Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

Morien 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci anglického semináře vedeného rodilým mluvčím (společně s Only fools and horses). Když jsme měli tyto dva seriály srovnat, který je lepší, většina uvedla Koně a hlupáky, což lektor odsouhlasil s tím, že humor Otce Teda je takový vulgárnější a stupidnější. A právě proto mně se tohle líbilo víc. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Proboha kdo může toto připodobňovat ke klasikám britských sitcomů jako black Books a Jistě pane ministře, to nepochopím. Sice sympatické téma dělání si srandy z kněžích na vesnické farnosti, a z církve celkově, ale po inteligentním suchém humoru tu není ani vidu, ani slechu. Místo toho... britská verze Blbého a blbějšího, kde se většina vtipu točí kolem hoven a tělních tekutin, retardovanosti všech okolo, a faktu že jsou na malém ostrově kde nic není. Satira na církev neexistuje, jen trapnost, hloupost, a nuda. ()

Reklama

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Zatím nejslabší práce Grahama Linehana, která je pozadu oproti IT či Black Books mílovými kroky, ale v té době ještě taková konkurence na Britských ostrovech nebyla, a tak se za klasu považovat dá. Velké mínus je strašlivý nepoměr vtipných scén, kde je jimi jeden díl zcela nabitý, ale na další už žádné nezbyly. Například po pilotu jsem měl ohromnou chuť to zabalit. Řekl jsem si tedy, že zkusím ještě druhý, a v případě neúspěchu končím. Ten mne doslova bavil, tudíž stahuji třetí. A vida, opět jsem se dočkal zklamání. A takhle to pokračovalo celou první sérii, a poté mi došla trpělivost. Prostředí, ve kterém se jednotlivé epizody odehrávají, je jistě zajímavé, herci sympatičtí, rozhodně je to nevšedně originální. 75%. ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Dějiště: Craggy Island, zapomenutý ostrov kdesi poblíž Irska a místní fara. Postavy: Tři kněží odsouzení svými nadřízenými - pro ne zcela přesně specifikované incidenty - k zřejmě doživotnímu pobytu zde. Dobře uklizení, nikoho neohrožující, nikoho nezajímající. A tak hlavním nepřítelm je jim (mimo místního biskupa) především nuda. - Tenhle seriál mě vážně baví ... A baví mě o to víc, že sama přesně nerozumím tomu proč. Je to s podivem, ale přestože jsou tři hlavní hrdinové notně přemrštění, dokážu uvěřit v jejich existenci. A tak se ptám, co je to, proboha, vlastně za chlapíky? - Teda vidím jako muže odsouzeného k životu, který si nevybral - v totálním zapadákově, navíc spoutaného pravidly, o nichž není na 100% přesvědčen. Věčně unuděný, deprivoný, občas rebelující - nikdy příliš. Dougal je zas velké naivní dítě, takový čistý bloud, který zásadně říká, co si myslí, i tehdy, kdy je to naprosto nevhodné. Byl by z něj bezvadnej hippie. Pokud jde o můj názor, tak na Craggy Island ho určitě uklidili právě pro jeho nebezpečnou upřimnost. Pak je tu ještě Jack, ale rozebírat jeho osobnost nemá mnoho smyslu, protože ji dávno utopil v lahvích whisky. Každopádně vypadá na chlapíka, kterému žádná pravidla nikdy nezábranila v tom, užívat si život podle svého. Celkem rozjetá partička, která to však ke své smůle většinou nemá kde rozjet :) - Příjde mi příliš jednoduché označit Otce Teda nálepkou "proticírkevní" humor. Je to spíše ten nejprapůvodnější druh legrace, kdy si utahujeme z důstojných věcí. Řekla bych, že Almodovarovy jeptišky z jeho filmu Černá roucha jsou vzdálenými příbuznými tehle irské trojice duchovních. Pravda, i já si teď nechtěně budu představovat, že to v katoliské církvi vypadá jako v tomto seriálu. Ale koneckonců, kdyby to na ostaních farách vypadalo jako na té z Craggy Islandu, byla by to docela legrace. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Vtipné, britské, vybrané, trefné, originální. Naprosto fámozní. Sitcom zasazený do jednoho osamoceného ostrova a "rodiny" otců. Přivítá vás zde otec Ted, který je z celé sebranky poněkud nejnormálnější a je takovou hlavou klanu. Dál se na vás usměje poněkud zaostalejší otec Dougal. A hned v rohu místnosti vás seřve věčně podnapilý otec Jack. K tomu vám hospodyně s úsměvem vnucuje čaj tak dlouho, dokud si ho nevezmete. Když jsme se seznámili s celou "rodinou", je čas na nějaké to dobrodružství, a že jich je opravdu hodně. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Jednu z vedlejších postav si zahrál scenárista seriálu Graham Linehan, a to otce Gallaghera. Je to ten, který se zeptal, zda by nebylo vhodné se pomodlit a jemuž jiný kněz vyznal lásku. (Nathaniell)
  • Postava paní Doylové je inspirována matkou Grahama Linehana. (Asgy)
  • Otcovo slovo "feck" se dokonce zapsalo do slovníku běžné angličtiny, a to proto, že se může stát společensky přijatelným zaklením místo současného velmi vulgárního slova "fuck". (Ruuzha)

Reklama

Reklama