Reklama

Reklama

Kniha džunglí 2

  • USA The Jungle Book 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lásku k divoké džungli má Mauglí stále hluboko uloženou ve svém srdci. Teď bydlí s lidmi ve vesnici a součástí jeho nového života jsou rodiče, malý bratříček a nejlepší kamarádka Shanti. Pobyt ve vesnici ale vyžaduje dodržování lidských pravidel, která jsou ve srovnání s úplnou svobodou v džungli pro chlapce trochu omezující. Stýská se nejen Mauglímu, ale i medvědovi Balú, který se za ním vydá do vesnice. V patách má lidožravého tygra Šér Chána, který se lidskému mláděti chce pomstít za své ponížení. Shanti a Balú spojí své síly, aby pomohli svému příteli porazit zákeřného tygra a sám Mauglí bude postaven před těžké rozhodnutí - zda se má vrátit ke svým starým přátelům, nebo zůstat ve vesnici s lidmi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joel McNeely : 1. I Wan'na Be Like You (The Monkey Song) - Smash Mouth [3:16] ,2. Jungle Rhythm [3:05] ,3. W-I-L-D [2:31] ,4. The Bare Necessities [1:51] ,5. I've Got You Beat [3:08] ,6. Right Where I Belong [2:36] ,7. Colonel Hathi's March (The Elephant Song) [2:31] ,8. Braver [2:02] ,9. Queen of the Jungle [2:11] ,10. He's a Lucky, Lucky Snake [2:25] ,11. Never Smile at a Crocodile [6:00], ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Marně jsem se snažil najít důvod, proč měl někdo potřebu po tolika letech natočit pokračování fantastické jedničky, když už od začátku je jasné, že nedosahuje ani z poloviny takových kvalit. Příběh je jedna velká bída, nezachraňují ho ani nezáživné písničky a kupodivu ani staré známé postavy. Humor absolutně nula, emoce rovněž žádné. Docela intenzivně jsem se nudil, což je u animáku vždycky velký špatný. Celkově vzato je Kniha džunglí 2 typickým nízkorozpočtovým pokračováním, jaké studio Disney točí většinou pro televizní produkci nebo video distribuci, které ani zdaleka nedosahuje kvalit svého předchůdce, je absolutně bez nápadu a spíš než by pobavilo, tak diváka leda unudí k smrti. 2/10. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Typicke pokracovani klasicke disneyovky,ktera trpi stejnym syndromem,jako vetsina disneyovskych pokracovani.Dej je velmi jednoduchy,nezazivny a bez nejakeho zvlastniho napadu a jiskry.Je to hezky namalovane,i kdyz animace je pomerne jednoducha a stroha(pokracovani vetsinou minou kina a miri rovnou na domaci nosice),takze malym detem se zavdeci a svuj ucel splni.Ti starsi se budou nudit a velmi brzy budou chtit koukat na neco jineho.Za slusnou animaci a detskou roztomilost davam zcela a presne prumernych 50%. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Aj keby som odhliadol od toho, že už pôvodný film sa podľa môjho nevyrovná klasikám Disney rozprávok, pokračovanie Knihy džunglí možno stále definovať ako zbytočné, ploché a nezaujímavé. Takže po prvé, príbeh Mauglího sa fakticky nikam neposúva. Mauglí sa vracia do džungle, bojuje proti tomu istému zloduchovi, vyhrá a vracia sa späť do dediny. Tvorcovia aspoň mohli vsadiť na nového zloducha, taká Kaa napríklad je trestuhodne nevyužitý hoci má obrovský potenciál a je odsúdený do úlohy viac-menej komickej figúrky. Po druhé, príbeh sa točí okolo Mauglího a Balúa. Dokonca aj Shanti sa stráca a objavuje kedy sa tvorcom zachce a postavička Randžana je úplne zbytočná. Následkom toho sú Kaa a Baghíra odsúdení do úlohy štatistov, ktorí tvorcom dopomáhajú kedy sa im zachce. A nakoniec po tretie, tvorcovia filmu mohli diváka počastovať aspoň nejakými dobrými pesničkami, lenže ani to im nevyšlo a hudobné číslo v zboreniskách chrámu pri rieke sa dalo zvládnuť aj lepšie. A ak si niekto myslí, že mi bude stačiť Moudrost medvedí tak má smolu, hoci jasne ide o najlepšiu pesničku filmu. A ešte niečo, až sa budete prechádzať po indickej džungli, nezabudnite dávať pozor na rokliny s lávovými potokmi. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Disney sa rozhodol po takmer 40-tich rokoch oprášiť Knihu džunglí a vytvoril pokračovanie, ktoré síce nepriamo nadväzuje na jednotku a je tam aj množstvo postáv z pôvodného filmu, avšak už to nemalo to čaro a dosť mi ten dej prišiel silený, len aby niečo bolo a zarobilo sa na tom. Každopádne ale pre deti je to určite dobrá zábava a jednu hviezdičku musím pridať za nádherné 2D animácie. 55 % ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • John Goodman nadaboval medvěda Balú v New Orleans, zatímco Haley Joel Osment namluvil Mauglího v Kalifornii. (HappySmile)
  • Film měl jít původně přímo na video. (HappySmile)
  • Kromě krále Louie, slona Winifreda a vlků se vrátily všechny postavy, které byly v prvním díle. (HappySmile)

Související novinky

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

26.11.2012

Ještě těch moderních variací na klasickou detektivku z pera Arthura Conana Doylea nemáte dost? Pak vězte, že po Sherlocku Holmesovi s Robertem Downeyem Jr., televizním Sherlockovi s Benedictem… (více)

Reklama

Reklama