Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to nebylo tak pitomé, jak jsem se bál. Tedy... Ano, jistě... Pitomé to samozřejmě bylo, ale tím lepším způsobem. Phil Tippett není vůbec špatný režisér, akční scény (o nichž vlastně celé pokračování Hvězdné pěchoty je) mu jdou od ruky a z omezeného rozpočtu vyždímal maximum, díky čemuž brouci vypadají vážně dobře a dočkali jsme se i zajímavého nového druhu. Ani scénář není úplně jalový, na krev a černý humor se nezapomíná a herecké výkony ("výkony") jsou srovnatelné s původním filmem... Jen je to zkrátka televizní počin, a tak prostě a jednoduše nemůže být tak rozmáchlý jako Verhoevenův majstrštyk. Kdyby vznikl seriál, myslím, že by tohle srovnávání odpadlo a brouci by si televizní příznivce našli snáz. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jedinou složku, co se mi relativně líbila, představoval vývoj příběhu á la 'Věc', protože v tom, že se volné pokračování celé odehrávalo v jedné opuštěné polofunkční strážní věži, jsem problém neviděl. Jinak ovšem všechno špatně, až směšně: toporným střílením brouků počínaje, volovinami ve scénáři, impotentní režií i hnusným vizuálem pokračujíce, debilním chováním a patetickými řečmi neschopných pěšáků konče. PS: Jaktože seržantku hrála stejná herečka, jejíž (jiná) postava v jedničce zařvala (Brenda Strong - Kapitán Deladierová)? ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak co si budeme nalhávat tenhle film jedničce nesahá ani po hmyzí kotníčky, ale jako takovej temnej malej bráška to neurazí. Jak film plynne, atmosféra houstne a na konci už je to opravdu brutální vybíjená a já se překvapivě bavil. Erotiku si zde také užijete takže si to shrneme. Pokud máte rádi nízkorozpočtové sci-fi horory, kde se sexuje, stříkají litry krve a nakonec už lítají ruce, nohy, hlavy, střeva a postavy padají jak mouchy po zásahu repelentem tak se budete bavit. Jen musíte překousnout, že s jedničkou to má společné asi jen to téma. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Oproti prvému dielu išla kvalita až nehorázne dole, s tým vcelku kvalitným prístupom Paula Verhoevena to má pramálo spoločného. Starship Troopers 2 je dosť nelogický, plný chýb a evidentne trpel nedostatkom rozumu (aj na B film je to málo). Herecké výkony skoro žiadne, ale to mi moc nevadilo. V týchto filmoch to nie je to prvoradé. Film plný tmy (čo mi vo filmoch nevadí), ale v tomto prípade išlo prostredníctvom tmy zakryť ten dementný prístup a absenciu nápadu. No ale 1* to odomňa má, aj keď tam nebola atmosféra, ale za tých pár krvavých efektov a poslednú milú dialógovú scénu pri nábore nových členov – „Pospěš si, špunte. Potrěbujem čerstvý maso do mlejnku.“ Ale ináč veľká bieda. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Suverénně za hranicí odpadu. Je to přesně ten film, kde se ještě nesmějete jeho trapnosti, ale zároveň se ukrutně nebavíte. S původní Hvězdnou pěchotou a její myšlenkou to nemá vlastně nic společného a v zásadě došlo k naprostému nepochopení látky, na kterou film "navazuje". Pěchota dvě je pouhopouhá laciná vykrádačka všech známějších hororových sci-fáren, především Aliens a The Thing. Napětí se ztratilo v záplavě filmařské impotence, neschopnost vyděsit je tradičně nahrazena "nechuťárnami". Prostě podprůměrný laciný Béčko. Za shlédnutí nestojí, koukejte radši do kamen. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • Mraky se vytvářely mimo jiné s pomocí toaletního papíru. (ČSFD)
  • Postava kapitánky vesmírnej lode, ktorú v predchádzajúcom filme Hviezdna pechota (1997) stvárnila Brenda Strong, zomrela. Napriek tomu sa herečka objavila aj v tejto snímke, ale v inej úlohe. (AxelWers)
  • Socha Daxe měla ve skutečnosti pouhých 15 cm. (HellFire)

Reklama

Reklama