Reklama

Reklama

Silo - Season 1

(série)
Trailer 3

Epizody(10)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (46)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu neznám, nečetla jsem, tedy ničím neovlivněná přijala jsem tuto vizi postapokalyptické budoucnosti lidstva tak, jak mi ji tvůrci naservírovali a valím si to na příjemné filmové vlně.. Silo je zcela pochopitelně bezpečné místo pod zemí, pokud držíte hubu a krok, na nic se neptáte a hlavně ctíte všechna  pravidla Dohody.. No a jakmile se objeví někdo, kdo se moc ptá a strká nos do věcí, do kterých mu prý nic není, nastává den čištění.. Příběh pěkně odsýpal, místy i v hutném napětí, herecký ansámbl sympatický, vizuál podmanivý a hudební podmaz zajímavý, tedy u mě spokojenost.. ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

3,5* // Dobrej začátek i konec, ale prostřední epizody byly docela vata, kdy postavy řešily podle mě nedůležitý a nezajímavý věci. Knížku jsem četl, ale vůbec si ji nepamatuju, takže nemám problém s případným odkloněním od předlohy, ale přišlo mi, že ve většině epizod docela promarňovali potenciál tématu. Snad bude druhá série lepší. ()

Reklama

Batahst8 

všechny recenze uživatele

8.5/10. Rozhodně jeden z nejlepších seriálů roku. Apple je známý svou produkční vyšperkovaností a tím, že na svou streamovací službu nepošle jen tak něco a tenhle seriál je toho jasným příkladem. Silo je, co se týče produkčního hlediska naprosto bezchybný projekt, jenž vypadá naprosto výjimečně v každé jednotlivé scéně a posílá většinu třiačkových hollywoodských blockbusterů úplně do háje. Skvostně pracuje s atmosférou, kdy každý následující díl atmosféru víc a víc napíná, až nakonec dojde k epickému 3 dílnému finále, které působí neskutečně epicky. Atmosféře dopomáhá výborný soundtrack, který v některých místech působí skoro až klaustrofóbicky a úžasní herci, kdy to hlavně táhne parádní Rebecca Ferguson, která dokáže prodat na svém obličeji i minimální emoci, ale super byl i David Oyelowo, i když ten je tady fakt málo. Kdybych ale měl něco vytknout, tak to je prostředek seriálu (epizody 4- 6), který extrémně, jako fakticky extrémně zpomalí tempo a řeší příběh, jenž by se stačil odvyprávět, tak za epizodu a půl. Jinak hajp na druhou sérii je enormní, a co jsem tak slyšel, tak se máme na co těšit. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Silo mi sadlo ako sviňa! Namakaná atmosféra, premakaný príbeh, úvodná znelka ppči... Síce mi v priemere, po hodnotení každej jednotlivej časti, vyšli "iba" štyri hviezdičky, čo som sám teda čumel, celkovo však tomu udeľujem bez zaváhania plnú paľbu. Na každú jednotlivú epizodu som bol nažhavený a nemohol som sa jej dočkať tak, ako sa už nemôžem dočkať netrpezlivo druhej sezony. V 2024!!! Oni ma chcú asi zabiť... ()

M.E.K.Y 

všechny recenze uživatele

Po první sérii nakonec spokojenost. Místy hutná až svírající atmosféra uzavřené komunity sila, depresivní hudba. Výborná Rebecca Ferguson . Prostřední díly sice slabší, ale vyvažuje to začátek a především konec, který nechává dveře otevřené do neznáma a divák se tak má nač těšit a k čemu vracet... ()

Galerie (87)

Zajímavosti (1)

  • Pokud by Julie (Rebecca Ferguson) stříkala vodu na rozžhavený poklop o několika set stupních, tak by se ve skutečnosti popálila o vodu padající na ni zpět. V nádraži by se poté voda uvařila. (Dvorik)

Reklama

Reklama