezi vlky (2011)

  • V první noční scéně se skupina přeživších baví o filmu, ve kterém jiná skupina přeživších snědla své mrtvé přátele a ve kterém hrál ten "týpek z Training Day". Jedná se o snímek Přežít (1993) a herce Ethana Hawka. (Jolinar)

Reklama

Reklama