Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to už tak špičkové ako Prepadnutie v Pacifiu, ale stále sa jedná o jednu s lepších Seagaloviek. Akcie sú stále dobré, hlášky tiež nechýbajú a záporáci sú správne nechutný. Dvojka obsahuje trošku viac efektov, ktoré sa ale moc nepodarili, ale nejedna sa ani o žiadnu tragédiu. Jediné plus alebo v čom ma dvojka navrch je len hudba Basila Poledourisa. Obľúbený soundtrack: Main Title. 70% - 3* ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Casey Ryback rád cestuje, a proto si po nedávné plavbě skrz Pacifik zabukoval dvě místenky v expressu Grand Continental. Kdyby vlakem cestoval dnes (2008), znovu by potřeboval dva lístky, jeden pro sebe a druhý pro svoji bradu, tehdy byl ale ve formě, takže s ním mohla cestovat neteř Sára v podání fešandy Katherine Heigl. Rodinný výlet malebnou coloradskou pahorkatinou se změní v akční dobrodružství, jenže štěstí přeje připraveným, a Ryback je připraven vždy svého nepřítele efektním způsobem usmrtit, a proto má v mnoha momentech i kousek toho štěstíčka. Škoda jen, že již tolik nevyužívá svůj arzenál osobních technik, ale protivníky povětšinou jen odhazuje (i když atraktivně) z jedoucího rychlíku nebo je pouze jednoduše střílí. Závěrečný duel s noži a sekáčkem je delší, ale slabší než na Missouri, možná také díky tomu, že Everett McGill nebudí vůbec respekt a svým projevem působí jako špatně poskládané žehlící prkno. Ačkoliv je to celé zábavné a dočkáme se exploze F-117, uspokojení Brendy Bakke a hlavně srážky vlaků na mostě nad údolím, stále se jedná o slabší odvar prvního představení Casey Kurva Rybacka. Aikidó technika, která mě zaujala: dvakrát provedená technika proti sevření zápěstí nazývající se Nikkyo. 60 miliónů dolarů(rozpočet)/104 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

V době distribuce druhého "Přepadení" se muselo jednat o mírnou dezintegraci tradičního modelu postavy Seagala, ale dnes by jsme se mistrovi aikida klaněli. Originalita je tentokrát ještě slabší a hlavní záporák navíc nebetičně minul cíl, přesto samotné akce si užijete relativně dost. Nejen to, kilo a gram k tomu výborných hlášek filmu vytvářejí perfektní atmosféru. Proto pokud nechce Seagal aby se jeho jméno spojovalo výhradně s vtipy na jeho osobu měl by Caseyho Rybacka zatáhnout ještě do jedné akce. Horší než jeho ostatní pozdní počiny to snad nebude, jen ať už nehledá zvěř a nebrojí proti jaderné zkáze... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi jako by uplynula celá století od dob, kdy Steven točil takové pecky jako PŘEPADENÍ 2. Nemůžete tvrdit, že máte rádi akční filmy nebo Seagala a nezbožňovat tuhle nadupanou jízdu plnou zlámaných kostí a vazů, vrtulníků a hummerů, aut přeskakujících vlaky a vlaků projíždějících sebou navzájem, stealthů ničených v letu satelitem pro podzemní útoky, zábavných hlášek ("CASEY KURVA RYBACK!", "MYŠLENÍ JE MATKA OMYLU, KÁMO.", "JEŠTĚ NĚKDO SI MYSLÍ, ŽE JSEM TO POSRAL?", "SAKRA, ZNIČILS MI BUNDU."), zavilých teroristických xichtů, fešných kočiček a se zábavně přehrávajícím technokratickým záporákem a jeho military gorilou s kamenným xichtem a sekáčkem na maso. A s Poledourisovou mocnou hudbou! Škoda, že nadupané je to až od půlky a v té první Steven zabije pouhé dva teroristy, taky prostředí vlaku není tak wow jako byla minule letadlová loď... I tak se ale každý ignorant, který dal téhle akční pecce méně jak tři hvězdičky, u mě přihlásí o seagalovského buráka. Moje nejoblíbenější seagalovka. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Jediným zásadním problémem tohohle vcelku solidního akčňáku je stejně jako v případě prvního dílu (a vlastně víceméně všech 'seagalovek') paradoxně jeho hlavní hrdina. Seagalův Casey "Kurva" Ryback je zkrátka natolik bezchybný a "pohodářský", až je to otravné, protože se kvůli tomu z filmu vytrácí skoro všechno napětí. Když je vám už od začátku jasné, že ani ústřední padoušský drsňák (Everett McGill) proti němu nemá šanci (což je také symptomatické pro Seagalovy filmy), je něco špatně. Je porušen jeden z klíčových bodů úspěchu série SMRTONOSNÝCH PASTÍ - tam je protagonistou řadový policajt, de facto obyčejný chlap (rozhodně žádný elitní voják nebo něco takového), který není přehnaně geniální, nepřemožitelný, zranění ho bolí a jsou na něm vidět (srovnejte takřka neustále poraněného a krvácejícího Willise se Seagalem, který kolikrát utrpí sotva jedno bezvýznamné říznutí), což má za následek to, že je divákovi bližší a zajímá ho, co se (s ním) stane. 60 % ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • Rčení Travise Danea - "Štěstí přeje připraveným!" - je citát Louise Pasteura. (Lateef)
  • Aikido technika, která je ve filmu dvakrát (nejprve Sárou a na konci Bobbym) názorně předvedena, se nazývá Nikkyo. (Lateef)
  • Pri skúškach spôsobili iskry z lokomotívy požiar pozdĺž železničnej trate. Pred natáčaním preto musela byť lokomotíva upravená. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama