Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavý příběh o pátrání po vrazích mladé studentky. Skupina mladíků z prostředí takzvané zlaté mládeže se bavila tím, že se zmocňovala dívek, aby je přiměla ke skupinovému sexu. Jednoho dne unesli z vysokoškolského klubu studentku 1. ročníku a znásilnili ji. Na rozdíl od jiných obětí ale tentokrát studentka nechtěla o svém ponížení mlčet, a proto musela být umlčena. O tom, kteří z únosců se stanou vrahy, rozhodne v její přítomnosti los. Nad ránem dívku odvezou k řece a utopí… Snímek režiséra a kameramana F. A. Brabce podle scénáře M. Zinnerové je vzdáleně inspirovaný skutečným zločinem. Uměleckými postupy obnažuje obludnou podobu egoismu, cynismus a bezcitnost při zacházení s lidskou bytostí, a usiluje o renesanci svědomí, soucitu a lidskosti. Film je doslova nabit hereckými hvězdami. Zaujme excelentní výkon J. Bartošky či M. Stropnického jako hlavního vyšetřujícího nebo obsazení hereckých rodin do rolí filmových rodičů a dětí (B. Polívka a A. Polívková, A. a D. Švehlíkovi). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (278)

Anglie 

všechny recenze uživatele

Scénář se opravdu moc nepovedl, ačkoliv zredukování počtu postav bylo dobrým tahem. Herci se docela snaží, ale nemají moc co hrát - film je dost klišovitý. Na druhou stranu je zde opravdu pěkná obrazová poetika a i hudba k filmu docela sedí. Kdo mi vysloveně vadil, to byla Štefánková - ve scéně, kdy vystupuje z Bartoškova auta a vchází do dveří chaty, jde NAPROSTO NEPŘIROZENĚ. Byl jsem rád, že ve zbytku filmu už jen sedí. Suma sumárum, slibný námět se nepodařilo přetvořit v silný film. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Otrocky převyprávěný příběh , který jen dokázal, že Brabec se potápí k samému dnu. Co mi ¨na filmu příšerně vadilo byla rádoby sehraná dvojice odvážných policistů a hlavně ta policistka , která měla pořád na boku pistoly (asi aby šlo vidět, že skutečně je policajt). Dále vševědoucí důchodkyně mi také dost vadila a silně pochybuji, že si vše tak do detailů pamatovala. Co filmu úplně schází je napětí a pocit překvapení - ten zcela absentoval. Prostřihy, kdy Marika tancuje jsou nepříjemné a filmu nepřináši nic zajímavého ani konstrukčního. CO musím ale na druhou stranu vyzdvihnout je neskutečně dobrá kamera té tleskám, protože byla tam , kde být měla a jedině ona mě udržela u filmu až do konce. Hudba je také dobrá jenže když si ji tak vybavuji tak vlastně trpí Titanikovským syndromem - stále se opakující melodie s různými detailními změny. Na můj vkus bylo ve filmu moc postav a některé , v čele s Krausem , mi vyloženě vadily. škoda, že film je tak slabý určitě šlo vymáčknout z dané předlohy určitě víc. ()

Reklama

shyster 

všechny recenze uživatele

To, že F.A.Brabec je geniální kameraman, dokazuje ve scénách znásilnění a pak i v utopení mladé studentky. To mě doslova vyrazilo dech. Jenže film netvoří je dokonalé kamerové jízdy, ale i děj a herci. A tady vidím největší zádrhel filmu. Na to, jak je jasná celá kriminální zápletka, je její vyšetřování velice nudné a postava Jana Potměšila mi doteď není jasná. Takže i když film má necelé 2 hodiny, bude připadat tato doba jako věčnost. Všichni ti ostřílení herci nejsou špatní, Jana Štefánková tam hraje to, co se od ní očekává (a zvládá to dobře). Problém mám ale s vyšetřovající dvojici. Ty viděli snad hereckou školu jen, když kolem ní jeli autobusem. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Několik nelogičností, slušná kamera - což se dalo čekat - ale celkově mám pocit, že si to Brabec natočil, aby dal znovu dio kupy Harapese a Vančurovou, ale hlavně aby si mohl zaonanovat u scény znásilnění Báry Seidlové - a možná nejen to. Ta scéna z filmu vyčnívá jak Eskymák z pyramidy a podobně se sem hodí. Bolek - aby si rozšířil filmografii - zde vzal takový štěk, až sám netušil, jak jej hrát. Scény z vily bohatejch jsou tak plný klišé, až bolí. ()

Davson 

všechny recenze uživatele

Celý film Brabec ukazuje, že je výborný kameraman a své vynikající záběry doplňuje zajímavou a hezkou hudbou. To je ovšem vše, co se dá na Boleru ocenit. Zbytek je čistokrevná nudná slátanina. Zápletka je sice jednodušší, ale množstvím postav a chabým scénářem to dokázala paní scénáristka zamotat, že se divák ve filmu ztrácí a na mysl mu přicházejí myšlenky, o čem to vlastně je a proč se na to dívá? Jako detektivka to totálně vyhořelo a jako thriller dvojnásob. Někteří herci sice předvádějí dobré výkony, ale neutralizují je špatná výkony jiných herců. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Film je inspirován skutečnou událostí, ke které došlo na Slovensku v roce 1976. (M.B)
  • V Praze se mj. natáčelo v areálu Výzkumného ústavu vodohospodářského na Císařském ostrově, v Průmyslovém paláci, v Nuslích, ve Vršovicích, na Břevnově, Novém městě a Vinohradech. Chatu Aksmana hledejte západně od nádrže Orlík (Bohostice, č. 82) a jeho rezidenci ve Vonoklasech u Prahy. (hippyman)

Reklama

Reklama