Reklama

Reklama

Miss Marple: A Pocket Full of Rye

(TV film)
všechny plakáty

Recenze (5)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ze tří dílů, které jsem prozatím viděl, je tenhle nejlepší. Opět bych se opakoval, co se týče hudby, atmosféry, úchvatného zpracování a fantastické Joan Hickson, takže dodám jen to, že Kapsa plná žita je opět věrná, zatraceně napínavá a je tam Peter Davison ve velmi důležité roli. Takže za mě opět spokojenost, tentokrát téměř absolutní. Kouzlu téhle série jsem, obávám se, už naplno propadl. 85%. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tento detektivní příběh z pera královny detektivek Agathy Christie nás zavede do vyšších kruhů anglické smetánky, kde hraje hlavní roli závist a nenávist rodinných příslušníků jedné zbohatlické rodinky. Jak už jsme si u Agathy zvykli, tak nám to pěkně zamotá a těch mrtvolek zde najdeme více než je únosné a samozřejmě nám do toho zaplete staropanenskou vyšetřovatelku slečnu Marplovou, která se zde vyloženě vetře do vyšetřování a začne zde plácat ty svoje podobenství, které nikdo nechápe. Musím podotknout, že tato verze slečny Marplové mi vyhovuje nejvíc a takhle nějak jsem si jí představoval při čtení všech románů, které jsem s touto chytrou horákyní četl. Moc lidí to tady nehodnotí a to asi protože to asi nedávali na nějaký tý český nebo slovenský televizi, ale to mi nevadí a musím podotknout, že jsem se parádně bavil a to zejména výběrem lokací, zpracováním této knihy a taktéž díky hereckým výkonům, které byli zábavné a taktéž musím podotknout, že výběr zejména menších rolí musel probíhat někde na poli, protože takových neokoukaných vidláckých ksichtů jsem dlouho neviděl. A musím opět podotknout, že jsem zase skočil Agátě na špek a to hlavně s tím, kdo je vrah. Vraždičky jsou propracované a točí se to vše kolem jedné dětské říkanky nazvané „Zpívej píseň šestipencí", jejíž začátek zní přibližně takto: Zpívejte píseň o šesti pencích, Kapsa plná žita. Čtyři a dvacet kosů, pečené v koláči. Když byl koláč otevřen. Ptáci začali zpívat; Nebylo to jemné jídlo, aby se postavil před krále? Král byl ve svém hraběcím domě a počítal své peníze; Královna byla v salonu, jedla chléb a med. Služka byla na zahradě, věšela šaty. Když dole přišel kos a vyrazil jí nos. Tak podle této říkačky se vše odehrává a také se v něm má najít řešení skládačky a jelikož si naše slavná Jana z posledního domu Horní, Dolní všímá i vrabců na střeše tak si to vše propojí v té své hlavě plné vesnických příběhů a bludů a řešení je na světě a proto mně nezbývá než hodnotit plným počtem a to je samozřejmě těch zasloužených 100%. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Kapsu plnou žita jsem kdysi četl, ale v paměti mi nezůstalo téměř nic. Televizní zpracování s nudnou Julii McKenzii jsem ke svému nynějšímu zjištění také viděl, ale z něj si nepamatuju už vůbec nic. Tuto adaptaci si ovšem budu pamatovat dobře a určitě se k ní ještě vrátím. Nejen kvůli znamenité Joan Hickson, která mě každým dílem baví čím dál víc, ale i povedené zápletce, díky níž se podařilo vystavět temnou atmosféru a fungující napětí. Herci ve vedlejších rolích jsou také zajímaví, především Tom Wilkinson jako inspektor Neele nebo hospodyně ztvárněná Selinou Cadell, která si o 15 let později zahrála nehezkou a všetečnou sestru Dr. Shepparda ve Vraždě Rodgerda Acroyda. Timothy West jako hlava rodiny, ďábelsky zahrál svou otravu. Nutno dodat, že ze čtyř viděných epizod jsem se bavil nejvíce. 90% ()

Fido 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle díl je opravdu výborný. A Joan Hickson navíc asi nejlépe odpovídá popisu Jane Marplové z pera Agathy Christie. Škoda, že se tento starší seriál o slečně Marplové už asi nedostane do vysílání ČT. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Režie GUY SLATER...Trochu komplikované, ale říkanka to Miss Marple napoví, kdo je vrah. Vtipné a důmyslné. ()

Reklama

Reklama