Reklama

Reklama

Slovácko sa nesúdí

(seriál)
Československo, (1975–1984), 7 h 9 min (Minutáž: 31–43 min)

Režie:

Petr Tuček

Předloha:

Zdeněk Galuška (kniha)

Hrají:

Jozef Kroner, Oldřich Velen, Stanislav Hájek, Ilja Prachař, Oldřich Vykypěl, Jiří Lábus, Vlasta Peterková, Pavla Severinová, Josef Somr, Zdeněk Kryzánek (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Museli by ste hľadať poriadne dlho a prejsť nejednu dedinu, či mestečko, aby ste našli takých, ktorí by sa im aspoň trochu mohli rovnať. Pagáč a Klásek sú jednoducho príliš svojrázni muži na to, aby ste ich stretli iba tak. Týchto dvoch už sotva môže niečo prekvapiť. Azda len strata zmyslu pre humor, ktorým vyriešia každý problém. Bez akéhokoľvek zaváhania... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou naprosto famózní, střed seriálu nuda a pak se to opět zvedá. Místy herci vypadávají z rolí bo jsou přece jen z Prahy. Možná trochu víc preciznosti by bývalo nezaškodilo, ale jinak dobrá zábava, rozhodně filozofii Slovácka v tom člověk pochytí. Doporučuji vřele tento národopisný seriál.... ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Som Záhorák a Moravské Slovácko je ako múj druhý domov. Oblast kde sa natáčal tento seriál je mi velmi dobré známá. Jura Klásek a Matúš Pagáč tu zažívajú samé dobrodružstvá a dokonalo nás bavjá. Tak neváhajte a podívajte sa na tento podla mňa kultový seriál, kerý má stále tú neopakovatelnú atmosféru. Fírnajs kurník. ()

Reklama

max15 

všechny recenze uživatele

Tož tento seriál sa ně opravdu moc lúbil. Zaprvní protože je to tady ze Slovácka, zadruhé protože tam nejsú žádně trapné vtipy, ale naopak takové věci keré sú směšné a možú sa stat no a zatřetí protože je to ze života na dědině. Mosím súhlasit s Isherwoodem, ten tvůj komentář je velice výstižný. Akorát ně tam vadijú ti herci z Čech, keří směšně napodobujú toto slovácké nářečí. ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Přiznám se že tento seriál moc neznám. Dívám se na něj jen velmi ojediněle, a to jen když mám tu kliku že zapnu TV a ono to tam zrovna jde. Dílů jsem viděl jen velmi málo, a ty byly takové nemastné neslané a moc humorné mi taky zrovna nepřišli. Možná že jsem jen kápnul na těch pár slabších dílů a ty ostatní jsou lepší, tak jsem se rozhodl dát průměrné 3 hvězdy za originální mluvu a dvojku dědků co dělají problémy jak malí kluci. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Krásný seriál s hezkými milými příběhy, které už se dnes nevidí. Scénáristi dnes umí jen herce spárovat a nakombinovat v posteli - konec zápletek! Nic jinného neumí! Seriál má velký význam z kulturního hlediska (zachováno nářečí, kroje...). Přestože se v seriálu objevují známé obličeje seriál na nich není zcela závislý. V jednotlivých epizodách se vyskytují pro mě zcela neznámí herci a seriál je dost koukatelný. Čím to je, že nyní, i když je seriál přecpán samými celebritami, mě nezaujme, je chudý na děj nebo jakékoliv zápletky. Nepřijde mi správné, že dnes se herci pomalu nemusí do práce ani oblíkat nebo někam jít a vše se hezky odehrává v posteli. To by se mi taky líbilo! Televize 21. stol. je dost ubohá :o( ()

Galerie (8)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení seriálu bylo velmi náročné, protože herci Velen a Kroner trávili hodně času v místních sklípcích a členové štábu je často museli dlouho hledat. Nakonec to produkční vyřešil tím, že si opatřil brokovnici a před začátkem natáčení vyšel na náves a několikrát vystřelil do vzduchu, což bylo slyšet i ve sklípcích po celé vesnici, a oba herci na ten signál přiběhli na plac. (raininface)
  • Když se Jura (Oldřich Velen) převléká ve stodole za medvěda, tak jde na stěně zahlédnout stín mikrofonu. (Duoscop)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama