Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Krkolomný konec lehce poznamenal celkové hodnocení, neboť překombinovatelnosti bylo v závěru učiněno zadost. James Woods a překvapivě i Daniel Baldwin jsou skvělí, Carpenter má z pozice režiséra vše pevně v rukou a scénář taky docela šlape - odkaz na české kacířství ve 14. století docela potěšil. Hodně krve rovná se tentokrát i přehršel zábavy. 7/10! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Od těch 90. let to Carpenterovi moc nešlape. Snad jen Šílenství a Útěk z LA ještě mají úroveň předchozích filmů, ale všechno ostatní jsou jen takové nedotažené věci bez původní atmosféry. Upíři jsou mírně nad tento průměr, ale také jim chybí něco víc, co by si člověk zapamatoval jako u Věci, Oni žijí, Mlhy a dalších. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Není to zlé. Ale od pana Carpentera jsem zvyklý na silnější kusy. Pro mě osobně je i jeho poslední(?) film lepší. Nicméně, přes to, a v rámci snesitelnosti, zmodernizované upíří téma (upíry jsem nikdy nemusel a už se to těžko někdy změní) a díky Maxi Rennovi z Videodromu, jde o koukatelné dílko, kde jen tak bizarní shodou okolností hraje Laura Palmerová. Bylo by zajímavé, si srovnati předlohu s filmem. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Klasický Carpenterův "macho" styl a super "B" feeling. Tentokrát s krásnou kamerou a westernovým nádechem. Jamesi Woodsovi role ve Vampires fakt sedla, je to prostě ten správnej drsňák, ve správným béčku. Úvod filmu, myslím tím první lov (spíš je to vybíjení) upírů, je naprosto úžasný. Po odvetě ze strany hlavního krvesajce sice film trochu ztratí "drajv", ale stále je to fajn upírskej kousek. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prekliatim tohto flicku je Carpenterove meno stojace za nim. Nieje to zapor samozrejme, ale zklamal zrejme vela ludi, ktory Carpentera poznaju trochu inak (Vec, Hmla). Ak by to reziroval niekto iny (v resp. bol by to ten isty film s inym menom na poste rezisera), verim tomu, ze film by sa stal jednym z najoblubenejsich becok 90-tych rokov, hned vedla Desperada ci Od sumraku do usvitu. Pre mna takym aj tento film je, Zabavne, stylove, napratane tvrdackou atmosferou a paradnym soundrackom. Mas dva dni. Avsak nech pojdes kdekolvek, ja ta najdem. Najdem ta a zabijem ta. A to dievca tiez. (8/10) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Film je natočen na motiv knihy "Vampire$" od Johna Steakleyho. (Mr.Bulanek)
  • James Woods měl od Carpentera povolenou improvizaci, kterou dle režisérových slov hojně využíval. (Terva)

Reklama

Reklama