Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Richard Gibbs: 1. That's Why I Lie - Ray J [4:51] ,2. Let's Ride - Montell Jordan/Shaunta [4:53] ,3. Are You That Somebody? - Aaliyah [4:27] ,4. Same Ol' G - Ginuwine [4:21] ,5. Lady Marmalade - All Saints [4:03] ,6. Da Funk - Timbaland [4:29] ,7. Do Little Things - Changing Faces/Ivan Matias [5:09] ,8. Your Dress - Playa [3:59] ,9. Woof Woof - 69 Boyz [4:11] ,10. Rock Steady - Dawn Robinson [3:05] ,11. In Your World - Twista/The Speed Knot Mobsters [4:50] ,12. Lovin' You So - Jody Watley [3:35] ,13. Dance - Robin S./Mary Mary [3:38] ,14. Push 'Em Up - Eddie Kane/DeVille/DJ Toomp [3:46] ,15. Ain't Nothin' But A Party - Sugarhill Gang [3:57], ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství a opět rozumí zvířecí řeči. Záhy se seznámí s řadou němých tváří i s jejich problémy a stane se proti své vůli věhlasným zvěrolékařem, jehož vyhledávají zvířata domácí i divoká. Film byl natočen podle klasické knihy Hugha Loftinga a rozhodně ho více ocení dětští diváci. Pro dospělého je film příliš naivní, ale po trikové stránce mu nelze nic vytknout a Eddie Murphy hraje celkem obstojně. 40% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Už samotný nápad je bláznivý, aj keď chápem, že v 90.tych rokoch sa takéto nápady akceptovali. Dokonca si spomínam, že sme si tento film neraz požičali na VHS a spoločne sledovali. Teraz ma to ale neberie. Triky tu sú dobré, hudba snáď žiadna. Dieťa by snáď aj uverilo, že tie zvieratá naozaj hovoria. Ale inak ... Murphyho typický "humor" a samozrejme typicky americký koniec. Čo k tomu viac dodať. Asi by som to v tejto dobre neodporučil ani milovníkom rodinných filmov. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Člověk, který rozumí řeči zvířat a díky tomu, že je to lékař, dokáže je i léčit. To je Dr. Dolittle, týpek, kterému zvířata změní celý jeho život a přivedou ho až do blázince. Film sám o sobě je docela zajímavým dílkem, které pobaví a zaujme celou rodinu, nabízí docela vtipné situace a scénky a celé je to takové příjemně zvířecí a roztomilé. Eddie Murphy tyhle komediální role evidentně umí, a je to samozřejmě vidět a poznat. Navíc pozitivně hodnotím i spektrum zvířátek, která se zde objevila, od krys žijících v popelnici až po tygra, který chce spáchat sebevraždu skokem z věže. Už chyběla jen nějaká blecha nebo hmyz, a spektrum zobrazených zvířat by možná bylo kompletní. Těžko na téhle rodinné komedii hledat nějakou přidanou kvalitu, prostě konstatuji jen tolik, že v rámci žánru se jedná o pohodovou záležitost, která mě nejednou rozesmála. Film hodnotím průměrně a jako takový ode mne získává tři hvězdy. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Je zajímavý, jak takového komedie z konce tisíciletí najednou získávají nový lesk. Je to prostě důkaz, že se dneska už takový filmy netočí a je to škoda. Dr. Dolittle má v sobě plno scének, které za to rozhodně stojí. Je to příjemně krátký, tím pádem i úderný a bez zbytečných hluchých míst. Murphy tu je fajn stejně tak zvířata, tohle je rozhodně nejlepší z celé série. Kvality filmu k tomu ještě stoupají, pokud si pustíte novinku s Downeym. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama