Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

kingik 

všechny recenze uživatele

Seagal se po jedničce pustil do celkem, pro mě, o něco zajímavější dvojky. Vlaková souprava, v ní instruované přepadení, byla náležitě využita. Seagal běhal, lámal kosti a nepůsobilo to nijak trapně. Režisér Geoff Murphy byl přece jen zkušený akční specialista, který vždy razil méně keců a více akce. Co naopak filmu ublížilo, bylo právě to, co mně na Seagalovi vadilo celou jeho kariéru, tedy myšleno jeho zářnou kariéru, a než spadl do toho septiku zetkových produkcí. Je nepřemožitelný, nenajde za film důstojného soupeře. Prostě superman. Trochu ho polidštit by nebylo na škodu. Tím se také vytrácí z filmu napětí, protože zkrátka vědomí, že hlavní hrdina je bezchybná mlátící mašina, nedává prostor o něj se bát nebo mu přehnaně fandit. Vedle něj je ve filmu také k vidění tehdy mladičká Katherine Heigl. Hlavní záporák mohl být vybrán lépe. Typický akční film devadesátých let se svými slabinami a přednostmi. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Čo to bolo?" - "Orgazmus." Remake nebezpečného úteku s Geneom Hackmanom? Videl som toto béčko v r. 1995 v kine. Mal som 13 rokov, čo bol dokonalý vek pre podobné filmy. Napriek tomu som bol už vtedy sklamaný. Fakt. Dvojka sa skvelej jednotke nemôže rovnať. Prostredie vlaku má niečo do seba (dokonca by som bol schopný a ochotný pripustiť, že je o čosi atraktívnejšie, než vojenská loď), Seagal je stále patrične drsný (pamätám si ale, ako sme s mamou v kine boli hrozne sklamaní, že nemá vrkoč) a z niektorých akčných úderov doslova strieka krv. Lenže je tu aj miestami dosť strašná triková stránka (VEĽMI trápna zadná projekcia) a banda grázlov sa na tých z jednotky, v čele s Garym Buseym a Tommym Lee Jonesom, ani omylom nechytá. Nový dejový motív v podobe hrdinovej dcéry tempo skôr zdržuje, než aby by mu pomáhal. Paradoxne, s odstupom rokov toto drsné béčko hodnotím o čosi pozitívnejšie, než v dobe premiéry. Páči sa mi drsnosť, páči sa mi monumentálnosť Poledourisovej hudby, páči sa mi vlak i výprava strmých, majestátnych hôr Colorada. Ale aby Geoff Murphy nakrútil takúto zastaranú blbosť dva roky po trikovo revolučnom Jurskom parku (a tri roky pred Matrixom), to mi hlava neberie. Po finančnej stránke to síce nebola úplná tragédia, dvojka celosvetovo zarobila fajnových 104 miliónov, ale zas sa oproti jednotke podstatne navýšil rozpočet na 60 miliónov (jednotka stála 35 a celosvetovo trhla 156). ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +výborná akce, dobré souboje, hlášky, Katherine Heigl, různé Seagalovi vychytáky -ke konci trošku trapné/// V pořadí sedmá seagalovka, která volně navazuje na Přepadení v pacifiku. Nejvýraznějším plusem tohoto filmu je postava Casey Ryback. Hlášky záporáků na jeho adresu patří k těm nejlepším. A je pro to taky důvod. Steven se tu mladí, střílí, šermuje, nastražuje různé pasti a vůbec o zábavu je díky němu postaráno. Opět trošku váznou scény v americkém velení, ale něco podobného patří k jakémukoliv filmu. Akce a efekty jsou i na dnešní dobu dost slušné, hudba v pohodě doplní výslednou atmosféru. Radost se dívat. Zde je Seagal v té nejlepší formě./// Celkem 87%/// ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Seagal chodí půlku filmu po vlaku, krátce si zahraje na MacGyvera, aby nakonec mohl vytáhnout své sekáčkové ruce na finálního bosse. Stejně tak jako v tomhle filmu by se mělo jednat s černými pasažéry, vyhodit je z vlaku. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Efekty jsou průměrné (především závěrečná "modelová" srážka je nechtěně roztomilá) a logika se občas z obrazu vytrácí, aby unikla Seagalovým ranám. Nicméně Seagal je ve vrcholné formě (hmotností, bojem i hláškami), záporáci přesně obsazení a příběh, ač rozhodně není chytrý (tleskací konec je na pěst), nepostrádá hutné kvantum vynikajících hlášek a funkčních dějových klišé. Prostředí vlaku je využité do mrtě, akce střídá akci (hluchých míst je tu minimum) a Katherine Heigl je navíc zatraceně žhavá. Jedna z mých nejoblíbenějších seagalovek... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • Lokomotíva z filmu patrí spoločnosti Oregon Pacific Railroad. (m.a.t.o.)
  • Krill (Gary Busey) z Under Siege sa mal vrátiť aj do pokračovania Under Siege 2: Dark Territory, ale Stevenu Seagalovi sa to nezdalo ako dobrý nápad, a tak to zamietol. (Seag)
  • V závěrečné bojové scéně "na nože" mezi Rybackem (Steven Seagal) a Marcusem Pennem (Everett McGill) byly použity nože Gerber Mark II, se kterým bojoval Travis, a Mad Dog ATAK, který použil Ryback. (Dragoni)

Reklama

Reklama