Reklama

Reklama

Dům hrůzy

  • Česko Dům na strašidelném návrší (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedem hostí, sedem zbraní...  Klasika amerického hororu od legendárneho Williama Castleho.
Vitaj, milý návštevník, volám sa Frederick Loren a vybral som ťa, aby si so mnou strávil jednu noc v Dome na strašidelnom návrší. Iste si o ňom už počul. Pred rokmi sa tu odohrala séria vrážd. A dnes, dnes si tu ty a tvoji kolegovia, aby ste dokázali, že povesti o strašidlách a dušiach nebohých sú iba výmyslom. Za to že prečkáš noc v Dome, získaš rovných 10 000 dolárov. Pre svoju vlastnú ochranu príjmi, prosím, túto zbraň. Máme ju tu všetci. Je nabitá. Neboj sa ju použiť... (macclain)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený starší hororový kousek s příchutí krimi. Již samotný úvod dokáže diváka přitáhnout k zajímavému příběhu, kde tajemný milionář nabízí pozvaným hostům za přečkání noci v domě opředeným hrůznými legendami velkou sumu peněz. Hosty si samozřejmě vybral tak, aby potřeba peněz byla silnější než jejich vlastní strach. Provedení samotného fimu je zdařilé a spolu s vynikajícími hereckými výkony tvoří příjemnou podívanou. Dějové zvraty spolu s výborně budovanou atmosférou působí dost silně a navíc vše ještě vylepšují zdařilé duchařské efekty, u kterých se divák zajisté nejednou lekne. Já se bavil na čtyři hvězdy. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Dům hrůzy má už nějaký ten pátek za sebou a je na něm znát zub času, který tento klenůtek trochu okousal. Jenže Dům hrůzy má tajný trumf...a to skvělého Vincenta Price, který nikdy nebude zastaralý, neboť jeho hororový herecký talent nezná běh času. Ostatní herecké představentsvo mu pouze sekunduje a nepředvádí nic mimořádného. Dům hrůzy nijak nenudí a ke konci jsem se i do příběhu solidně zakoukal, ale co si budeme povídat, žádná zázrak to není. Tenkrát možná, ale dnes mohu doporučit hlavně těm, kteří na Vincenta Price nedají dopustit a berou ho jako King of the Horror! Kým také je:-) ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Horor to moc nebyl, spíše doopravdy krimi. Film se pořádně rozjel až 15minut před koncem. Atmosféra a hudba byla více než povedená, stejně dobře na mě působily i herecké výkony, obzvlášť doopravdy vynikající a charismatický V.Price v roly hostitele Fredericka Lorena. Scén u kterých sem se lekl taky nebylo moc, přesněji byla jedna a to hned v úvodu snímku. No to že v domě bylo hned od začátku podle majitele W.Pritcharda sedm duchů, to rozhodně nevypadalo. Remake a jeho pokračování už byly o poznání více hovorovější, i když kvalitativně to nebyla taky zrovna velká sláva. 6/10* ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Povedený černobílý detektivní filmeček s prvky hororu. Trochu něco na způsob Agathy Christie.Několik lidí je uvězněno ve starém domě,ono to spíš připomíná takovou menší pevnost. No, uvidíme jak se s tím poperou. Kdo komu usiluje o život a opravdu tam straší, nebo je to jen výplod lidského strachu? Nakonec vše dobře dopadne. Zlo je potrestáno a to dost nezvyklým způsobem, rozpuštěním v kyselině. Slepé paní správcové jsem se lekla.Uuááá! A kostlivec - loutka taky dobrý. " Nejdřív si přijdou pro mě a pak si přijdou pro vás ." Pro mě tedy určitě!! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

"Pět rozličných osob je pozváno na party s názvem 'Strašidelný dům'. Výstřední milionář a jeho žena jim každému slíbí 10,000 $, pokud přežijí noc ve stavení s vražednou minulostí." Skvělá první polovina dává tušit pořádný strašidelný film, ale v té druhé se z něj stává spíše jakási detektivka. Vcelku to není špatné, protože kouzlo, spád ani zajímavé momenty neschází, ale od filmu jsem čekal pořádný dobový horor - ne válku dvou manželů s honbou za vrahem. Naštěstí tři hvězdičky zachraňuje kromě výborného hudebního doprovodu kdo jiný než Vincent Price, který s klidem dominuje celému hereckému obsazení, a perlí přesně jak se od něj očekává... No a nakonec je to on, kdo se směje naposled. There's been a murder almost everyplace in this house! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Na natáčanie úvodných záberov v exteriéri bola použitá budova The Ennis Brown House v Los Angeles, ktorú v roku 1924 postavil Frank Lloyd Wright a v súčasnej dobe je uvedená ako súčasť Národného registra historických miest v USA. (beso74)
  • Natáčanie trvalo 14 dní, od 3. do 16. septembra 1958. (beso74)
  • Populárny strašidelný motív z filmu je dielom skladateľa Richarda Kayna. Mal pôvodne aj text, pre účely filmu sa napokon použila jeho inštrumentálna verzia. (beso74)

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama